Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 5 Αυγούστου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 3'
Βασίλης Λέκκας
Βασίλης Λέκκας PAPADAKIS PRESS

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Δευτέρα 5 Αυγούστου στην καρδιά της πόλης.

Για πότε μπήκε ο Αύγουστος; Καθώς οι μέρες του καλοκαιριού διαδέχονται η μία την άλλη, η Αθήνα προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για τη Δευτέρα 5 Αυγούστου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Δωρεάν συναυλία στη Ρεματιά Χαλανδρίου

Ο Βασίλης Λέκκας και ο Νίκος Σπάθας μοιράζονται επί σκηνής βιώματα και τραγούδια από το κοινό τους περιβάλλον, που καθορίστηκε από την μακρόχρονη φιλία και συνεργασία του Βασίλη Λέκκα με τον Γιάννη Σπάθα, με πλούσια κατάθεση τόσο στην δισκογραφία όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2024. Ρεματιά Χαλανδρίου, Προφήτου Ηλία 19 15233. Περισσότερα στο more.com/music/festibal-rematias-2024-nyxtes-allileggyis

Δωρεάν Παιδικό Σινεμά στο Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2024

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2024. – Summer Kids Festival με ώρα έναρξης προβολών 20:30, θα δούμε διασκεδαστικές ταινίες με τα παιδιά.  Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία “Γατοσυμμορία, η Αρχή” στην παιδική χαρά Κύπρου. Ο Τοπ Κατ είναι ένας καταφερτζής γάτος που ζει μοναχικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Μέχρι που γνωρίζει τον καλοκάγαθο Μπένι και καταστρώνουν μαζί ένα παράτολμο σχέδιο. Θα τα βάλουν με τον Κύριο Μπιγκ, τον μεγαλύτερο κακοποιό της πόλης, προσπαθώντας να κλέψουν τα διαμάντια του.

Δωρεάν στον Βοτανικό Κήπο Ι. & Α. Ν. Διομήδους

Η νέα έκθεση σύγχρονης τέχνης του PCAI σε συνεργασία με τον Βοτανικό Κήπο Ι. & Α. Ν. Διομήδους λέγεται Forest bathing-Κολυμπώντας στο Δάσος. Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Lynn Hershman Leeson, Éric Baudelaire*, Aiko Ohno, Asako Masunouchi, Νικομάχη Καρακωστάνογλου, Maria Antelman, Raffaela Naldi Rossano, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Γιώργος Δρίβας, Δημήτρης Ιωάννου, VASKOS (Βασίλης Νούλας & Κώστας Τζημούλης), Εύα Στεφανή*, Μιχάλης Afolayan, Campus Novel, Maria F. Dolores & Σοφία Ντώνα. Επιμέλεια: Κίκα Κυριακάκου.

Η ιαπωνική φράση Shinrin-yoku 森林浴 αποδίδεται στα ελληνικά ως “κολυμπώντας στο δάσος” (forest bathing): ένας ενδεικτικός αλλά όχι ευρέως διαδεδομένος όρος που επινοήθηκε το 1982 από τον Tomohide Akiyama, τότε υπουργό Γεωργίας, Δασών και Αλιείας της Ιαπωνίας. Η συγκεκριμένη έννοια παραπέμπει στην πανάρχαια συνήθεια να περνά κανείς χρόνο κοντά στη φύση, ανάμεσα σε δέντρα και άγρια φυτά, απορροφημένος από τη χλωρίδα και την πανίδα που τον περιβάλλει, χωρίς να αποσπάται από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024 Δήμου Καλλιθέας – Δωρεάν προβολή ταινίας

Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου στις 21:00 στον Χώρο Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ θα γίνει η προβολή της ταινίας “Μυστήριο στη Βενετία” – “A Haunting in Venice” (Η.Π.Α., Ην. Βασίλειο, Ιταλία, έγχρωμη ταινία του 2023. Διάρ – κεια: 103 λεπτά) σε σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα με τους ηθοποιούς: Κάιλ Αλεν, Κένεθ Μπράνα, Καμίγ Κοτέν, Τζέιμι Ντόρναν, Τίνα Φέι, Τζουντ Χιλ, Αλι Καν, Εμα Λερντ, Κέλι Ράιλι, Ρικάρντο Σκαμάρκιο, Μισέλ Γέο.

Ο θρυλικός ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό έχει αποσυρθεί από την ενερ – γό δράση και ζει στην απόκοσμη, μεταπολεμική Βενετία. Όλα αλλά – ζουν όταν τον επισκέπτεται η Αριάδνη Όλιβερ, η πιο διάσημη συγγραφέας μυστηρίου, που ισχυρίζεται ότι έχει κάτι να μοιραστεί μαζί του και του υπόσχεται ότι δεν πρόκειται για έγκλημα…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα