Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 4 Ιουλίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Goethe-Institut Athen
Αλιευτικός στόλος (Κουφονήσια). Παραχώρηση: Αντώνης Κωβαίος. Goethe-Institut Athen

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Πέμπτη 4 Ιουλίου στην καρδιά της πόλης.

Καθώς οι μέρες του καλοκαιριού διαδέχονται η μία την άλλη, η Αθήνα προσφέρει μια πληθώρα δωρεάν εκδηλώσεων που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Πέμπτη 4 Ιουλίου, σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Ο Χρήστος Θηβαίος στην Πλατεία Φωκίωνος Νέγρη – Δωρεάν συναυλία

EVANGELOS_GKIKOPOULOS/papadakis press

Ο Χρήστος Θηβαίος σε παλιά και νέα τραγούδια του σε μία διαδρομή ανάμεσα στην τραγουδοποιία και στις ερμηνείες του. Μαζί με τους σπουδαίους μουσικούς που τον συντροφεύουν, ακολουθεί την πρόκληση των τραγουδοποιών: “Προσπάθησε να εκφράσεις μία ιδέα σε 3 λεπτά”. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Καλοκαίρι στην Αθήνα 2024” στην Πλατεία Φωκίωνος Νέγρη.

“Στη σκιά” Μέρος ΙΙ – ‘Εργα γυναικών από τη συλλογή της Πινακοθήκης Δήμου Αθηναίων – Δωρεάν έκθεση

"Στη σκιά" Μέρος ΙΙ - 'Εργα γυναικών από τη συλλογή της Πινακοθήκης Δήμου Αθηναίων

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) παρουσιάζει, από τις 4 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2024, το δεύτερο μέρος της έκθεσης “Στη σκιά” με έργα γυναικών από τη συλλογή της Πινακοθήκης Δήμου Αθηναίων. Όπως στο πρώτο μέρος της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε το 2023, εξετάζεται η γυναικεία συμβολή στην τέχνη του 20ού αιώνα. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει 31 καλλιτέχνιδες που γεννήθηκαν μεταξύ 1911 και 1941. Οι περισσότερες είναι απόφοιτες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Τέχνες της Θάλασσας: Αθήνα – Δωρεάν στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Amorgos
AN_Crafts of the Sea Amorgos, Maurizio Borriello Goethe-Institut Athen

Αμοργός, Κουφονήσια, Πάρος, Σαντορίνη και Σύρος. Πέντε νησιά διασυνδεδεμένα μέσω του αρχιπελάγους του Αιγαίου και της κυκλαδικής κουλτούρας.

Το Δίκτυο Αρχιπέλαγος παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα την πλούσια και πολυδιάστατη ναυτική παράδοση των Κυκλάδων μέσα από την έκθεση πολλαπλών μέσων Τέχνες της θάλασσας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 4 Ιουλίου έως τις 21 Σεπτεμβρίου στο Goethe-Institut Athen. Εγκαίνια & Προβολή Ι: Πέμπτη 4 Ιουλίου, 20:30 στο Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000.

“Γιώργος Ιωάννου (1926-2017) POP (?)” – Δωρεάν εικαστική βόλτα

Γιώργος Ιωάννου / Επί αγνώστου κατευθύνσεως, 1976, λάδι σε λινό, 70 x 100 εκ. Courtesy the Artist’s Estate and Kalfayan Galleries

Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν την έκθεση “Γιώργος Ιωάννου (1926-2017)-POP(?)”. Η παρούσα έκθεση αποτελεί την αφετηρία μιας σειράς μελλοντικών project που έχουν ως στόχο την ανάδειξη – τόσο στην Ελλάδα και όσο και στο εξωτερικό- του έργου του Ιωάννου, ενός από τους σημαντικότερους ζωγράφους της μεταπολεμικής περιόδου. Συλλέκτης εικόνων και αντικειμένων με επιρροές από τα κόμικς και την pop-art ως την Art Nouveau, ο Ιωάννου ανέπτυξε ένα καθαρά προσωπικό εικαστικό ιδίωμα όπου το βίωμα γίνεται εικόνα, το κόμικ συμβαδίζει οργανικά με το καυστικό κοινωνικοπολιτικό σχόλιο, η προσωπική μνήμη συναντά τη συλλογική μνήμη, η επικαιρότητα συνυπάρχει με το ιστορικό παρελθόν και η πραγματικότητα εμπλέκεται με το φανταστικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα