Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 29 Αυγούστου – 3 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 3'
roller skates
Τα πατίνια συνδυάζουν ψυχαγωγία, γυμναστική και φαν! PEXELS

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου στην καρδιά της πόλης.

Για πότε τελειώνει και ο Αύγουστος! Καθώς οι μέρες του καλοκαιριού διαδέχονται η μία την άλλη, η Αθήνα προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Πέμπτη 29 Αυγούστου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Δωρεάν εικαστική δράση: Μονοτυπία με φόρμες της Άλεξ Μυλωνά

Με αφορμή την υπαίθρια έκθεση αφιερωμένη στο έργο της καλλιτέχνιδος Άλεξ Μυλωνά, που παρουσιάζεται στην Εσπλανάδα στο ΚΠΙΣΝ, αλλά και τα δισδιάστατα έργα της στα οποία συναντάμε συχνά καθαρές γεωμετρικές φόρμες, σε αυτό το εργαστήριο θα πειραματιστούμε με την τεχνική της μονοτυπίας.

Η εικαστικός Άλεξ Μυλωνά διαχειριζόταν τον χώρο συνολικά σχεδιάζοντας όχι μόνο σχήματα, αλλά υπολογίζοντας τον “αρνητικό χώρο”, δηλαδή τα εσκεμμένα κενά ανάμεσα στα σχήματα και τους όγκους των έργων της. Έτσι, θα οργανώσουμε και εμείς ένα εικαστικό παιχνίδι ανοικτής ροής όπου, παρατηρώντας τα έργα της καλλιτέχνιδος, θα πειραματιστούμε κόβοντας αντίστοιχες φόρμες από αφρώδες υλικό, τις οποίες θα ανασυνθέσουμε τυπώνοντας ασπρόμαυρες μονοτυπίες με μελάνι, παίζοντας με τα καθαρά σχήματα, τις αποστάσεις και το χώρο ανάμεσά τους.

Roller skates – Δωρεάν μαθήματα

Τα πατίνια συνδυάζουν ψυχαγωγία, γυμναστική και μεταφορά, και στο ΚΠΙΣΝ προσφέρονται εισαγωγικά μαθήματα για όλους, μικρούς και μεγάλους. Για αυτό, τη Πέμπτη(29/8) φόρα τα πατίνια σου και ξεκίνα τις βόλτες- μια εμπειρία που σίγουρα θα σου προσφέρει άφθονο γέλιο.

The Arrow (1976) ©Eleni Mylonas 1976-2024
The Arrow (1976) ©Eleni Mylonas 1976-2024

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία και οι συμμετέχοντες χρειάζεται να φέρουν τον δικό τους εξοπλισμό. Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 19:00 στο Υπαίθριο Πάρκινγκ Λεωφορείων, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα.

Μαρία Ιωάννου έκθεση “Thirsty” – Δωρεάν στη The Breeder

H γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Μαρίας Ιωάννου στην γκαλερί, με τίτλο “Thirsty”. Ο Andrew Berardini σκιαγραφεί τις σχέσεις και τις δυναμικές που αναπτύσσονται στην καινούρια σειρά ζωγραφικών έργων της, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Το χέρι μιας γυναίκας, με σφιγμένους τένοντες, ο αντίχειράς της αγκιστρωμένος και τραβηγμένος γύρω από ένα ξεθωριασμένο ροζ εσώρουχο με λεπτό βολάν στο τελείωμα. Ένας μικροσκοπικός φιόγκος στην άκρη του ψιθυρίζει κάτι κοριτσίστικο, σχεδόν ξεχασμένο (καθώς σίγουρα πρόκειται για μια γυναίκα στην ακμή της αυτοκυριαρχίας της).

Κατά τ’ άλλα, ένας ωκεανός από δέρμα. Τραβάει προς τα κάτω το παστέλ εσώρουχο, μέχρι τη μέση, για να αποκαλύψει εκείνη την τρυφερή σάρκα που διπλώνει ανάμεσα στο μηρό και το υπόλοιπο σώμα, μια υποβλητική σκιά, ίσως άσεμνη αλλά με τη σωστή ακριβώς δόση ερωτισμού. Το κρυφό αποκαλύπτεται με σιγουριά, αγέρωχα (αν και το πρόσωπό της βρίσκεται πέρα από την άκρη του καμβά), αλλά δεν προδίδει ακόμα τίποτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα