Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 26 Αυγούστου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 3'
Κερασία Σαμαρά
Η μυστηριώδης Μαρίκα Παπαγκίκα, η εμβληματική τραγουδίστρια του καφέ-αμάν - Ερμηνεύει η Κερασία Σαμαρά φωτογραφίες παράστασης: Νίκος Βουτενιώτης

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Δευτέρα 26 Αυγούστου στην καρδιά της πόλης.

Καθώς ο Αύγουστος φτάνει στο τέλος του, η Αθήνα προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για τη Δευτέρα 26 Αυγούστου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

“Το Ηλεκτρικό Κορίτσι” – Δωρεάν στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Η μυστηριώδης Μαρίκα Παπαγκίκα, η εμβληματική τραγουδίστρια του καφέ-αμάν, ξεδιπλώνει μέσα από το συγκλονιστικό κείμενο του Νίκου Σταματιάδη, άγνωστες πτυχές της πολυτάραχης ζωής της, στην Κω, τη Σμύρνη, την Αλεξάνδρεια και τελικά στη Νέα Υόρκη, τη δεκαετία του ’20, όπου μεγαλουργεί, διαδίδοντας για χρόνια την ελληνική μουσική παράδοση. Η ηρωίδα-ερμηνεύτρια Κερασία Σαμαρά τραγουδά τα τραγούδια της Μαρίκας, μέσα από διαρκή ζωντανό διάλογο με το jazz group του Τάκη Μπαρμπέρη, μαζί της, επί σκηνής. Με δελτία είσοδου στο more.com.

Δωρεάν παράσταση Καραγκιόζη

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται συναυλίες, αφιερώματα σε μεγάλους καλλιτέχνες, ξεχωριστές μουσικοχορευτικές βραδιές, μοναδικές παιδικές παραστάσεις, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2024, στο Άλσος Περιστερίου, στα Θέατρα Φοίνικα και Πολιτών, καθώς και στις πλατείες της πόλης. Είσοδος ελεύθερη παντού! Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 20:30 η Παράσταση Καραγκιόζη “Τα γενέθλια του Κολλητηριού” στο Άλσος Περιστερίου από το θέατρο σκιών «Σπυρόπουλου» – Θέατρο «Ελιά και Δάφνη».

Δωρεάν κηπουρική στο ΚΠΙΣΝ

Η κηπουρική συνεχίζεται και το καλοκαίρι στο Λαχανόκηπο του ΚΠΙΣΝ! Με τις υψηλές θερμοκρασίες, τα φυτά μας (λαχανικά, λουλούδια και βότανα) χρειάζονται περισσότερη φροντίδα. Μαθαίνουμε μικρά μυστικά για την θρέψη, το πότισμα και την οικολογική προστασία των φυτών μας.

Ακόμη, γινόμαστε σποροφύλακες και προστατεύουμε την βιοποικιλότητα του κήπου μας. Μαθαίνουμε τον τρόπο αποθήκευσης και διατήρησης των σπόρων που συλλέξαμε και δημιουργούμε την δική μας τράπεζα σπόρων.

Τέλος, αναγνωρίζουμε τα μοναδικά φαρμακευτικά κι αρωματικά φυτά του μεσογειακού κήπου και κατανοούμε τις χρήσεις και τον τρόπο συλλογής και διατήρησης τους για όλο τον χρόνο. Σχεδιασμός-υλοποίηση: Open Farm. Δευτέρα 26 Αυγούστου: 18.30-19.10, 19.10-19.50, 19.50-20.30.

“Αγκαλιά με ένα δέντρο συνυπάρχω” – Δωρεάν πρόγραμμα περιβαλλοντικής δημιουργικής απασχόλησης

Ο Εθνικός Κήπος, ο καταπράσινος πνεύμονας στην καρδιά της Αθήνας, μετατρέπεται τον Αύγουστο σε έναν διαδραστικό χώρο εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά της πόλης μας. O Δήμος Αθηναίων προσκαλεί παιδιά ηλικίας 7-12 ετών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Αγκαλιά με ένα δέντρο συνυπάρχω», που ετοίμασε ο Εθνικός Κήπος – Μητροπολιτικό Πράσινο Α.Ε., για να παίξουν, να μάθουν και να αναπτύξουν δεξιότητες σε ένα φυσικό περιβάλλον. Το πρόγραμμα, διάρκειας πέντε ημερών, έχει ελεύθερη συμμετοχή και επικεντρώνεται στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τη δημιουργική απασχόληση.

Μετά την επιτυχημένη εκκίνηση τις εβδομάδες 29 Ιουλίου – 2 Αυγούστου και 5-9 Αυγούστου, περισσότερα παιδιά θα απασχοληθούν ευφάνταστα και δημιουργικά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, 08.00 – 15.00, για τις εβδομάδες 19-23 Αυγούστου και 26-30 Αυγούστου.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων (100 παιδιά συνολικά, 25 παιδιά ανά εβδομάδα), η κράτηση είναι απαραίτητη στο 210 3257734 ή στο [email protected]. Περισσότερα στο cityofathens.gr/dimos-athinaion-agkalia-dentro.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα