Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 24 Ιουλίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 24 Ιουλίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Τετάρτη 24 Ιουλίου στην καρδιά της πόλης.

Καθώς οι μέρες του καλοκαιριού διαδέχονται η μία την άλλη, η Αθήνα προσφέρει μια πληθώρα δωρεάν εκδηλώσεων που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Τετάρτη 24 Ιουλίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Ο Εισβολέας στο Αστήρ Λατό – Δωρεάν συναυλία

Ηλίας, Εισβολέας, Λιάκος, Είσβο. Τα πολλά “πρόσωπα” ενός από τους κορυφαίους Έλληνες rappers δεν χρειάζονται συστάσεις.  Με φουλ μπάντα και την ξεσηκωτική ενέργεια που γνωρίζουμε, στήνει κάθε φορά ένα αξέχαστο live, όπου η ραπ παντρεύεται με το ρεμπέτικο, τα μπλουζ και τις μουσικές της Μεσογείου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2024 “Όμορφες νύχτες στην πόλη”.  24 Ιουλίου 2024 στις 21:00. Λατώ Ιδιωτική, Αστήρ Λατό.

Ορχήστρα PYCO στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός – Δωρεάν συναυλία

Η Ορχήστρα PYCO, μια μαθητική / νεανική ορχήστρα από την Αμερική, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα και υπό τη διεύθυνση του Pablo Ardiles θα παραθέσει δύο ξεχωριστές συναυλίες στην καρδιά της Αθήνας. Πρόκειται για δύο εμφανίσεις που μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική ευκαιρία για τους λάτρεις της κλασικής μουσικής, τις οικογένειες και την τοπική κοινότητα να απολαύσουν κάτι μοναδικό.

Δεν πρόκειται για κάποια απλή μουσική εκδήλωση αλλά για μια πράξη αγάπης και υποστήριξης προς την κοινωνία. Μέσα από τις τέχνες και τη μουσική, η PYCO προσφέρει στα παιδιά και τους νέους ένα καταφύγιο, μια οικογένεια και μια διέξοδο από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Παιδιά και νέοι προερχόμενοι από ποικίλα κοινωνικά περιβάλλοντα βρίσκουν στην ορχήστρα αυτή ένα χώρο στον οποίο μπορούν να αναπτυχθούν, να εξελιχθούν και να αισθανθούν ότι ανήκουν κάπου.

Δωρεάν θεατρική παράσταση στο Θέατρο Βράχων

Μια διασκευή του έργου “Αντιγόνη” του Ζαν Ανούιγ που παρουσιάζεται από το Β’ θεατρικό εργαστήρι Δήμου Βύρωνα. Ο μύθος της Αντιγόνης είναι γνωστός. Το μυστήριο της γοητείας όμως που συνεχίζει να ασκεί αυτή η ηρωίδα του Σοφοκλή τόσες χιλιετίες, επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Από τότε μέχρι σήμερα, περισσότεροι από σαράντα είναι οι δημιουργοί που θέλησαν να καταπιαστούν μαζί της, μεταξύ των οποίων ο Κοκτό και ο Μπρεχτ.

Αυτές οι εκδοχές (κυρίως του Ανούιγ) είναι η βάση για την παράσταση, που εστιάζει στην σύγκρουση του Κρέοντα με την Αντιγόνη. Μια σύγκρουση που αντιπροσωπεύει την μάχη της νεότητας με την ωριμότητα. Του ιδεαλισμού με την πολιτική. Των ηθικών αξιών με τους νόμους. Του θηλυκού με το αρσενικό. Μια άνιση μάχη καθώς τα λόγια του Κρέοντα αναφέρονται στο ιστορικό παρόν, ενώ η Αντιγόνη του μιλάει από ένα “άλλο μέρος”, την αιωνιότητα. Σκηνοθέτρια είναι η Βενετία Χατζηνικολάου και η μουσική είναι του Ανδρέα Συμβουλόπουλου.

Τετάρτη 24, Πέμπτη 25 Ιουλίου – “Κρέων vs Αντιγόνη”- Είσοδος ελεύθερη στο Θέατρο Βράχων “Μελίνα Μερκούρη”.

Ιστορική έκθεση “1974 και 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της” – Δωρεάν στο Πάρκο Ελευθερίας

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει τη μεγάλη ιστορική έκθεση “1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της” που έρχεται στο Κέντρο Τεχνών του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο Πάρκο Ελευθερίας από τις 23 Ιουλίου έως τις 28 Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο. Η έκθεση σχεδιάζεται και υλοποιείται από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων και αποτελεί το επίκεντρο των επετειακών εορταστικών εκδηλώσεων που απλώνονται στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης μέχρι τον Νοέμβριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα