Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου – 3 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 3'
Henri Cartier-Bresson
Henri Cartier-Bresson (1908–2004), Σίφνος, 1961. Fondation Henri Cartier-Bresson / Magnum Photos

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στην καρδιά της πόλης.

Μπήκαμε στον Σεπτέμβρη και η Αθήνα προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Δωρεάν Προβολή ντοκιμαντέρ στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Στο πλαίσιο του φωτογραφικού αφιερώματος στον Henri Cartier-Bresson που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα έως τις 27 Οκτωβρίου 2024, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει την προβολή του ντοκιμαντέρ Ο αιώνας του Henri Cartier-Bresson του Pierre Assouline, βραβευμένου συγγραφέα, από τους κορυφαίους κριτικούς λογοτεχνίας στη Γαλλία, και κατεξοχήν βιογράφου του διάσημου φωτογράφου.

Μέσα από ένα πλούσιο ντοκιμαντέρ γεμάτο ευαισθησία, που αποτελείται από ηχητικά ντοκουμέντα και φωτογραφικό υλικό, ο Pierre Assouline μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε και να μοιραστούμε τις αφηγήσεις και τις εκμυστηρεύσεις του Henri Cartier-Bresson για τη ζωή και την καριέρα του, τις σκέψεις του για το νόημα της ζωής, τα ταξίδια και τις γνωριμίες που τον σημάδεψαν.

Μετά την προβολή ο φωτογράφος Κωνσταντίνος Πίττας και η Υπεύθυνη Συλλογής του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Μαρία Κουτσομάλλη-Moreau, θα συζητήσουν για την ζωή και το έργο του Henri Cartier-Bresson. Συντονίζει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου | 20.00, Χώρος: Αμφιθέατρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, Είσοδος ελεύθερη. Διάρκεια 52’. Η ταινία είναι στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Δωρεάν συναυλία για την Κύπρο στο Ηρώδειο

Μεγάλη συναυλία για την επέτειο των 50 ετών από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο θα φιλοξενηθεί στο Ηρώδειο και οι κρατήσεις θέσεων εξαντλούνται με γρήγορους ρυθμούς. 

Θα παρουσιαστεί το Ορατόριο του Μάριου Ιωάννου Ηλία “Οι καμπάνες θα ηχήσουν και πάλι”, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ, με σολίστες τους Μπάμπη Βελισσάριο και Μαρία Γράμψα.

Συμμετέχουν: Μαρία Αλεξίου, Γρηγόρης Βαλτινός, Μιχάλης Βιολάρης, Παντελής Θαλασσινός, Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου, Μαρίζα Κωχ, Μανώλης Μητσιάς, Μαρία Φαραντούρη, Κώστας Χατζηχριστοδούλου.  Καλλιτεχνική επιμέλεια: μαέστρος Γιώργος Παγιάτης. Υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου.

Δωρεάν εκδήλωση στο Μπενάκη – Παρουσίαση βιβλίου

Παρουσίαση του βιβλίου Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ DORIA PAMPHILJ. Γύρω από τη σχέση της μορφής με το περιεχόμενο και τους ερμηνευτικούς κλυδωνισμούς μιας κλασικής δημιουργίας του Άγγελου Δεληβορριά, από τις εκδόσεις ΜΕΛΙΣΣΑ.

Το βιβλίο, πέρα από συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης της αρχαιολογίας είναι και μια αφορμή για αναστοχασμό του παρελθόντος, επανατοποθέτησης απέναντι στα παλιά βιώματα και συγκίνησης για όσα έχουν φύγει αμετάκλητα.

Με το βιβλίο αυτό ο Άγγελος Δεληβορριάς συμβάλλει στην ολοκλήρωση μιας έρευνας, αυτής με θέμα την Αφροδίτη Doria Pamphilj και, ευρύτερα, την ελληνική γλυπτική του δεύτερου μισού του 5ου αι. π.Χ.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Ειρήνη Γερουλάνου (Πρόεδρος Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη). Θα μιλήσουν οι: Λίνα Μενδώνη (Υπουργός Πολιτισμού), Pierre Ducrey (Ακαδημαϊκός), Μανόλης Κορρές (Ακαδημαϊκός) και Όλγα Παλαγγιά (Αρχαιολόγος). Συντονισμός: Σταύρος Βλίζος, Valentina Di Napoli, επιμελητές της έκδοσης. 19:30. Στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1. Είσοδος δωρεάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα