Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 5'
valentine day
14 Φεβρουαρίου PIXABAY

Προτάσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για βόλτες στην Αθήνα χωρίς πορτοφόλι την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου.

Ενδιαφέρουσες βόλτες με ποικίλες δωρεάν εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα – που πραγματοποιούνται στην Αθήνα από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς.

Προτάσεις που σου… “ανοίγουν την όρεξη” – για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου – και δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό, να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου.

Δωρεάν μουσικό αναλόγιο

Μουσικό Αναλόγιο με τίτλο “Γλυκεία Ευδαιμονία: έρως και ενηλικίωση στη Γερμανία των μεγάλων συνθετών”. παρουσιάζεται την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 19:00. Περιλαμβάνει ακούσματα από το μυθιστόρημα της Μαρίνας Πετσάλη “Δεν ήταν μέθη”.

Συμμετέχουν οι: Νίκος Αλιβιζάτος, Λίνα Νικολακοπούλου, Φώτης Παπαθανασίου και η συγγραφέας Μαρίνα Πετσάλη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα ακουστούν, ακόμη, έργα Franz Schubert, Carl Michael Ziehrer, Richard Wagner, Jan Gall, Hugo Wolf, Richard Strauss, Norbert Schulze. Στο πιάνο θα καθίσει η Χαρά Ιακωβίδου. Περισσότερα στο athensconservatoire.gr.

βιολί
βιολί PIXABAY

“Οι πρώτες αγάπες μπαίνουν στο αρχείο;” Δωρεάν θεματικό εργαστήριο

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει θεματικό εργαστήρι για ενήλικες, με τίτλο “Οι πρώτες αγάπες μπαίνουν στο αρχείο;”, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 (ώρα 17:30), στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Κάθε χρόνο προστίθενται στη ζωή μας εμπειρίες και γεννιούνται οι αντίστοιχοι μάρτυρες αυτών. Άραγε, θυμόμαστε τις πρώτες μας αγάπες; Με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και με την καθοδήγηση της ιστορικού-αρχαιολόγου Ειρήνης Πυρπάσου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν τραγούδια, επιστολές, φωτογραφίες και άλλα προσωπικά τεκμήρια από το παρελθόν και να διηγηθούν τις ιστορίες της δικής τους πρώτης αγάπης.

“Εν Αιθρία” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

"Εν Αιθρία" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης /MALK - AD ASTRA PER ASPERA

H Comicdom Press σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μικρός Ήρως, παρουσιάζουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 14 έως και τις 20 Φεβρουαρίου, την ομαδική έκθεση comics και εικονογράφησης «Εν Αιθρία 11».

Στην ενδέκατη διοργάνωσή της, που συμπίπτει με τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της, η μακροβιότερη έκθεση comics και εικονογράφησης στη χώρα, παρουσιάζει αδημοσίευτα έργα 56 Ελλήνων δημιουργών.

"Εν Αιθρία" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης /Αλέξια Οθωναίου - You are me I am you

Η σειρά εκθέσεων «Εν Αιθρία», μία πρωτοβουλία του ζωγράφου και δημιουργού comics, Γαβριήλ Τομπαλίδη, συνδυάζει σε έναν χώρο έργα γνωστών ονομάτων της εγχώριας σκηνής των comics και της εικονογράφησης, με εκείνα νέων, πρωτοεμφανιζόμενων ταλέντων. Πάντοτε με θέμα απόλυτα ελεύθερο, οι συμμετέχοντες εκπροσωπούν ευρύ φάσμα τεχνοτροπιών και «σχολών», στην προσπάθεια να αποτυπωθεί η δημιουργικότητα των Ελλήνων καλλιτεχνών και όσα τους κινητοποιούν στον παρόντα τόπο και χρόνο.

"Εν Αιθρία" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης /NANABI -Αναγκαίο Κακό

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, στις 19:00, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206 – Ταύρος).

Swap Bazaar – Party, δωρεάν στα Εξάρχεια

Λένε πως αν έχεις να φορέσεις ένα ρούχο πάνω από 2 χρόνια δεν πρόκειται να το ξανά φορέσεις!

Στην Ευρώπη, ένα μεγάλο ποσοστό, το 87% των αχρησιμοποίητων ρούχων, καταλήγει στα σκουπίδια αντί να δωριστεί ή να ανακυκλωθεί. Η Inter Alia πέρσι τον Δεκέμβρη πραγματοποίησε το 1ο Ανταλλακτικό παζάρι, αφιερωμένο στην βιωσιμότητα και στην κοινότητα, δίνοντας ζωή σε ρούχα που προορίζονται για τα σκουπίδια.

Μπαζάρ ρούχων
Μπαζάρ ρούχων PIXABAY

Φέτος επαναλαμβάνεται το swap bazaar την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, Βαλτετσίου 50-52, μετά τις 18:00, στον 2ο όροφο. Δώσε ζωή στο παλιό σου ρούχο, στήριξε την ανταλλαγή! Μπορείτε να φέρετε ρούχα, βιβλία, κοσμήματα, μικροαντικείμενα, που δεν χρειάζεστε πια και να τα ανταλλάξετε με κάτι που θα ανανεώσει την ντουλάπα σας, συμβάλλοντας στην μείωση των ρύπων και την προστασία του πλανήτη.

  • Ό,τι φέρετε πρέπει να είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση.
  • Μπορείτε να φέρετε μέχρι έξι αντικείμενα.
  • Μπορείτε να έρθετε να πάρετε χωρίς να αφήσετε.
  • Μπορείτε να έρθετε απλά για την ατμόσφαιρα και την μουσική καθώς η εκδήλωση στοχεύει στην ενίσχυση της κοινότητας και του μοιράσματος εμπειριών, όχι ρούχων, αλλά, ποιος ξέρει, μπορεί να βρείτε το αντικείμενο εκείνο που θα γίνει το αγαπημένο σας!

Δώσε αίμα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Γιορτή των Ερωτευμένων - φωτό αρχείου ASSOCIATED PRESS

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, το Blood-e διοργανώνει μια δράση για τη στήριξη της εθελοντικής αιμοδοσίας. Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, κάνε μία πράξη έμπρακτης αγάπης και δώσε αληθινή αξία σε αυτή τη μέρα! Την Τετάρτη 14/2 (09:00-13:00) / Creative Lab 2/ Είσοδος ελεύθερη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα