Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 11 Ιουλίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 11 Ιουλίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
Οι Swingin' Cats theswingincats.com

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου στην καρδιά της πόλης.

Καθώς οι μέρες του καλοκαιριού διαδέχονται η μία την άλλη, η Αθήνα προσφέρει μια πληθώρα δωρεάν εκδηλώσεων που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Πέμπτη 11 Ιουλίου, σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Δωρεάν Μουσική βραδιά με τους Swingin’ Cats στο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει μια καλοκαιρινή μουσική βραδιά με τους Swingin’ Cats, την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 (ώρα 21:00), στον υπαίθριο χώρο του Κτηρίου ΠΙΟΠ, στον Ταύρο.

Σε ένα live γεμάτο ενέργεια, χορό και retro μουσική, η αγαπημένη μπάντα, που μετρά 14 χρόνια παρουσίας, θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε περασμένες δεκαετίες. Επανεκτελέσεις αγαπημένων μουσικών του Χατζιδάκι, του Χιώτη, του Μουζάκη, συνδυάζονται με jazzy διασκευές μεγάλων επιτυχιών, παρασύροντας το κοινό σε μια βραδιά γεμάτη χορό και κέφι!

Παίζουν οι: Γιώργος Ζερβός (ηλεκτρική κιθάρα, φωνή), Kωστής Βήχος (μπάσο), Δημήτρης Καλονάρος (τύμπανα), Αιμιλιανός Σταυρινός (πλήκτρα), Δημήτρης Παπαδόπουλος (τρομπέτα), Άγγελος Τζαμαρίας (τρομπόνι), Δημήτρης Κυριακάκης (ηχολήπτης).

Σωτήρης Δανέζης – Δωρεάν έκθεση φωτογραφίας “Αμμόχωστος 3,5%”

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, ο Σωτήρης Δανέζης παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό την έκθεση φωτογραφίας και πολυμέσων με τίτλο “Αμμόχωστος 3,5%”.

Ο δημοσιογράφος, με το πλούσιο έργο σε 80 χώρες του κόσμου, φωτογραφίζει το 3,5% του εδάφους της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στο οποίο έδωσε πρόσβαση το κατοχικό καθεστώς πριν τρία χρόνια και καταγράφει πολύτιμες μαρτυρίες για τα γεγονότα που σημάδεψαν την Κύπρο.Εγκαίνια: Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 17.45

”Phasma New Music Days” – Δωρεάν Φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής

Το φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής Phasma New Music Days που διοργανώνει το βραβευμένο ίδρυμα Phasma-Music σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, προσκαλώντας το κοινό σε έναν μουσικό μαραθώνιο σύγχρονων ήχων.

Για τρεις ημέρες, στις 9, 10 και 11 Ιουλίου 2024 και με ελεύθερη είσοδο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι με τη συμμετοχή τριών ξεχωριστών μουσικών συνόλων που απαρτίζονται από δεκαεπτά καταξιωμένους καλλιτέχνες οι οποίοι θα ερμηνεύσουν συνολικά 89 σύγχρονα έργα 67 Ελλήνων και ξένων συνθετών από 19 χώρες. Συμμετέχουν τα μουσικά σύνολα Phasma-Music Artists, Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών Αίολος και Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών Πίνδαρος.

“Φορώντας μύθους… και φουστάνια αδειανά” – Δωρεάν εικαστική βόλτα

Την ατομική έκθεση της εικαστικού Κυριακής Χριστακοπούλου με τίτλο “Φορώντας μύθους… και φουστάνια αδειανά”, παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη” Δήμου Αθηναίων.

Η Κ. Χριστακοπούλου εμπνέεται «διαβάζοντας» παλιές φωτογραφίες, φθαρμένες από τον χρόνο. Διεισδύει σε αυτόν, τον γυναικείο κόσμο, για να συναντήσει τις γιαγιάδες, τις μητέρες, τις κόρες, όλες αυτές τις αμίλητες γυναικείες παρουσίες, και ως γυναίκα από το ίδιο υφάδι τις ζωντανεύει στο ατελιέ της, δίνοντας μια λιτή, σχεδόν, μονοχρωματική γραφή στα εικαστικά της έργα γιατί θέλει να πλησιάσει το χρώμα της φθοράς του χρόνου. Θέλει να δει τα πρόσωπα, θέλει να διαβάσει την γυναικεία εικόνα και να διακρίνει τα σύμβολα που ακουμπούν στη φορεσιά της και ξεδιπλώνουν τον κόσμο της ψυχής της. Θέλει να αποκαλύψει το κληροδότημα που, μεταφερόταν από γενιά σε γενιά, και διατηρούσε με τρόπο ιερό όχι μόνο το πανάρχαιο γυναικείο κάλλος αλλά και όλες τις μυστικές δοξασίες και δεισιδαιμονίες, που «έκρυβαν» συμβολικά στο ένδυμά τους, χωρίς να παραβιάσει την σιγή τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα