Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου – 3 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 3'
Στους δύο τρίτος χωρεί
Η παράσταση ''Στους δύο τρίτος χωρεί...'' του Σταύρου Νικολαΐδη φιλοξενείται δωρεάν στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου.

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στην καρδιά της πόλης.

Μπήκαμε στον Σεπτέμβρη και η Αθήνα προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Δωρεάν θεατρική παράσταση στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου

Η παράσταση ”Στους δύο τρίτος χωρεί…” του Σταύρου Νικολαΐδη φιλοξενείται στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου. Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Γαλατσίου συνεχίζονται με μια θεότρελη κωμωδία χαρακτήρων για την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων στην μετα-covid εποχή.

Ένα ξεκαρδιστικό παιχνίδι γάτας και ποντικού που οι συνεχείς εκπλήξεις και ανατροπές σε κάνουν να ξεχνάς ποιος είναι η γάτα και ποιος ο ποντικός. Είναι ποτέ δυνατόν ένας απατημένος σύζυγος να συμπαθήσει τον εραστή της γυναίκας του; Και πόσο πιστός μπορεί να είναι ένας άντρας που δεν ικανοποιείται με τίποτα; Πόσο εύκολο είναι για μία γυναίκα να κουμαντάρει δύο άντρες; Και τι γίνεται όταν στο παιχνίδι μπλέκεται ακόμα ένα ζευγάρι; Τελικά, μήπως στους δύο χωράει και τρίτος ή…

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Θεοδώρα Σιάρκου, Βασίλης Κούκουρας, Σταύρος Νικολαΐδης, Πέτρος Γρύλλος και ένας ρόλος έκπληξη. Δωρεάν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2024 “Όμορφες νύχτες στην πόλη”.

Δωρεάν εικαστική βόλτα στον Βοτανικό Κήπο Ι. & Α. Ν. Διομήδους

Η νέα έκθεση σύγχρονης τέχνης του PCAI σε συνεργασία με τον Βοτανικό Κήπο Ι. & Α. Ν. Διομήδους

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Lynn Hershman Leeson, Éric Baudelaire*, Aiko Ohno, Asako Masunouchi, Νικομάχη Καρακωστάνογλου, Maria Antelman, Raffaela Naldi Rossano, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Γιώργος Δρίβας, Δημήτρης Ιωάννου, VASKOS (Βασίλης Νούλας & Κώστας Τζημούλης), Εύα Στεφανή*, Μιχάλης Afolayan, Campus Novel, Maria F. Dolores & Σοφία Ντώνα / Επιμέλεια: Κίκα Κυριακάκου.

Η ιαπωνική φράση Shinrin-yoku 森林浴 αποδίδεται στα ελληνικά ως “κολυμπώντας στο δάσος” (forest bathing): ένας ενδεικτικός αλλά όχι ευρέως διαδεδομένος όρος που επινοήθηκε το 1982 από τον Tomohide Akiyama, τότε υπουργό Γεωργίας, Δασών και Αλιείας της Ιαπωνίας.

Η συγκεκριμένη έννοια παραπέμπει στην πανάρχαια συνήθεια να περνά κανείς χρόνο κοντά στη φύση, ανάμεσα σε δέντρα και άγρια φυτά, απορροφημένος από τη χλωρίδα και την πανίδα που τον περιβάλλει, χωρίς να αποσπάται από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Η έκθεση Shinrin-yoku στοχεύει να αναπτύξει περαιτέρω τη συζήτηση γύρω από την περιβαλλοντική προστασία και τις έμφυλες ταυτότητες που ξεκίνησε το PCAI κατά τη διάρκεια της υβριδικής έκθεσης Sheltered Gardens το 2022-2023. Στις 20 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν εικαστικές performances από τους VASKOS και τον Μιχάλη Afolayan σε ξέφωτα του κήπου.

Δωρεάν συναυλία στην Πλατεία Δαβάκη

Την Πέμπτη 5/9 στις 21:00 στην Πλατεία Δαβάκη θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δωρεάν ένα αφιέρωμα στους Μίμη Πλέσσα και Μάνο Ελευθερίου από τον Θάνο Ολύμπιο και τον Βασίλη Πάτσιο.

Ο Θάνος Ολύμπιος και ο Βασίλης Πάτσιος είναι αυθεντικοί ερμηνευτές τραγουδιών των Μίμη Πλέσσα και Μάνου Ελευθερίου καθώς έχουν δισκογραφήσει κομμάτια σε πρώτες εκτελέσεις των δύο κορυφαίων δημιουργών. Συνοδεύουν τέσσερις εξαιρετικοί μουσικοί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα