Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου – 3 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 3'
Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου – 3 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
AP Photo/Nasser Nasser

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στην καρδιά της πόλης.

Μπήκαμε αισίως στον μήνα Οκτώβρη και η Αθήνα προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Κουιντέτο εγχόρδων Quintarco – Δωρεάν συναυλία

Η Σμύρνη πάντα είχε ευρεία και μακρά μουσική παράδοση, η οποία αντλούσε στοιχεία από πάρα πολλές πηγές, όσες ήταν και οι μειονότητες της πόλης. Τούρκοι, Έλληνες, Αρμένιοι, Άραβες, Εβραίοι, αλλά και Ευρωπαίοι, αντάλλασσαν πολιτιστικά και μουσικά “μέσα” από την καθημερινή τριβή μεταξύ τους. Γι’ αυτό και η μουσική στη Σμύρνη αποτελούσε ένα κράμα πολλών διαφορετικών ειδών. Οι μουσικοί που επισκέφθηκαν τη Σμύρνη, αυτοί που έζησαν εκεί, αυτοί που γεννήθηκαν και μεγαλούργησαν με τη θύμησή της στην Ελλάδα θα είναι οι φανοί που θα μας δείξουν το δρόμο γι’ αυτό το μουσικό ταξίδι.

Στο Ίδρυμα Γουλανδρή τα έργα των Edward Elgar, Γιάννη Κωνσταντινίδη (Κώστα Γιαννίδη) και Μανώλη Καλομοίρη, από τη λόγια μουσική της Σμύρνης, θα συμπλεύσουν με παραδοσιακά και λαϊκά κομμάτια της Σμύρνης, γνωστά και άγνωστα στο κοινό, καθώς και με νέες συνθέσεις των Δ. Γούζιου και Α. Βρέτου, για μια ματιά στο μέλλον, με μια καινούργια σύνθεση για το Κουιντέτο, με τη συμβολή ενός παραδοσιακού οργάνου της Σμυρναίικης μουσικής, του ουτιού. Περισσότερα στο goulandris.gr.

Δωρεάν απογεύματα ποίησης στο Café Merlin 2024-2025

Απογεύματα ποίησης στο Café Merlin – Συναντήσεις με σύγχρονους ποιητές. Ποιητές διαβάζουν ποιήματα τους και συνομιλούν με το κοινό, την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα. Επιμέλεια: Ιουλίτα Ηλιοπούλου. Στις 7 Οκτωβρίου 2024 φιλοξενείται ο Γιάννης Ευσταθιάδης.

Δωρεάν εικαστική βόλτα στη Στοά Ορφανίδου

Καταστήματα με νομίσματα, γραμματόσημα και αντίκες, καπέλα, ρούχα, κοσμήματα και γλυκά, που λειτουργούν στην Στοά Ορφανίδου, μετατρέπονται από τις 5 έως τις 12 Οκτωβρίου 2024, σε χώρους τέχνης φιλοξενώντας στις βιτρίνες τους εικαστικά έργα, σε μια πρωτότυπη συνάντηση των εμπόρων της στοάς με 22 Έλληνες και ξένους εικαστικούς.

Η ιδέα αυτή προέκυψε από τους περιπάτους και το έντονο ενδιαφέρον της Piyi Wong Poi-Ein, του Παναγιώτη Βούλγαρη και του Διονύση Παππά, για τις στοές της Αθήνας, ιδιαίτερα σε αυτό το παραμελημένο και ταλαιπωρημένο τμήμα του κέντρου, που εκτίνεται από την πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι τη Ομόνοια, όπου οι στοές αποτελούσαν για πολλά χρόνια ένα ζωτικό δίκτυο διαδρόμων με έντονη οικονομική δραστηριότητα, όντας αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των Αθηναίων αλλά και των επισκεπτών της πόλης.

Η έκθεση εμπεριέχει το στοιχείο της έκπληξης για τον επισκέπτη, ακολουθώντας μια διαδρομή από βιτρίνα σε βιτρίνα, όπως αυτή οργανώνεται μέσα από τα διάφορα έργα τέχνης σε όλο το μήκος της Στοάς Ορφανίδου, Σταδίου 39.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα