Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 13 Ιουνίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Στον Κήπο του Μεγάρου
Στον Κήπο του Μεγάρου Χάρης Ακριβιάδης

Προτάσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για βόλτες στην Αθήνα χωρίς πορτοφόλι την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Πέμπτη 13 Ιουνίου, σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Δωρεάν εικαστική βόλτα

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου Radisson BLU PARK HOTEL, ATHENS – στο πλαίσιο του αφιερώματος “Σύγχρονη Ελληνική Τέχνη” – που διοργανώνεται για 12η χρονιά και με επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελένης Αθανασίου, παρουσιάζει έργα του εικαστικού Αλέξη Κυριτσόπουλου με τίτλο “Ξένιος”. Η έκθεση θα περιλαμβάνει 30 ζωγραφικά έργα από την συλλογή του καλλιτέχνη.

Στην παρούσα έκθεση ο Αλέξης Κυριτσόπουλος με μορφοπλαστικό όπλο την ιδιαίτερη προσωπική, ανεπιτήδευτη, ενστικτώδη και ταυτόχρονα πειθαρχημένη γραφή του επιχειρεί μια νέα διήγηση με πολλαπλές αναγνώσεις. Με πρωταγωνιστή το χρώμα και όχι την γραμμή ερμηνεύει ιστορίες-παραμύθια εμπνευσμένα από την παράδοση, την λογοτεχνία, την ιστορία, την αττική κωμωδία και τον Αριστοφάνη, το λαϊκό θέατρο, κ.ά. Προκαλεί τον θεατή να ψηλαφίσει την σκέψη του.

Εικόνες υπέροχα ζωηρές από ακρυλικά, τέμπερες, μολύβια αλλά και φθηνά υλικά όπως χαρτιά, χαρτόνια, λαδόκολλες και κολλάζ με έντονα και φωτεινά χρώματα πρωταγωνιστούν στην επιφάνεια του καμβά και διαμορφώνουν έναν χρωματιστό παραμυθένιο κόσμο από χαρακτήρες. Φιγούρες όπως ο Δον Κιχώτης, ο Καραγκιόζης, η κυρά Σαρακοστή αλλά και τοπία με εξωτικά της θάλασσας πρωταγωνιστούν στον μουσικό του κόσμο άλλοτε αυτοβιογραφικά και άλλοτε με λεπτό κοινωνικό και εν μέρει σατιρικό σχολιασμό. Μουσική, χρώμα και ενίοτε λέξεις αποτελούν το δομικό στοιχείο της εικόνας καθορίζοντας τα σχήματα των μορφών του.

Δωρεάν θεατρική παράσταση “Aσκήσεις ύφους”

Aπό τον θίασο Les Kataplictiques 2.0 θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση Ασκήσεις Υφους (Exercices de Style) του Raymond Queneau σε σκηνοθεσία της καθηγήτριας Magali Faure.

Μια σύντομη ιστορία που διαδραματίζεται σε ένα λεωφορείο, ειπωμένη 99 φορές με 99 διαφορετικούς τρόπους… Οι “Aσκήσεις ύφους” είναι ένα από τα πιο διάσημα έργα του Γάλλου συγγραφέα Raymond Queneau. Δημοσιευμένο το 1947, αυτό το μοναδικό βιβλίο αφηγείται την ίδια ιστορία με 99 διαφορετικούς τρόπους.

Αυτή η σύντομη ιστορία μπορεί να συνοψιστεί σε λίγες μόνο λέξεις: μια συνάντηση σε ένα λεωφορείο, ένας καυγάς και στη συνέχεια μια άλλη συνάντηση έξω από έναν σταθμό, όπου το θέμα είναι ένα κουμπί…

Η Magali Faure, η καθηγήτρια θεάτρου, και ο θίασός της “Les Kataplictiques 2.0” επέλεξαν διάφορες εκδοχές της ιστορίας, τις οποίες θα παρουσιάσουν στο κοινό την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 στις 20.00 στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Zucca Radio Party – Δωρεάν στο City Garden Theater

Το CΤ Garden σηκώνει φέτος αυλαία, στις 13 Ιουνίου και ώρα 21:00, μ’ ένα μεγάλο αφιέρωμα στα 60 χρόνια της στιχουργικής διαδρομής του Γιώργου Παπαστεφάνου. Μετά τη συναυλία, θα ακολουθήσει πάρτι με δωρεάν είσοδο και το Zucca Radio. Στα πλατό, ο Γιάννης Μιτσοκάπας και ο Throdef.

“Giacomo Puccini: Turandot” – Δωρεάν προβολή στον Κήπο του ΜΜΑ

Η γνωστή όπερα του Giacomo Puccini για μια μοναδική προβολή στον Κήπο του Μεγάρου στις 20:30.

Συντελεστές:

  • Σκηνοθεσία: Claus Guth
  • Turandot: Asmik Grigorian
  • Calaf: Jonas Kaufmann
  • Μουσική διεύθυνση: Marco Armiliato

Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Φύσσα “Τα Σινεμά της Αθήνας 1896-2013”

Έρχεται από τις Εκδόσεις ΛΟΓΟΤΥΠΟ, η 10ετής μελέτη του Δημ. Φύσσα για τα σινεμά της πόλης σε μία δίτομη έκδοση χιλίων σελίδων.

Δύο τόμοι, χίλιες σελίδες, μία πολυετής έρευνα. Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Φύσσας τοποθετεί με αλφαβητική σειρά τα σινεμά της Αθήνας από το 1896 που η μεγάλη οθόνη μάγεψε τους Αθηναίους ως και το 2013. Η έρευνα δεν είναι μια απλή καταγραφή αιθουσών και ταινιών − που και αυτό από μόνο του είναι εξαιρετικά δύσκολο ως έργο. Αποτυπώνεται με γλαφυρό τρόπο μια περιήγηση στο χωροχρόνο, με ηθογραφικές λεπτομέρειες, συμβάντα, ατάκες, χωροταξικά στοιχεία, ρεκλάμες από προβολές και πληθώρα ταινιών.

Η παρουσίαση της έκδοσης θα γίνει την Πέμπτη 13 Ιουνίου στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ και ώρα 7.30 μ.μ. Θα μιλήσουν οι: Σωτήρης Λαμπρόπουλος (Σχολή Κινημ/φου Σταυράκου), Ελεονώρα Ορφανίδου (δημοσιογράφος ΑΘΗΝΑ 9.84), Λέανδρος Σλάβης (Πολ. Μηχανικός – Συγγραφέας), Θανάσης Βέμπος (Ερευνητής), Μαρία Λυσικάτου (Κινηματογράφος Τριανόν), Τάκης Μπαστέας (κριτικός-θεωρητικός κιν/φου) Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Άγγελος Παπαδημητρίου και στο πιάνο θα είναι οι Τίνι Σαραντέα και Γιάννης Φύσσας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα