Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου – 3 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Τεχνητή Νοημοσύνη
AIForum24, το κορυφαίο συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα PEXELS

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στην καρδιά της πόλης.

Τελειώνει και ο Οκτώβρης με τη φθινοπωρινή Αθήνα να συνεχίζει να προσφέρει καθημερινά δωρεάν εκδηλώσεις τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης – Δωρεάν είσοδος

O AICatalyst ανακοινώνει με χαρά το AIForum24, το κορυφαίο συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα. Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο AICatalyst συγκεντρώνει κορυφαίους ομιλητές από τον κόσμο των επιχειρήσεων, της επιστήμης, της κυβέρνησης και της ακαδημαϊκής κοινότητας, για να παρουσισάσουν και να συζητήσουν πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να διαμορφώσει το μέλλον των επιχειρήσεων και να συμβάλλει στον μετασχηματισμό της κοινωνίας μας.

Η πρόσβαση στο συνέδριο είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλες τις επιχειρήσεις, επαγγελματίες και ιδιώτες, με προτεραιότητα στα τακτικά μέλη της AICatalyst. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλούμε να εγγραφείτε εκ των προτέρων για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας. Θα λάβετε ειδοποίηση για την επιβεβαίωση της εγγραφής σας έως τις 16 Οκτωβρίου. Το AIForum24 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Περισσότερα στο .athens-technopolis.gr.

“Third Life” – Δωρεάν εικαστική έκθεση

Το Third Life είναι ένα μετά-οικολογικό μανιφέστο, μία νέα συμφωνία με το μη ανθρώπινο. Ο Μάσσος δεν ζωγραφίζει απλώς τοπία, δημιουργεί τοπία/τόπους, φυσικές ενότητες που περικλείουν πολιτισμικές οντότητες. Θα μπορούσαμε να χωρίσουμε τα έργα σε δύο ενότητες. Από τη μία η εξουσιαστική τάση του ανθρώπου στον τόπο/τοπίο και από την άλλη η Τρίτη Ζωή, ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης του ανθρώπου με το τοπίο/τόπο.

Με τον όρο Third Life o Μάσσος προτείνει μία νέα εποχή κατά την οποία η ανθρωπότητα πρέπει να υπερκεράσει τον εαυτό της, να αναστοχαστεί την έννοια της φύσης και του πολιτισμού επανεξετάζοντας την επικράτησή της στη γη.

Για ακόμα μία φορά ο Μάσσος δημιουργεί αλληγορίες και αιώνια τοπία με συμβολισμούς, παραμένοντας ωστόσο πιστός στην κατά τα άλλα ρεαλιστική ζωγραφική, η οποία όμως αποφεύγει τη θορυβώδη απόδειξη της δεξιοτεχνίας. Τα έργα του, τόσο φανταστικά όσο και σουρεαλιστικά, φαίνονται εκ πρώτης όψεως γαλήνια. Μετά από μία πιο στενή παρατήρηση ωστόσο η ανατροπή των πραγματικών συνθηκών παρουσιάζεται εγγενώς απειλητική. Θα καταφέρει η ανθρωπότητα να ξεπεράσει τον εαυτό της ή μήπως η υπέρβαση του ορίου είναι η πτώση προς το δαιμονικό; Ναταλία Μητσιώνη – Ιστορικός της τέχνης.  Ιπποκράτους 121, Νεάπολη, Εγκαίνια: Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024 / Ώρα 19:30 / Τρ., Πεμ., Παρ. 12-9 μ.μ., Σαβ. 12-3 μ.μ.

“Χριστίνα Μόραλη …. με τα τσαρούχια!” – Δωρεάν έκθεση

Στη Γκαλερί Σκουφά, στο Ξενοδοχείο Ηλέκτρα Metropolis, η κεραμίστρια Χριστίνα Μόραλη παρουσιάζει την έκθεση “Χριστίνα Μόραλη… Με τα τσαρούχια”, όπου αναδεικνύει νέες δημιουργίες εμπνευσμένες από την pop art. Κεντρικό στοιχείο της έκθεσης είναι το τσαρούχι, το οποίο έχει γίνει σήμα κατατεθέν της δουλειάς της, πλαισιωμένο από κεραμικά και μεταλλικά αντικείμενα.

Στον χώρο, τα τσαρούχια παρουσιάζονται σε έντονα χρώματα και πλαισιώνονται από κεραμικά βάζα και πιατέλες εμπνευσμένες από ελληνικά κεντήματα. Η έκθεση δεν έχει συγκεκριμένο θέμα, αλλά αναζητά έναν διάλογο με την Ελληνικότητα. Η Μόραλη χαρακτηρίζει τη δουλειά της ως μια “συνομιλία” με τα υλικά και τους πειραματισμούς της, επισημαίνοντας τη σημασία του παιχνιδιού και της σάτιρας στη ζωή και την τέχνη. Εγκαίνια: Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024, 19:30-21:30.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα