Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου – 3 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 3'
Κώστας Ρουσσάκης Κόλαση, 2024 (λεπτομέρεια) Κόντρα πλακέ Διαστάσεις μεταβλητές
Ευγενική παραχώρηση ο καλλιτέχνης, έργο κατ’ ανάθεση από τον Οργανισμό ΝΕΟΝ Mε ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Εθνική Λυρική Σκηνή Installation View space of togetherness | NEON στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου | Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά Φωτογραφία © Ναταλία Τσουκαλά, ευγενική παραχώρηση ΝΕΟΝ 
Κώστας Ρουσσάκης Κόλαση, 2024 (λεπτομέρεια) Κόντρα πλακέ Διαστάσεις μεταβλητές
Ευγενική παραχώρηση ο καλλιτέχνης, έργο κατ’ ανάθεση από τον Οργανισμό ΝΕΟΝ Mε ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Εθνική Λυρική Σκηνή Installation View space of togetherness | NEON στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου | Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά Φωτογραφία © Ναταλία Τσουκαλά, ευγενική παραχώρηση ΝΕΟΝ 

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στην καρδιά της πόλης.

Μπήκαμε στον Σεπτέμβρη και η Αθήνα προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Αθήνα 20 Χρόνια μετά: “με την καρδιά στο παρελθόν και το βλέμμα στο μέλλον” – Δωρεάν στο Καλλιμάρμαρο

Με την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και τη συμπλήρωση 20 ετών από τους εμβληματικούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα, η Ελληνική Ολυμπιακή Eπιτροπή διοργανώνει μια μοναδική εκδήλωση για τον ελληνικό αθλητισμό την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι πρωταγωνιστές της ιστορικής χρονιάς του ελληνικού αθλητισμού, δηλαδή οι παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, οι Ολυμπιονίκες του 2004, όλοι όσοι συνέβαλαν, εργάστηκαν και συμμετείχαν στην προετοιμασία και διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, αλλά επίσης και οι αθλητές της Ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι χάρισαν μοναδικές στιγμές περηφάνιας με τις προσπάθειές τους στο Παρίσι σε όλους τους Έλληνες.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ένα μαγικό ταξίδι μουσικής και φωτός που θα συνεπάρει το κοινό. Περισσότερα και προεγγραφή στο: panathenaicstadium.gr/20-xronia-meta/.

Αυτή την εδομάδα στο space of togetherness – Δωρεάν δημόσιο πρόγραμμα

Η έκθεση space of togetherness του ΝΕΟΝ πλαισιώνεται από ένα παράλληλο πολύπλευρο δημόσιο πρόγραμμα, ένα ανοιχτό, ζωντανό εργαστήριο, ανοιχτό στο κοινό στο χώρο της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου | Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά.

Το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας επιμελείται η ομάδα του EIGHT / ΤΟ ΟΧΤΩ: Γκίγκη Αργυροπούλου, Βασίλης Νούλας, Κώστας Τζημούλης. Παρουσιάζουν ένα δημόσιο πρόγραμμα υπό τον τίτλο “Απόψε αυτοσχεδιάζουμε” στις 19 και 21 Σεπτεμβρίου 2024, επιχειρώντας να αναδείξουν την κρισιμότητα των συλλογικών διαδικασιών, του δημόσιου διαλόγου και, ειδικά, του αυτοσχεδιασμού ως μέσο κοινωνικών μετασχηματισμών και ζυμώσεων, συλλογικής και προσωπικής συνειδητοποίησης πάνω σε καίρια ζητήματα της εποχής μας. Οι δράσεις θα αναπτυχθούν υπό το πρίσμα οικολογικών, φεμινιστικών και LGBTQ+ οπτικών.

Πρόσθετα ο ΝΕΟΝ ανοίγει με διευρυμένο ωράριο στα ΝΕΟΝ Late Nights στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2024 και υπόδεχεται το κοινό της έκθεσης ως τις 20:45.

Δωρεάν διαδραστική παράσταση για παιδιά

Τι θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, τον ωθούν σε μια μαγική περιπέτεια!

Η παράσταση είναι ιδιαίτερα διαδραστική και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκειά της, συζητώντας με τους ηθοποιούς, απαντώντας στις ερωτήσεις τους, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα (χωρίς βέβαια να σηκωθούν από τη θέση τους). “Ο Κύριος Κιχ και το Μυστικό Κουτί των Ήχων!” παρουσιάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλέκος Κοντόπουλος, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα