Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 5'
Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
Aθανάσιος Μαλούκος έκθεση ταξιδιωτικής φωτογραφίας "Τerra Incognita" Aθανάσιος Μαλούκος

Προτάσεις για όλους με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για βόλτες χωρίς πορτοφόλι.

Ποικίλες δωρεάν εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα – τα οποία πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς – δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου.

Aθανάσιος Μαλούκος έκθεση ταξιδιωτικής φωτογραφίας “Τerra Incognita”

Ο Αθανάσιος Μαλούκος παρουσιάζει μια μεγάλη ατομική έκθεση Tαξιδιωτικής Φωτογραφίας, με θέματα από χώρες όπως η Ινδονησία, η Παπούα Νέα Γουινέα, η Αιθιοπία, το Μεξικό, η ΛΔ του Κονγκό, το Βιετνάμ, αλλά και μέρη όπως το Σαχέλ, η Σιβηρία, ή τα Ιμαλάια.

Απομακρυσμένες φυλές, ανεξερεύνητες θρησκείες, άγνωστες τελετουργίες, πολιτισμοί που εξαφανίζονται ή εντυπωσιακά γεγονότα, καταγεγραμμένα για πρώτη φορά με έναν μοναδικό καλλιτεχνικό τρόπο. Η έκθεση προσκαλεί τον θεατή σε ένα ταξίδι ανακάλυψης των άγνωστων πτυχών της ανθρώπινης έκφρασης, προσφέροντας μια ματιά στις ζωές ανθρώπων με διαφορετικό υπόβαθρο, παραδόσεις και πεποιθήσεις, ακόμη και στα πιο “άγνωστα” μέρη του πλανήτη.

Ο Αθανάσιος Μαλούκος, πέρα από Πολιτικός Μηχανικός και ακούραστος ταξιδευτής, είναι και ένας εξειδικευμένος αφηγητής, που με τις εικόνες του ξεπερνά την επιφάνεια, για να προσφέρει μια πλούσια και καθηλωτική οπτική εμπειρία του απίστευτου πλούτου των πολιτιστικών και θρησκευτικών πρακτικών που απαντώνται σε όλο τον κόσμο. Το έργο του, μέσα από πλούσιες υφές, ζωντανά χρώματα, υποβλητικές φωτοσκιάσεις και δυναμικές συνθέσεις, παρουσιάζει το πολυσύνθετο μωσαϊκό του ανθρώπινου πολιτισμού, πέρα από σύνορα, διακρίσεις, προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Στην έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά 100 περίπου φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων με μουσειακής ποιότητας εκτυπώσεις. Οι περισσότερες από αυτές τις φωτογραφίες έχουν αποσπάσει τα κορυφαία βραβεία στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας. Η Πρεσβεία του Μεξικού, και το Προξενείο της Ακτής Ελεφαντοστού παρέχουν την ευγενική τους αιγίδα.

Από 24 Ιαν 2024, στις 7:30 μμ/ ΧΩΡΟΣ: Νέοι Φούρνοι. Περισσότερα στο athens-technopolis.gr.

Προβολή ταινίας “Τα κορίτσια του Ροσφόρ” του Jacques Demy

Ο κύκλος προβολών Ciné-Club του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος επιστρέφει ανανεωμένος και δίνει κάθε τρίμηνο Λευκή κάρτα σε μια καταξιωμένη ελληνική προσωπικότητα του πολιτιστικού χώρου, για να επιλέγει τρεις ταινίες.

Για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2024, η Λευκή κάρτα δίνεται στον ταλαντούχο Έλληνα σκηνοθέτη Άγγελο Φραντζή. Οι κινηματογραφικές αυτές βραδιές με ελεύθερη είσοδο, δίνουν την ευκαιρία στους σινεφίλ να ανακαλύψουν ή να ξαναδούν κάποια από τα διαμάντια του γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου, με ελληνικούς υπότιτλους.

Οι 3 προβολές της Λευκής κάρτας στον Άγγελο Φραντζή:

  • Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, 20:00: Τα κορίτσια του Ροσφόρ (Les Demoiselles de Rochefort), του Jacques Demy (1967) με τις Catherine Deneuve, Françoise Dorléac, Anne Germain/ Χώρος: Αuditorium Theo Angelopoulos (Σίνα 31) / Πριν από την προβολή θα προηγηθεί παρουσίαση από τον Άγγελο Φραντζή.

Η Ντελφίν και η Σολάνζ είναι δύο δίδυμες αδερφές 25 ετών, εκθαμβωτικές και πνευματώδεις. Η ξανθιά, η Ντελφίν, είναι δασκάλα χορού, ενώ η κοκκινομάλλα, η Σολάνζ, είναι δασκάλα σολφέζ. Ζουν μέσα στη μουσική και ονειρεύονται να γνωρίσουν το μεγάλο έρωτα. Την ίδια στιγμή μία ομάδα χορευτών ενός περιοδεύοντα θιάσου φθάνουν στην πόλη και συχνάζουν στο μπαρ της μητέρας των κοριτσιών. Ένα μεγάλο πανηγύρι ετοιμάζεται και ένας ονειροπόλος ναυτικός αναζητά την ιδανική γυναίκα… Περισσότερα στο ifg.gr/

Βραδιά διηγήματος με την Αλεξάνδρα Κ* κ.α.

Το βιβλιοπωλείο Monogram με αφορμή το βιβλίο της Αλεξάνδρας Κ* “Πράγματα που σκέφτεται η παρθένος Μαρία καπνίζοντας κρυφά στο μπάνιο” διοργανώνει την 1η βραδιά διηγήματος, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου ώρα 19.00μ.μ για να γνωρίσει το κοινό 5 Έλληνες πεζογράφους και το έργο τους. Συμμετέχουν: Αλεξάνδρα Κ, ο Κώστας Κατσουλάρης, ο Κώστας Πούλος, ο Δημήτρης Τανούδης και η Μαρία Ξυλούρη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΣΗΣ

“Δημώδης πεζός λόγος του 16ου αιώνα” στο Αναγνωστήριο Μπενακείου Βιβλιοθήκης

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει την παρουσίαση του  βιβλίου “Δημώδης πεζός λόγος του 16ου αιώνα” των Ε. Κακουλίδη-Πάνου, Ε. Καραντζόλα και Κ. Τικτοπούλου (έκδ. ΜΙΕΤ, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας) την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, 18:30 στην Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων Αναγνωστήριο Μπενακείου Βιβλιοθήκης (Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, Λένορμαν 218).

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:

  • Κώστας Κωστής, διευθυντής του ΜΙΕΤ
  • Θεόδωρος Παπαγγελής, ακαδημαϊκός, πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας
  • David Holton, ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Παν/μίου του Cambridge

Θα μιλήσουν οι:

  • Σπύρος A. Μοσχονάς, καθηγητής Γλωσσολογίας στο ΕΚΠΑ
  • Τίνα Λεντάρη, επίκουρη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δρ Μαρία Καμηλάκη, αν. προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων της Βουλής των Ελλήνων. Θα παραστούν οι συγγραφείς Ελένη Καραντζόλα και Κατερίνα Τικτοπούλου.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους και τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο από τη δρα Μαρία Βλασσοπούλου, προϊσταμένη του Τμήματος Μπενακείου Βιβλιοθήκης και Συλλογών Πολιτικών Προσωπικοτήτων. Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων – Αναγνωστήριο Μπενακείου Βιβλιοθήκης, Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, Λένορμαν 218, Αθήνα.

“Η Αλεξάνδρεια δεν είναι πια εκεί” στον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών

Οι εκδόσεις Βακχικόν, ο Σύλλογος Αποφοίτων Αβερώφειου Σχολής Αλεξάνδρειας (Σ.Α.Α.Σ.Α) και ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων (Σ.Α.Ε.) διοργανώνουν την παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων της Ιωάννας Παπασιδέρη Η Αλεξάνδρεια δεν είναι πια εκεί. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, στις 19.30, στον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων, 3ης Σεπτεμβρίου 56, Αθήνα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Δώρα Μέντη, δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ | Κώστας Φασουλάς, στιχουργός | Δημήτρης Φραγκιόγλου, ηθοποιός. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Δημήτρης Φραγκιόγλου. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο σκηνοθέτης Κώστας Φέρρης. Θα πλαισιώσει μουσικά ο Αντώνης Βεκρής. Θα τραγουδήσει η Γεωργία Δασκαλάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα