Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 22 Ιουνίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 22 Ιουνίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
- CHARIS AKRIVIADIS

Ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν την Πέμπτη 22 Ιουνίου.

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Ιδού πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν την Πέμπτη 22 Ιουνίου.

Συζήτηση του Barack Obama με τον Ανδρέα Δρακόπουλο

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τον Πρόεδρο Barack Obama στο φετινό SNF Nostos Conference.

Μπαράκ Ομπάμα AP Photo/Brynn Anderson

Ο Barack Obama επιστρέφει για δεύτερη φορά στη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), από όπου μίλησε το 2016 κατά τη διάρκεια της τελευταίας διεθνoύς επίσκεψής του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του. Στο SNF Nostos Conference, ο Barack Obama θα συζητήσει τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών μαζί με τον Πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Για την παρακολούθησή της συζήτησης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος αλλά και της συγκεκριμένης χωρητικότητας της αίθουσας, η συζήτηση θα μεταδίδεται ζωντανά σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ.

Αναμεταδόσεις στον Κήπο του Μεγάρου

Ο Κήπος του Μεγάρου CHARIS AKRIVIADIS

Πολύ ενδιαφέρουσες οι προβολές στον Κήπο του Μεγάρου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό κατά τον μήνα Ιούνιο και τον μήνα Ιούλιο.

Συγκεκριμένα: Στις 22 Ιουνίου στις 20:30 – Προβολή της όπερας “Κάρμεν” / Στην εναρκτήρια προβολή στις 22 Ιουνίου, οι φίλοι της όπερας θα παρακολουθήσουν την “Κάρμεν” του Georges Bizet, σε σκηνοθεσία Franco Zeffirelli, που ανέβηκε στην επιβλητική Αρένα της Βερόνας. Περισσότερα εδώ…

35η Έκθεση Βιβλίου Πειραιά

Το λιμάνι του Πειραιά

Η πιο όμορφη πολιτιστική βόλτα δίπλα στη θάλασσα αυτό το καλοκαίρι ξεκινάει και περιμένει να φιλοξενήσει τους εκατοντάδες επισκέπτες της και πάλι, δίνοντας τους την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τον υπέροχο κόσμο του βιβλίου.

Η Έκθεση Βιβλίου Πειραιά, το μεγαλύτερο θερινό πολιτιστικό γεγονός της πόλης, στις ξεκινάει στις 16 Ιουνίου για 35η φορά και μας προσκαλεί να «…πάρουμε το μετρό για Πειραιά!» Από τις 16 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, καθημερινά από τις 19.00 έως και τις 23.00, το Πασαλιμάνι θα είναι γεμάτο περίπτερα, βιβλία, εκδηλώσεις και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

3 ατομικές εκθέσεις το καλοκαίρι στην Breeder

ANDREAS ANGELIDAKIS / RUBBLE CHUTE ORDER Breeder / thebreedersystem.com

Στην γκαλερί The Breeder παρουσιάζονται τρεις νέες ατομικές εκθέσεις για το καλοκαίρι και συγκεκριμένα για το διάστημα από 8/6 έως 31/8/2023.

  • Olga Migliaressi-Phoca “Risky Business”

Mια εξερεύνηση που προκαλεί σκέψεις για το φύλο, την ταυτότητα, την οπτική αναπαράσταση και την πολύπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ υποκειμένων και αντικειμένων. Η έκθεση διευρύνει τα όρια και αμφισβητεί τους κανόνες, προσκαλώντας τους θεατές να εντρυφήσουν σε έναν κόσμο περισυλλογής και συλλογισμού. Η Migliaressi-Phoca μας προσκαλεί σε ένα σαγηνευτικό παιχνίδι λέξεων μέσα από τη μεταμόρφωση εμβληματικών λογότυπων στα έργα της που βασίζονται σε κείμενο. Eπμέλεια: Πάνος Γιαννικόπουλος.

  • Amalia Vekri “After dark”

Στους πίνακες της Βεκρή δεν υπάρχει ποτέ κείμενο, ποτέ μια σαφής περιγραφή του τι ακριβώς συμβαίνει. Αντλεί έμπνευση από ταινίες τρόμου/βαμπίρ όπως το Vamp, με πρωταγωνίστρια την Grace Jones ως αποπλανήτρια στριπτιζέζ βαμπίρ. Για τη Vekri, ο θηλυκός βρικόλακας είναι μια αντιστροφή των έμφυλων παραδόσεων. Eπιμέλεια: Ανδρέας Αγγελιδάκης.

HER-MESS / Η Migliaressi-Phoca μας προσκαλεί σε ένα σαγηνευτικό παιχνίδι λέξεων BREEDER

  • Αndreas Angelidakis “The Rubble Chute Order” στο Breeder Sudyroom.

Το Breeder Studyroom είναι μια νέα πρωτοβουλία, ένας χώρος μέσα στο κτίριο της γκαλερί, όπου κάθε καλλιτέχνης δημιουργεί ένα δωμάτιο μελέτης για να μοιραστεί μέρος της δημιουργικής του διαδικασίας με το κοινό της γκαλερί. O Ανδρέας Αγγελιδάκης καταλαμβάνει το χώρο για να παρουσιάσει την έκθεση The Rubble Chute Order.

Έργα του Cameron Jamie στη Bernier/Eliades

Έργο του Cameron Jamie Bernier/Eliades

Η γκαλερί Bernier/Eliades εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του Cameron Jamie, την Πέμπτη 25 Μαΐου, 2023, 18:00 – 21:00.

Είναι η πέμπτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη στην γκαλερί. Ο καλλιτέχνης θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια. Ο Cameron Jamie (γ. 1969, Λος Άντζελες) κατέχει μία ξεχωριστή θέση στη σύγχρονη εικαστική σκηνή. Η πρακτική του που περιλαμβάνει βίντεο, φωτογραφίες, περφόρμανς, γλυπτά και σχέδια, συχνά περιγράφεται ως μια μορφή ανθρωπολογικής έρευνας που διευρύνει την έννοια της ταυτότητας, αναδεικνύοντας τις αναβιώσεις του μύθου και της φαντασίας στην καθημερινή ζωή και τη λαϊκή κουλτούρα.

Με καταγωγή από τα προάστια του Λος Άντελες, και έντονα επηρεασμένος από τη λαϊκή κουλτούρα της Δυτικής Ακτής, ο Jamie ως ερασιτέχνης καταγραφέας της αστικής κουλτούρας, ερευνά τις τελετουργικές πρακτικές σε περιθωριακές ή υπόγειες κουλτούρες που αποδομούν τις γενικότερες διαδικασίες κανονικοποίησης.

Περισσότερα εδώ…

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα