Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 28 Αυγούστου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Αντέλ Ουγκό
«Η Ιστορία της Αντέλ Ουγκό», στο πλαίσιο του 14ου Athens Open Air Film Festival.

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου στην καρδιά της πόλης.

Καθώς ο Αύγουστος φτάνει στο τέλος του, η Αθήνα προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Τετάρτη 28 Αυγούστου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Δωρεάν προβολή στους Κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών

Τη Τετάρτη στους Κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών θα προβληθεί η ταινία «Η Ιστορία της Αντέλ Ουγκό», στο πλαίσιο του 14ου Athens Open Air Film Festival. Η ταινία επικεντρώνεται στην εμμονική και τραγική αγάπη της Adèle Hugo για έναν Βρετανό αξιωματικό, τον υπολοχαγό Albert Pinson. Η Adèle ακολουθεί τον Pinson στο Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας, παρά το γεγονός ότι εκείνος δεν ανταποκρίνεται στα αισθήματά της. Η νεαρή γυναίκα παρασύρεται από το πάθος της και αρχίζει να ζει σε έναν φανταστικό κόσμο, γράφοντας συνεχώς γράμματα στον πατέρα της και στον αγαπημένο της, ενώ παράλληλα χάνει σταδιακά την επαφή με την πραγματικότητα. Η ταινία αποτυπώνει την ψυχολογική της κατάρρευση και την απόγνωση που τη συνοδεύει, καθώς βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην παραφροσύνη. Στις 21:00. Κήποι της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, Διδότου 6. Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων. Διανομή δελτίων 1 ώρα πριν από κάθε προβολή.

Δωρεάν παράσταση στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Από το Φεστιβάλ Ρεματιάς και στο Ευριπίδειο Θέατρο θα απολαύσουμε τη παράσταση «Ο Θρύλος της Μουλάν», μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, σε σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη. Η Μουλάν είναι μια νέα γυναίκα, η οποία στο πλαίσιο του πολέμου, μεταμφιέζεται σε άνδρα και παίρνει τη θέση του πατέρα της, προκειμένου να πολεμήσει. Μια θεατρική παράσταση που υμνεί τη γυναικεία φύση και την δύναμη της γυναίκας να εναντιώνεται σε παρωχημένες παραδόσεις. Στις 21:00 στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία.

Sunset DJ sets – Δωρεάν στο ψηλότερο σημείο του ΚΠΙΣΝ

Τετάρτες στις 20.00, στο ψηλότερο σημείο του ΚΠΙΣΝ, τη Βεράντα του Φάρου, με θέα 360˚ από τον Σαρωνικό μέχρι την Ακρόπολη, αγαπημένοι DJs μας περιμένουν με φόντο το ηλιοβασίλεμα και απολαυστικό Aperol Spritz, με ρυθμούς από soul, funk και trip hop, μέχρι electronica και world beats. Στις 28/08 η Mighty Robot. Γραφίστρια/εικονογράφος – ζει στην Αθήνα. Σπούδασε στο Λονδίνο, όπου παρέμεινε για περιπέτειες και μετά τις σπουδές. Όταν επέστρεψε, εργάστηκε ως σχεδιάστρια σε αθηναϊκά free press και περιοδικά. Από το 2010 ασχολείται με τη μουσική και το διαδικτυακό ραδιόφωνο, καθώς και τη διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων. Από το 2016 διατηρεί μουσική εκπομπή στο Cannibal Radio, όπου έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια του σταθμού από το 2019. Μουσικά “ταξιδεύει” μεταξύ Electro, Hip Hop, Space Disco, Funk, Synths & Breaks from Outer Space.

 

Δωρεάν εικαστική βόλτα στο… Βρυσάκι

Η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών και οι Ανασκαφές της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών, διοργανώνουν την περιοδική έκθεση με τίτλο “Βρυσάκι: Η Αναβίωση μιας Γειτονιάς μέσα από τα Αρχεία της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα” σε επιμέλεια της Sylvie Dumont.

Ένα μεγάλο τμήμα της γειτονιάς αυτής, εκεί όπου σήμερα δεσπόζει ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Αγοράς, απαλλοτριώθηκε για την πραγματοποίηση ανασκαφών, με στόχο την αποκάλυψη της Αγοράς των Αθηνών, του πολιτικού κέντρου της πρώτης δημοκρατίας του κόσμου και εμπορικής αγοράς της αρχαίας πόλης.

Η έκθεση, σχεδιασμένη σκηνογραφικά από την ομάδα της Μικρής Άρκτου (Βιβή Γερολυμάτου και Ανδρέα Γεωργιάδη) αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο των συλλογών αρχειακών τεκμηρίων στη γνώση μας για την “Παλαιά Αθήνα” γενικά και ειδικότερα για τη συνοικία που ονομαζόταν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα