Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
H βίντεο-όπερα των ΦΥΤΑ "ORFEAS2021" ΕΜΣΤ

Ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου.

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, ενώ διανύουμε την εβδομάδα που θα κορυφωθούν και οι εκδηλώσεις της Αποκριάς.

Στο ΕΜΣΤ προβάλλεται η βίντεο-όπερα των ΦΥΤΑ “ORFEAS2021”

Στο πλαίσιο του δημόσιου προγράμματος του ΕΜΣΤ, παρουσιάζεται η βίντεο-όπερα των ΦΥΤΑ “ORFEAS2021” βασισμένη στο έργο L’Orfeo του Claudio Monteverdi, με πρωτότυπη μουσική από την Αντριάνα Μίνου, τον Αλέξανδρο Δρόσο και τον Φιλ Ιερόπουλο. Θα ακολουθήσει συζήτηση για το έργο από την θεωρητικό κινηματογράφου Ρέα Βαλντέν, την μουσικολόγο Ντάνα Παπαχρήστου και τους δημιουργούς.

Η βίντεο-όπερα των ΦΥΤΑ "ORFEAS2021" ΕΜΣΤ

Ο ORFEAS2021 –μία παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – αποτελεί διασκευή του μύθου του Ορφέα και τοποθετείται χρονικά στο κοντινό μέλλον όπου ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος πρωθυπουργός της Ελλάδας αγωνίζεται να διατηρήσει την κληρονομιά της ιστορίας των ΛΟΑΤΚΙ κινημάτων αντιμετωπίζοντας διλήμματα όπως επανάσταση ή ρεφορμισμός.

  • Προβολή και συζήτηση την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 στις 20.30. Αίθουσα Προβολών Μεσοπάτωμα. Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν μισή ώρα πριν την εκδήλωση. Η ταινία θα προβληθεί στα Ελληνικά. Η διάρκεια της ταινίας είναι 110’. Περισσότερα στο emst.gr.

“O κήπος με τις αυταπάτες”

Σαξόφωνο Pixabay

Θ’ αρχίσω με μιαν ήχηση που να φτάνει, απ’ το πιο σκληρό μέταλλο έως την πιο λεπτή χορδή, χωρίς ούτε οι απολαύσεις ν’ αποκλείονται ούτε οι ενοχές να επιβάλλονται, αλλά η φύσις να παραμένει φύσις. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ.

Με ποιητική διάθεση, το κουαρτέτο του σαξοφωνίστα Σπύρου Ροντογιάννη θα ξυπνήσει τις αισθήσεις μας την Πέμπτη (23.02, 20:30) στην αίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκας (Ιπποκράτους 41, τηλ. 2103634000) και θα μεταφέρει με τις μελωδικές πρωτότυπες συνθέσεις του, αλλά και με καλοδουλεμένα jazz standards, απαράμιλλες χορταστικές εικόνες της φύσης σε όλες της τις εκδοχές. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα προβληθεί πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό του Στέλιου Κατσατσίδη.

  • Παίζουν οι μουσικοί: Σπύρος Ροντογιάννης, Σαξόφωνο / Γιώργος Μικρός, Πιάνο / Νίκος Σκομόπουλος, Tύμπανα /Χρήστος Κορομηλάς, Kοντραμπάσο.

Κλασικά αριστουργήματα του γαλλικού κινηματογράφου στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού

αφίσα ταινίας/dpapxol.gov.gr

O Δήμος Παπάγου -Χολαργού σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, ξεκινά κινηματογραφικές προβολές, με κλασικά αριστουργήματα του Γαλλικού κινηματογράφου για ενήλικες.

Η πρώτη ταινία που θα προβληθεί είναι “Ο τρελός Πιερό” (Pierrot le Fou), ρομαντικό δράμα, νουβέλ βαγκ (1965), την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 , ώρα 20.00 στο Αμφιθέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού. Σενάριο – σκηνοθεσία του Ζαν – Λυκ Γκοντάρ με τους Ζαν – Πωλ Μπελμοντό και την Άννα Καρίνα.

Υπόθεση: Δυο παλιοί εραστές, ο Φερντινάν, αστός δημοσιογράφος, που ασφυκτιά στην πλήξη του γάμου του, και η αινιγματική Μαριάν, που έχει πάθος με τα όπλα και το χρήμα, ξαναβρίσκονται τυχαία. Κυνηγημένοι από πληρωμένους δολοφόνους, διώκτες της Μαριάν, θα αποδράσουν από το συμβατικό, αστικό Παρίσι και θα ζήσουν την περιπέτεια του απόλυτου, τρελού έρωτα. Η αναρχική διαδρομή του “τελευταίου ρομαντικού ζευγαριού” προς το πουθενά, θα καταλήξει στη Μεσόγειο σε ένα εκρηκτικό φινάλε.

  • Μια ταινία από την ψηφιακή ταινιοθήκη IFcinéma του Γαλλικού Ινστιτούτου.

H Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων στο Σύνταγμα

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα Nikos Karanikolas/ Δήμος Αθηνών

Από την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου και για 12 ημέρες, ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα πολύχρωμο αποκριάτικο ξεφάντωμα, στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας. Συνολικά 67 εκδηλώσεις με ελεύθερη συμμετοχή περιμένουν μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν τις Απόκριες σε 55 διαφορετικά σημεία, σε κάθε γωνιά της πόλης. Αποκριάτικοι ρυθμοί από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων την Πέμπτη 23.02, από τις 11.00 στην Πλατεία Συντάγματος.

  • Το πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ…

“Φως Ιλαρόν” στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Νεκτάριου Μαμάη Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Νεκτάριου Μαμάη αποκαλύπτοντας έναν άλλο κόσμο μέσα από μια “χαρτογράφηση” του τοπίου με συγκρατημένη εξπρεσιονιστική γραφή που λάμπει σε σημεία επιχειρώντας να μπει μέσα στο τοπίο, να δει τι κρύβει κάτω από την επιφάνεια.

Σύμφωνα με τον Μάνο Στεφανίδη: “[…] Για αυτό ακριβώς μιλώ για ένα μετά – τοπίο. Γιατί κατ’ ουσίαν πρόκειται για αποτυπώσεις εσωτερικών κραδασμών όπου περιέχουν τα πάντα και δεν αναφέρονται πουθενά συγκεκριμένα. Σαν ιερές γραφές που δεν υπάρχει λόγος να αναγνωστούν. Έτσι και η εικονοποιία του Μαμάη, μείγμα αγιογραφίας και σωματικής ανάγκης ή αίτημα πνευματικότητας που μυρίσει αίμα και χώμα, μπορεί να ιδωθεί σαν μουσική παρτιτούρα με απολύτως περιττά τα λόγια ή τα διαβάσματα.”

  • Η έκθεση συνοδεύεται από τα κείμενα των: Μάνου Στεφανίδη ομότιμου καθηγητή του ΕΚΠΑ, ιστορικού της τέχνης και Γιώργου Μυλωνά, ιστορικού της τέχνης. Εγκαίνια: Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, 19:30

Ανακάλυψε την απαράμιλλη γεύση του. Ένας πραγματικά αυθεντικός ιταλικός espresso. O espresso που θα επιλέξεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα