Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 18 Ιουλίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 3'
Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 18 Ιουλίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Πέμπτη 18 Ιουλίου στην καρδιά της πόλης.

Καθώς οι μέρες του καλοκαιριού διαδέχονται η μία την άλλη, η Αθήνα προσφέρει μια πληθώρα δωρεάν εκδηλώσεων που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Πέμπτη 18 Ιουλίου, σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Roller Skates για όλους

Ψυχαγωγία, γυμναστική ή μεταφορικό μέσο; Τα πατίνια είναι όλα αυτά μαζί! Μέσα από τα αυτοτελή, εισαγωγικά μαθήματα του ΚΠΙΣΝ, μικροί και μεγάλοι θα εξασκήσουν την ισορροπία τους κάνοντας βόλτες με πατίνια!

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες χρειάζεται να φέρουν δικό τους εξοπλισμό (πατίνια, κράνη, επιγονατίδες, περικάρπια και επιαγκωνίδες).

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ακαδημία πατινιών Powerskate.eu, εκπαιδευτής Γιάννης Κούσπαρης
Τοποθεσία: Υπαίθριο Πάρκινγκ Λεωφορείων
Για παιδιά 6 ετών και άνω και για ενήλικες
Έως 20 συμμετοχές ανά slot
Οι προεγγραφές ανοίγουν στις 12.00, στις:

Για τη συμμετοχή σας χρειάζεται να βρίσκεστε στο χώρο 15 λεπτά πριν την έναρξη της δραστηριότητας.

 

Σωτήρης Δανέζης – Δωρεάν έκθεση φωτογραφίας “Αμμόχωστος 3,5%”

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, ο Σωτήρης Δανέζης παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό την έκθεση φωτογραφίας και πολυμέσων με τίτλο “Αμμόχωστος 3,5%”.

Ο δημοσιογράφος, με το πλούσιο έργο σε 80 χώρες του κόσμου, φωτογραφίζει το 3,5% του εδάφους της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στο οποίο έδωσε πρόσβαση το κατοχικό καθεστώς πριν τρία χρόνια και καταγράφει πολύτιμες μαρτυρίες για τα γεγονότα που σημάδεψαν την Κύπρο.Εγκαίνια: Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 17.45

Ομαδική εικαστική έκθεση “Grounding”

Σύγχρονη Αφρικανική φωτογραφία, διεθνή έργα υφαντικής τέχνης, ποίησης, video art, ζωγραφικής, σύγχρονη Ελληνική γλυπτική και κεραμική συναντιούνται σε μια έκθεση σε concept και επιμέλεια της Mary Stefanou με τον τίτλο “Grounding”.

Η μητέρα γη, το έδαφος που δίνει ζωή, μας προσφέρει υποστήριξη τόσο σε υλικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Μέσα από αυτήν δημιουργείται μια σύνδεση με τον εαυτό μας, τους άλλους και κάθε ζωντανό οργανισμό. Γινόμαστε όλοι ένα, χωρίς διακρίσεις. Η πολύτιμη γη μας θρέφει και μας θεραπεύει. Μας παρέχει στέγη, τροφή, νερό, προστασία και τόσα άλλα εφόδια ζωτικής σημασίας. Μας δίνει επίσης τα εργαλεία και τα μέσα για να δώσουμε ζωή στην τέχνη μας. Η αποσύνδεση από τη γη και τη φύση, από το ιερό “έδαφος”, προκαλεί μια βαθιά ρήξη μέσα μας και με όσα μας περιβάλλουν.

Οι διάσημοι σύγχρονοι Αφρικανοί φωτογράφοι,Nana Frimpong Oduro, Awuku Darko, Reginald Boateng, Ghana Must Go, Alioune Seye, Rufai Ismaila, Nana Asomani, μέσα από το φακό τους και τα conceptual έργα τους εκφράζουν τον “πλούτο” και το δημιουργικό ταλέντο της Αφρικής.

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2024 Θέατρο Σκιών

Ο Καραγκιόζης Κυνηγός Φαντασμάτων
Πέμπτη 18 Ιουλίου
Τοποθεσία: Πλατεία Μακεδονίας
Στον πύργο που βρίσκεται έξω από την πόλη, φημολογείται ότι εμφανίζονται φαντάσματα. Όταν νυχτώνει οι πολίτες σταματούν να κυκλοφορούν από φόβο. Ο Πασάς στέλνει έναν έμπιστο αξιωματικό με οπλισμένους στρατιώτες για να αντιμετωπίσουν τα φαντάσματα αλλά δεν τα καταφέρνουν. Αναθέτουν στο γενναίο Καραγκιόζη να γίνει κυνηγός φαντασμάτων και να δημιουργήσει μια ομάδα με άνδρες ώστε να λύσουν το πρόβλημα. Η συνέχεια στο πανί. Ε ρε γλέντια…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα