Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 4 Μαρτίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 5'
Κάτια Δανδουλάκη
Κάτια Δανδουλάκη Papadakis Press

Προτάσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για βόλτες στην Αθήνα χωρίς πορτοφόλι τη Δευτέρα 4 Μαρτίου.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για τη Δευτέρα 4 Μαρτίου σε ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην Αθήνα από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Προτάσεις που σου… “ανοίγουν την όρεξη” και δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό, να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Δωρεάν προβολές στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος Μεγάλου Μήκους, του Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος Μεγάλου Μήκους, καθώς και του Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος Μικρού Μήκους του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας KINO ATHENS θα προβληθεί από τις 2 ως τις 10 Μαρτίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, υπό την Αιγίδα του του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με δωρεάν είσοδο

19.00 «Το Ποταμόπλοιο»

Το κέντρο ημερήσιας φροντίδας «Adamant» είναι μοναδικό στο είδος του: είναι πλωτό. Βρίσκεται στον Σηκουάνα, στην καρδιά του Παρισιού, και υποδέχεται ενήλικες που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές, προσφέροντάς τους φροντίδα που τους προσγειώνει στο χρόνο και στο χώρο και τους βοηθά να αναρρώσουν ή να διατηρήσουν το ηθικό τους. Η ομάδα που διαχειρίζεται το κέντρο είναι μία από εκείνες που προσπαθούν να αντισταθούν όσο το δυνατόν καλύτερα στην υποβάθμιση και την απανθρωποποίηση της ψυχιατρικής. Η ταινία μας προσκαλεί να επιβιβαστούμε σε αυτή την πλωτή δομή και να γνωρίσουμε τους ασθενείς και τους φροντιστές που καθημερινά της δίνουν ζωή.

21.30 «Peter Pan»

Ο Τζιμπρίλ είναι στις αρχές των είκοσι του, οι τσέπες του είναι άδειες, η γυναίκα που αγαπάει διέκοψε την εγκυμοσύνη της, έχει μια υπερβολικά αφοσιωμένη μητέρα, έναν πατέρα μιγά που δεν έφυγε ποτέ από την Αφρική για να τον συναντήσει, έντονες επιθυμίες και αβύσσους που τον στοιχειώνουν. Χωρίς προειδοποίηση, βάζει τέλος στη ρομαντική του σχέση και φεύγει στη Μασσαλία, όπου βρίσκει μια σύγχρονη Χώρα του Ποτέ.

”10 Χρόνια χωρίς τον Νίκο Φώσκολο” – Δωρεάν αφιέρωμα στο Δημοτικό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Μια βραδιά τιμής και αγάπης για τον Νίκο Φώσκολο διοργανώνουν ο Δήμος Ηλιούπολης και η Λέσχη Τέχνης και Πολιτισμού Ηλιούπολης της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, στην Ηλιούπολη. Την εκδήλωση έχει επιμεληθεί και θα παρουσιάσει ο γνωστός ηθοποιός – συγγραφέας Μάκης Δελαπόρτας.

Για τον εξαίρετο Ηλιουπολίτη συγγραφέα και σκηνοθέτη Νίκο Φώσκολο, θα μιλήσουν οι: Κάτια Δανδουλάκη, Μαρία Αλιφέρη, Θάνος Καληώρας, Στάθης Βαλούκος και Δημήτρης Κολιοδήμος.

Στη βραδιά που θα προλογίσει ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Στάθης Ψυρρόπουλος, θα προβληθεί ένα ολιγόλεπτο φιλμ για τη ζωή και την καριέρα του μεγάλου δημιουργού και στίχους από τα τραγούδια που έγραψε για τις διαχρονικές ταινίες του, θα τραγουδήσουν οι: Λένα Αλκαίου, Μπέσσυ Αργυράκη, Φωτεινή Δάρρα, Θάνος Καληώρας, Ελένη Καρακάση, Παναγιώτης Πετράκης και ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, συνοδευόμενοι από πενταμελή ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κωνσταντίνου Παγιάτη.

Η αφιερωματική βραδιά για τον Νίκο Φώσκολο, τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος της οποίας ο Πρόεδρος, Αλέξανδρος Κακαβάς, θα απευθύνει χαιρετισμό.

Παρουσίαση βιβλίου “Επειδή δεν υπάρχει Planet B”

Οι εκδόσεις Πατάκη μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη σε συνεργασία με τον Μάκη Προβατά: “Επειδή δεν υπάρχει Planet B”. Προλογίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Ευάγγελος Βενιζέλος: πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθηγητής ΑΠΘ
  • Μαρία Δαμανάκη: πρώην Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας στην Ε.Ε., Σύμβουλος για το κλίμα και τη θαλάσσια πολιτική
  • Άννα Διαμαντοπούλου: Πρόεδρος του Δκτύου, πρώην Επίτροπος Ε.Ε., πρώην υπουργός
  • Χρήστος Ζερεφός: Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, Εθνικός εκπρόσωπος για την κλιματική αλλαγή
  • Γιάννης Στουρνάρας: Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και καθηγητής Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ

Φυσικά το παρών θα δώσουν και οι συγγραφείς του βιβλίου. Συντονίζει η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη. Χώρος: Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος (Πρώην Πολυχώρος).

Δωρεάν παράσταση στο πλαίσιο του 13ου Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων

To Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας, την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Sólo Teatro παρουσιάζει το 13ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων που πραγματοποιείται 19 Φεβρουαρίου έως 11 Μαρτίου 2024 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Για 13η χρονιά, το Φεστιβάλ επιστρέφει με σειρά έργων που στρέφονται γύρω από επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα, αιχμηρά ερωτήματα και βαθιά συναισθηματικά διλήμματα, υπό τη διεύθυνση Ελλήνων σκηνοθετών και με την συμμετοχή Ελλήνων ηθοποιών.

Τη Δευτέρα στις 4 Μαρτίου (18:00) θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δωρεάν την παράσταση “Οι προθέσεις της Άινα ντε Κος” σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία Ιωάννας Νιάχα. Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Καρύδη, Ιωάννα Νιάχα, Λυδία Ορφανουδάκη, Βαρβάρα Ραμπαούνη, Χιονία Χιωτέλλη.

Η Λάουρα έχει περάσει τα σαράντα, δεν έχει μεγάλες προσδοκίες από τη ζωή της και θέλει μόνο να τη ζήσει ήσυχα. Αποφασίζει να καλέσει τις συμφοιτήτριές της στα γενέθλιά της. Πολύ σύντομα θα ανακαλύψει ότι αυτό ήταν μια λανθασμένη επιλογή... Περισσότερα στο hau.gr.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα