Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου – 3 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Σοφία Αρβανίτη
Σοφία Αρβανίτη PAPADAKIS PRESS

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στην καρδιά της πόλης.

Μπήκαμε στον Σεπτέμβρη και η Αθήνα προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Μπέσσυ Αργυράκη – Σοφία Αρβανίτη: Δωρεάν συναυλία στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής

Μπέσσυ Αργυράκη γεμάτη ζωντάνια, χαμόγελο, έχει καταφέρει δεκαετίες τώρα να κρατά μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές του κοινού. “Μια θάλασσα γαλάζια”, “Κορμί κι αλάτι”, “Αθήνα μάνα μου”, “Μεγάλη στιγμή”, “Μάθημα σολφέζ” και πολλές ακόμα επιτυχίες την κάνουν μοναδική!

Η Σοφία Αρβανίτη με μια φωνή που διαπερνά τα διαφορετικά είδη μουσικής, χάραξε τον δικό της ξεχωριστό δρόμο με τα τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει όπως το διαχρονικό πια “Μη μου μιλάς για καλοκαίρια”, μεγάλες επιτυχίες των Μιχάλη Ρακιντζή, Νίκου Καρβέλα, Κώστα Χαριτοδιπλωμένου και πολλών άλλων αλλά και το ντουέτο “Πεθαίνω στην ερημιά” που είχε ερμηνεύσει μαζί με την Bonnie Tyler.

Ένα πάρτι από εκείνα της δεκαετίας του ‘70 – ‘80 που έχουν μείνει στην ιστορία… Ένα πάρτι για εκείνους που το χάρηκαν αλλά και για τους νεότερους που θέλουν να το ζήσουν! Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή γιορτάζει – Δωρεάν είσοδος

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, την ημέρα των γενεθλίων του, το Μουσείο θα έχει ελεύθερη είσοδο για όλους ενώ το κοινό θα έχει επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τρεις διαφορετικές ξεναγήσεις στη μόνιμη Συλλογή στις 13.00, 15.00 και 17.00.

Ανακαλύψτε μια από τις σημαντικότερες ιδιωτικές συλλογές που δημιουργήθηκαν κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και γνωρίστε σπάνια έργα νεότερης και σύγχρονης τέχνης από καλλιτέχνες που σημάδεψαν τον 19ο και 20ο αιώνα όπως Cézanne, Van Gogh, Monet, Degas, Rodin, Picasso, Braque, Giacometti, Bacon, Pollock καθώς και έργα σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών όπως Τσαρούχης, Μόραλης, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Παρθένης κ.ά. Η είσοδος στις ξεναγήσεις είναι ελεύθερη, με απαραίτητη ηλεκτρονική προκράτηση.

Δωρεάν έκθεση φωτογραφίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας “Αντικατοπτρισμοί | Résonances. Από τη Γαλλία στην Ελλάδα, ματιές στην επαγγελματική εκπαίδευση”, που αποτελείται από φωτογραφίες νέων σπουδαστών επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Η έκθεση αυτή είναι η υλοποίηση της ιδέας που προέκυψε με αφορμή τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, της Ακαδημίας Παρισίων και του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλλοφωνίας “Refaire le Monde”. Το φεστιβάλ αυτό διοργανώνεται ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας που θα λάβει χώρα στο Παρίσι, στις 4 και 5 Οκτωβρίου 2024.

Καθώς το θέμα της Συνόδου είναι “Δημιουργία, επιχειρηματικότητα, καινοτομία”, η παρούσα έκθεση επιδιώκει να αναδείξει μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα τους νέους αυτούς σπουδαστές επαγγελματικής εκπαίδευσης, που θα αποτελέσουν τους επαγγελματίες του αύριο και οι οποίοι καλούνται να δημιουργούν και να καινοτομούν αδιαλείπτως, χρησιμοποιώντας τη γαλλική γλώσσα.

Στόχος της επιμελήτριας της έκθεσης, Ρόζυ Διαμαντάκη ήταν να αναδείξει τις αντιστοιχίες ανάμεσα στις πρακτικές και τις προοπτικές που προσφέρουν οι δύο χώρες, προβάλλοντας ταυτόχρονα τους δεσμούς που υφαίνουν δύο διαφορετικές γλώσσες: η τεχνική ορολογία και η γαλλική γλώσσα. Οι εικόνες που παρουσιάζονται ανά ζεύγη αλληλοσυμπληρώνονται, συνομιλούν και θέτουν αμφίδρομα ερωτήματα, αποτυπώνοντας την οικουμενικότητα της χειρωνακτικής εργασίας και την ποικιλομορφία της τεχνογνωσίας, καθώς και τις πρόσθετες δυνατότητες που προσφέρει η εκμάθηση μιας γλώσσας. Περισσότερα στο ifg.gr/events/ekthesi-fotografias-antikatoptrismoi.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα