Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 3 Ιουνίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 5'
Λένα Αλκαίου
Λένα Αλκαίου Papadakis Press

Προτάσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για βόλτες στην Αθήνα χωρίς πορτοφόλι τη Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Δωρεάν συναυλία – αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά “Κανάλι Ένα 90,4” παρουσιάζει μια μοναδική συναυλία – αφιέρωμα στον μεγάλο Γιώργο Ζαμπέτα, έναν από τους πλέον εμβληματικούς δημιουργούς της ελληνικής λαϊκής μουσικής σκηνής του 20ού αιώνα, στο Βεάκειο Θέατρο την Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο “διεθνής άσος του μπουζουκιού”, έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στο χώρο της μουσικής με εκατοντάδες τραγούδια, πολλά από τα οποία έμειναν κλασικά για τις ευρηματικές μελωδίες, τις χαρακτηριστικές εισαγωγές, τα δεξιοτεχνικά τους σόλο, δημιουργώντας “δική του σχολή”.

H καταξιωμένη ερμηνεύτρια Λένα Αλκαίου, με γνώση και ουσία στην ερμηνεία της και με εμπειρία στο ρεπερτόριο του Γιώργου Ζαμπέτα, θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια, που άφησαν ανεξίτηλα το σημάδι τους στην ελληνική μουσική πραγματικότητα.

H σπουδαία ηθοποιός Γιώτα Φέστα θα αφηγηθεί σημαντικές στιγμές του Γιώργου Ζαμπέτα, δίνοντας πιο προσωπικό και συγκινησιακό τόνο στην εκδήλωση.

Μαζί τους μια εξαιρετική λαϊκή ορχήστρα. Υπεύθυνος Ορχήστρας – Μπουζούκι: Χρήστος Βιδινιώτης

Στη συναυλία- αφιέρωμα θα συμμετέχει και η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά, του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά. Η συναυλία θα συνοδεύεται από πλούσιο οπτικό υλικό από το οικογενειακό αρχείο του Γιώργου Ζαμπέτα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που θα φέρει το κοινό πιο κοντά στη μουσική και την προσωπικότητα του δημιουργού.

Daahoud Salim Quintet – Δωρεάν συναυλία στην Τεχνόπολη

Ένα από τα καλύτερα τζαζ συγκροτήματα σήμερα, όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά σε διεθνές επίπεδο. Το 2016, η κριτική επιτροπή του Europar Jazzaldia του βραβεύει ομόφωνα στο Φεστιβάλ Τζαζ του Γκέτσο με το “Βραβείο καλύτερου συγκροτήματος” και το “βραβείο καλύτερου σολίστα” στον Ντααχούντ Σαλίμ.

Έχουν επίσης τιμηθεί με το βραβείο “Cifu” του κοινού για το καλύτερο συγκρότημα και τον καλύτερο σολίστα. Το ρεπερτόριό τους είναι βασισμένο σε συνθέσεις του ίδιου του Ντααχούντ και του πατέρα του, Αμπντού Σαλίμ, πρωτοπόρου της τζαζ στην Ισπανία, ιδρυτή της πρώτης σχολής τζαζ στην Ανδαλουσία και πηγή έμπνευσης για το συγκρότημα.

Ντααχούντ Σαλίμ, πιάνο / Μπρούνο Κάλβο, τρομπέτα / Πάμπλο Μαρτίνεθ, τρομπόνι / Χέντρικ Μύλερ, κοντραμπάσο / Αντρέου Πιτάρκ, ντράμς. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Jazz Αθηνών 2024.

Moments Collective  – Δωρεάν Έκθεση Φωτογραφίας

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με την Moments Collective παρουσιάζει έκθεση αφιερωμένη στις βραβευμένες φωτογραφίες του πρώτου παγκόσμιου διαγωνισμού που διενήργησε.

Moments Collective 
Moments Collective  - Δωρεάν Έκθεση Φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Την έκθεση, στην οποία συμμετέχουν 190 φωτογράφοι από 39 χώρες, επιμελούνται η Δώρα Λαβαζού, επιμελήτρια και γκαλερίστα, και η Υπατία Κορνάρου, επιμελήτρια και φωτογράφος.

Η συνεπιμελήτρια της έκθεσης, Δώρα Λαβαζού, σημειώνει: “Με την πεποίθηση πως η Τέχνη της Φωτογραφίας προάγει τον πολιτισμό και τη διαφορετικότητα, η συνύπαρξη και η συνδημιουργικότητα τοποθετούνται στη βάση του αξιακού κώδικα των Moments Collective. Τάσεις και επιρροές από κινήματα της Τέχνης της Φωτογραφίας χαρακτηρίζουν την έκθεση και αποπνέουν έναν αέρα ελευθερίας και διαφορετικών οπτικών αντιλήψεων. Μία οπτική, πολιτιστική ανθρωπολογία“.

Στα εγκαίνια θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο ιδρυτής και διοργανωτής της έκθεσης Saeed Al-Sharbati, οι επιμελήτριές της Δώρα Λαβαζού και Υπατία Κορνάρου, και, τέλος, η Ιστορικός τέχνης, Υπ. διδάκτωρ φωτογραφίας, Παν/μιου Δυτικής Αττικής Μυρτώ Σταματοπούλου.

Δωρεάν έκθεση φωτογραφίας “Surrealism, a Latent State of Mind”

Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει την έκθεση φωτογραφίας των Νίκου Παπουτσάκη και Ιορδάνη Κεραμιδά με τίτλο “Surrealism, a Latent State of Mind“, από τις 31 Μαΐου έως και τις 5 Ιουνίου 2024 και σε επιμέλεια των ιδίων.

Surrealism, a Latent State of Mind
Έκθεση φωτογραφίας των Νίκου Παπουτσάκη και Ιορδάνη Κεραμιδά με τίτλο "Surrealism, a Latent State of Mind" Blank Wall Gallery

H έκθεση αποτελεί μια κοινή προσπάθεια των τελευταίων ετών, στα όρια της σουρεαλιστικής φωτογραφίας. Ένα ταξίδι σε έναν κόσμο οικείο, αλλά παραμορφωμένο. Πέρα από τα όρια της πραγματικότητας που αμφισβητεί τους νόμους της φυσικής.

Η δημιουργία εικόνων πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία ψηφιακή επαφή. Χρησιμοποιώντας φυσικό φωτισμό, ευρηματικότητα και δημιουργικό μάτι, με μοναδική οπτική που εμβαθύνει στο υποσυνείδητο και το άγνωστο. Πώς λοιπόν μπορεί κανείς να επιτύχει τόσο μαγευτικές εικόνες χωρίς να βασίζεται στην ψηφιακή παραμόρφωση; Η απάντηση βρίσκεται στην εξερεύνηση των φυσικών ιδιοτήτων του μέσου. Παίζοντας με το φως, την υφή, τις αντανακλάσεις και την προοπτική, δημιουργήθηκαν εικόνες απόκοσμες που προσδίδουν ταυτόχρονα μια αίσθηση αληθινή και σουρεαλιστική. Το αποτέλεσμα αποτυπώνει την ουσία του σουρεαλιστικού με τρόπο που η ψηφιακή χειραγώγηση απλά δεν μπορεί να αντιγράψει.

Μέσω της χρήσης δημιουργικών στηρίξεων και του σχεδιασμού περίπλοκων σκηνικών, οι δυο φωτογράφοι επιχειρούν την ψευδαίσθηση του παράξενου επεκτεινόμενη πέρα από τα όρια της πραγματικότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα