Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Marcel Duchamp
Marcel Duchamp, 'The Bride stripped bare by her Bachelors, even (Green Box)', 1934, ιδιωτική συλλογή Eleftheria Tseliou Gallery

Προτάσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για βόλτες στην Αθήνα χωρίς πορτοφόλι τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

Ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου σε ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην Αθήνα από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς.

Προτάσεις που σου… “ανοίγουν την όρεξη” και δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό, να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Δωρεάν παράσταση στο πλαίσιο του 13ου Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων

To Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας, την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Sólo Teatro παρουσιάζει το 13ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων που πραγματοποιείται 19 Φεβρουαρίου έως 11 Μαρτίου 2024 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Για 13η χρονιά, το Φεστιβάλ επιστρέφει με σειρά έργων που στρέφονται γύρω από επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα, αιχμηρά ερωτήματα και βαθιά συναισθηματικά διλήμματα, υπό τη διεύθυνση Ελλήνων σκηνοθετών και με την συμμετοχή Ελλήνων ηθοποιών.

Τη Δευτέρα στις 26 Φεβρουαρίου (18:00) θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δωρεάν την παράσταση “Chamaco”, του Άβελ Γκονσάλες Μέλο. Σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία Σταύρου Ράγια.

Οι ηθοποιοί: Ντίνα Αβαγιανού, Φένια Αποστόλου, Αχιλλέας Βατρικάς, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Μανώλης Κλωνάρης, Πάνος Κώτσογλου, Περικλής Λιανός, Κωνσταντίνος Μητράκας, Σταύρος Ράγιας.

Είναι παραμονή Χριστουγέννων στην Αβάνα και δύο αγόρια παίζουν τη μοίρα τους σε μια σκακιέρα. Ένα έγκλημα, μια απόδραση, μια λίμνη αίματος. Μια οικογένεια που την αγγίζει βαθιά η αγάπη, η τρέλα και ο θάνατος. Η πόλη γίνεται ένας γρίφος που όλοι τολμούν να λύσουν γρήγορα, χωρίς να ξέρουν ότι αυτό θα τους στοιχίσει τη ζωή.

Φέτος θα παρακολουθήσουν τo αναλόγια των έργων τους η Μαρία Σαν Μιγκέλ και ο Άβελ Γκονσάλες Μέλο και στη συνέχεια θα συζητήσουν με το κοινό.

Παρουσίαση βιβλίου Γιάνη Βαρουφάκη “Μιλώντας στον πατέρα μου” – Δωρεάν είσοδος

Οι Εκδόσεις Πατάκη προσκαλούν το κοινό τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στις 19:00 στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη, “Μιλώντας στον πατέρα μου – Μια εισαγωγή στην τεχνοφεουδαρχία”. Συντονίζει ο Κωνσταντίνος Πουλής, εκδότης του ThePressProject.

Γιάνης Βαρουφάκης ειδήσεις και άρθρα Μέρα25
Γιάνης Βαρουφάκης

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Κυριακή Γονή, εικαστικός
  • Νικόλαος Θεοχαράκης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, ΕΚΠΑ
  • Φιλίππα Χατζησταύρου, επίκουρη καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Fulbright Visiting Scholar, University of California, Berkeley, USA
  • και ο Γιάνης Βαρουφάκης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Γιάννης Μαρίνος” (πρώην Πολυχώρος) του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα). Περισσότερα στο patakis.gr.

2ο B&W Athens Photography

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων που παραχώρησε στο Σεράφειο τους χώρους για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ.Το Φεστιβάλ άνοιξε τις πόρτες του το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 με την παρουσία πολλών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Τις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες από 432 καλλιτέχνες από 71 χώρες σε μία γιορτή για την ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Στην διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Α/Μ Φωτογραφίας θα υπάρχει και φέτος συμμετοχή ομάδας φοιτητών του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Το Φεστιβάλ φιλοξενείται στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144) από τις 24 μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου 2024.

Έκθεση με έργα του Marcel Duchamp

Victor Obsatz
Victor Obsatz, 'Portrait No.29 (Double Exposure: Full Face and Profile)', 1953, gelatin silver print, ιδιωτική συλλογή, Γερμανία [c: Victor Obsatz Estate / Moeller Fine Art, New York 2023]

Η Eleftheria Tseliou Gallery παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα έκθεση έργων του Marcel Duchamp. Ο τίτλος της έκθεσης είναι Re(a)Duchamp και η ιδέα και η επιμέλεια  της ανήκει στον Κύριλλο Σαρρή. Η έκθεση ξεκινά τη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου  και θα συνεχιστεί μέχρι τις 30 Μαρτίου 2024.

Τα έργα που παρουσιάζονται προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές και ιδρύματα από την Ευρώπη και την Αμερική. Παράλληλα με την έκθεση στη γκαλερί, θα κυκλοφορήσει το βιβλίο του Κύριλλου Σαρρή ‘Marcel Duchamp (28.7.1887 – 2.10.1968)’ από τις εκδόσεις Άγρα και την Eleftheria Tseliou Gallery.

Διάρκεια: έως 30 Μαρτίου 2024, Ώρες λειτουργίας: Tρίτη-Παρασκευή: 12.00 – 20.00, Σάββατο: 12.00 -15.00
Ηρακλείτου 3, Αθήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα