Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 3 Ιουλίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 6'
Πέννυ Μπαλτατζή – Χρώματα
Πέννυ Μπαλτατζή

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου στην καρδιά της πόλης.

Καθώς οι μέρες του καλοκαιριού διαδέχονται η μία την άλλη, η Αθήνα προσφέρει μια πληθώρα δωρεάν εκδηλώσεων που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Τετάρτη 3 Ιουλίου, σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Δωρεάν Φεστιβάλ Κρουστών Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ

Το πρώτο Φεστιβάλ Κρουστών της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ ξεδιπλώνει μπροστά μας το πλήρες φάσμα του συναρπαστικού αυτού ηχητικού κόσμου, σε μια σειρά από δράσεις που εκτείνονται από ξεχωριστά εργαστήρια και σεμινάρια έως μοναδικές συναυλίες με διακεκριμένα σύνολα και σολίστ και από τις γοητευτικότερες μουσικές παραδόσεις του κόσμου ως τις πλέον εκλεπτυσμένες όψεις της δυτικής νεωτερικότητας.

Εξερευνώντας την εγγενή δημοκρατικότητα της παραγωγής ήχου διά της κρούσης, το Φεστιβάλ φιλοξενεί μια εκλεκτική “βεντάλια” από εκπαιδευτικές επιλογές: βιωματικά εργαστήρια body percussion για παιδιά, αισθητηριακής αντίληψης του ήχου και αυτοκινητοποίησης, παρουσιάσεις μουσικών του κόσμου όπως τα κρουστά της Ανατολικής Μεσογείου, της Αφρικής, της Ιαπωνίας και των παραδόσεων του φλαμένκο, της σάμπας και της αποικιακής Αμερικής, καθώς και σεμινάρια μαρίμπας, βιμπραφώνου, τυμπάνων ορχήστρας και αναλογικής / ψηφιακής επεξεργασίας του ήχου των ντραμς. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαρίνος Τρανουδάκης. Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

“Ποιος το ξέρει…” – Δωρεάν αφιέρωμα στα 100 χρόνια του Μίμη Πλέσσα

Μια ξεχωριστή συναυλία – αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2024, την Τετάρτη 3 Ιουλίου.

Η βραδιά θα πλαισιωθεί από την “Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας”, με τις μοναδικές ερμηνείες της Ελένης Πέτα, του Σπύρου Κλείσσα και της Δήμητρας Σταθοπούλου. Μίμης Πλέσσας – ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες, βιρτουόζος πιανίστας και μαέστρος, με βαθιά γνώση της ιστορίας της μουσικής, με σημαντικό, μεγάλο και πολυεπίπεδο έργο που έχει βραβευθεί δεκάδες φορές εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο Μίμης Πλέσσας
Ο Μίμης Πλέσσας

‘Έχει γράψει μουσική για 104 ταινίες και 70 θεατρικές παραστάσεις και διεύθυνε με έργα του τις μεγαλύτερες ορχήστρες σε όλο τον κόσμο. Τιμήθηκε επανειλημμένα με χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, ενώ το έργο του “Ο Δρόμος” (στίχοι Λ. Παπαδόπουλου) κατέχει αναμφισβήτητα την πρώτη θέση πωλήσεων στην Ελληνική Δισκογραφία.

Στο Θέατρο Ρεματιάς θα απολαύσουμε ένα πρόγραμμα με τραγούδια που είναι στη βιωμένη μνήμη μας, τα αγαπούν όλες οι γενιές ακροατών και έχουν συνοδεύσει σημαντικές στιγμές της ζωής μας! Καλλιτεχνική επιμέλεια Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα. Σκηνοθετική επιμέλεια Ελεάνα Πλέσσα

Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας: Γιώργος Παχής μπουζούκι – υπεύθυνος ορχήστρας, Χρήστος Βιδινιώτης μπουζούκι, Γιώργος Παπαχριστούδης πιάνο, Γιάννης Καλκάνης τύμπανα, Χρήστος Περτσινίδης κιθάρα, Γιάννης Πλαγιαννάκος κοντραμπάσο, Δήμος Πολυμέρης ακορντεόν.

14ο Athens Open Air Film Festival – Δωρεάν Προβολή ”Το Έμβασμα”

Το 14ο Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος προβάλλoυν την Τετάρτη 3 Ιουλίου στους Κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών το διαμάντι του αφρικανικού σινεμά «To Έμβασμα» σε σκηνοθεσία Ουσμάν Σεμπέν.

O Μάρτιν Σκορσέζε είχε δηλώσει πως η σχέση του με το αφρικανικό σινεμά ξεκίνησε στο “Mandabi”. Που ίσως να μην είναι η κορυφαία ταινία του Σεμπέν (ίσως πάλι και να ‘ναι), αποτελεί πάντως το ιδανικό σημείο για “αποβιβαστεί” κανείς σε μια τεράστια όσο και συναρπαστική κινηματογραφική ήπειρο, η οποία παρά τις ρετροσπεκτίβες και τις επανεκδόσεις παραμένει αθέατη στο ευρύ κοινό. Ο σκηνοθέτης αφηγείται εδώ την ιστορία ενός άνεργου μεσήλικα που λαμβάνει μια ταχυδρομική επιταγή σημαντικής αξίας από έναν ανιψιό του στο Παρίσι.

Αυτή είναι η αρχή σε μια (μικρο)αστική Οδύσσεια, με συμπληγάδες τη γραφειοκρατία και τα κόμπλεξ μιας άγουρης μεταποικιοκρατικής κοινωνίας. Διασκευάζοντας το ομότιτλο μυθιστόρημά του, ο Σεμπέν έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με τους συντηρητικούς θεσμούς. Παράλληλα εκδηλώνει το επαναστατικό του ανάθεμα βάζοντας τους ήρωες του να μιλούν στην ουολόφ (αντί της επίσημης γαλλικής) κι αλιεύοντας ανθρώπινες αξίες όσο επιτίθεται στο status quo. Σκηνοθετεί με ακρίβεια, λιτότητα και ζηλευτή αποτελεσματικότητα μια τραγικωμωδία που συλλαμβάνει στο απόλυτο το πολύχρωμο χάος ενός ταξικού καθαρτηρίου, διαβρωμένου από την έννοια του χρήματος. Το “Mandabi” στέκει μέχρι και σήμερα σαν ένα πανέμορφο μέσα στην απλότητά του φιλμ. Εξακολουθεί όμως να μοιάζει και σαν προειδοποίηση κρυμμένη στα ηθικά διδάγματα ενός ρεαλιστικού παραμυθιού.

Πέννυ Μπαλτατζή – Δωρεάν Live στην Πλατεία Δεξαμενής

Πέννυ Μπαλτατζή Δήμος Αθηναίων

Το κορίτσι με την βελούδινη φωνή που άνοιξε τους δρόμους του swing στην Αθήνα, μέσα από ένα εξωτικό χαρμάνι ήχων, ρυθμών και χρωμάτων έρχεται για μια συναυλία στην Πλατεία Δεξαμενής καλώντας μας να αφουγκραστούμε, να νιώσουμε, να τραγουδήσουμε και να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας νοερές περιπλανήσεις, σε γλώσσα ελληνική και όχι μόνο.

Ερμηνεύοντας τραγούδια δικά της όπως το νέο της single “Χρώματα”, ένα διαχρονικού mid tempo τραγούδι με πρώτη εκτέλεση από το συγκρότημα Εκείνος Και Εκείνος, αλλά και αγαπημένα τραγούδια άλλων Ελλήνων και Ξένων συνθετών και ερμηνευτών, παρέα με την εξαμελή της μπάντα, θα μας χαρίσει, πάντα φιλτραρισμένα μέσα από την προσωπική της ματιά μοναδικά μουσικά ταξίδια γεμάτα ξεσηκωτικές μελωδίες και ρεπερτοριακές ανατροπές.

Η Πέννυ κατέχει εδώ και χρόνια το “μυστικό” για να μας ταξιδέψει σε μια live μουσική εμπειρία υψηλής αισθητικής, που θα μας κάνει να χαμογελάσουμε, να χορέψουμε και να ονειρευτούμε ξανά. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Καλοκαίρι στην Αθήνα” 2024.

Ο Πασχάλης στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Bεΐκου – Δωρεάν συναυλία

Ο Πασχάλης σε ένα Party γεμάτο επιτυχίες από τους OLYMPIANS και τις δεκαετίες 60′, 70′, 80′, 90’… μέχρι σήμερα, για να θυμούνται οι παλιοί και να χορεύουν παλιοί και νέοι μαζί. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2024 “Όμορφες νύχτες στην πόλη” την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, στις 21:00, στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα