Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 5'
Ευαγγελία Νικολακάκη
Η ομαδική εικαστική έκθεση "Το Κουκλόσπιτο" Ευαγγελία Νικολακάκη

Προτάσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για βόλτες στην Αθήνα χωρίς πορτοφόλι την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου.

Ενδιαφέρουσες βόλτες με ποικίλες δωρεάν εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα – που πραγματοποιούνται στην Αθήνα από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς.

Πρότάσεις που σου… “ανοίγουν την όρεξη” και δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό, να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου.

Στην Τηλεαγάπη από την Πέτρα Χαρτ – Παρουσίαση βιβλίου

Οι εκδόσεις της Εστίας σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen παρουσιάζουν το βιβλίο της Πέτρα Χαρτ Τηλεαγάπη.

Στην Τηλεαγάπη η Πέτρα Χαρτ – εμβληματική φυσιογνωμία του παγκόσμιου εκδοτικού τοπίου – περιγράφει τις εμπειρίες της στα μεγάλα κέντρα υψηλής τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, στη Σίλικον Βάλεϊ και τις πανεπιστημιουπόλεις Μπέρκλεϊ και Στάνφορντ.[…]

Η Τηλεαγάπη είναι ένα βιβλίο που εγείρει προβληματισμούς για τα βιοτικά και επαγγελματικά σχήματα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Είναι επίσης ένα βιβλίο πάνω στην ευγενή διάδοση της υψηλής ευρωπαϊκής λογοτεχνίας και κουλτούρας παγκοσμίως. Η Πέτρα Χαρτ είναι η ιδεώδης πολιτισμική γέφυρα σ᾽ έναν δύσκολο κι επικίνδυνο σύγχρονο κόσμο· μια γυναίκα που περνάει τη ζωή της χτίζοντας και συνδέοντας μακρινούς πολιτισμούς με την ουσία της ζωής.

Στο Ινστιτούτο Γκαίτε παρουσιάζεται την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 19:00 –20:00 το βιβλίο “Τηλεαγάπη” της Πέτρα Χαρτ. Για το βιβλίο θα συζητήσουν με την συγγραφέα η Φιλόλογος, γλωσσολόγος Μάρω Κακριδή, η Μεταφράστρια Έμη Βαϊκούση. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γρηγόρης Μπέκος, δημοσιογράφος. Γλώσσα: Γερμανικά με ελληνική μετάφραση. Είσοδος ελεύθερη.

Ομαδική έκθεση “Το κουκλόσπιτο”

Η ομαδική εικαστική έκθεση “Το Κουκλόσπιτο”, αποτελεί την καθιερωμένη ετήσια επετειακή επιμελητική πρόσκληση της Artevisione και του Νίκου Χιωτίνη στην αρχαιολόγο και ιστορικό τέχνης Ίριδα Κρητικού. Η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με τα έξι χρόνια λειτουργίας του εκθεσιακού αθηναϊκού χώρου.

Ο τίτλος της έκθεσης που προτάθηκε από την επιμελήτρια, αποτελεί μια δυνητική πρόσκληση για την αποτύπωση ενός προσφιλούς πεδίου του κόσμου των παιχνιδιών που ασκούν εξακολουθητική έλξη σε όλους μας με κυρίαρχες τις κούκλες, το κουκλόσπιτο και το μικρονοικοκυριό του που ήδη σε πρώιμη εποχή χρησίμευσε ως πρακτική μέθοδος διδαχής σε μελλοντικές οικοδέσποινες. Αποτελεί επίσης συμβολική αναφορά στον δυνητικό εγκλεισμό μέσα σε ένα φαινομενικά υποδειγματικό ανέφελο μικρόκοσμο.

Το ομότιτλο κορυφαίο θεατρικό έργο του Ίψεν εξάλλου στο οποίο αναφέρονται επίσης κάποια από τα συμμετέχοντα έργα της έκθεσης, καταπιάνεται ακριβώς με τη συνθήκη αυτή, μέσω της εξιστόρησης της ζωής της ηρωίδας του, Νόρας. Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάζονται επίσης αγαπημένες κούκλες και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα των συμμετεχόντων.

Εγκαίνια: Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου από τις 7 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. Διάρκεια: Έως 2 Μαρτίου 2024. ArteVisione, Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου.

Δημήτρης Τοσίδης παρουσίαση έργου “Διάβα”

Δημήτρη Τοσίδη
Ο Γιάννης Σαΐτης ξυπνάει μαζί με το κοπάδι του γύρω από τη φωτιά σε ένα ξέφωτο στην καρδιά του βουνού κατά τη χειμερινή μετακίνησή τους από το ορεινό χωριό Περιβόλι στην κεντρική Ελλάδα, Εθνικό Πάρκο Πίνδου, 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημήτρης Τοσίδης

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 στις 19:00 στην esp+ gallery ο Δημήτρης Τοσίδης θα παρουσιάσει την βραβευμένη του εργασία “Διάβα”, μια συναρπαστική μαρτυρία της ταυτότητας της ορεινής Ελλάδας που προέκυψε από τη συμβίωση του φωτογράφου με τους νομάδες κτηνοτρόφους της Ηπείρου. Ο φωτορεπόρτερ θα μιλήσει για το έργο του και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του.

Η παρουσίαση θα μεταδοθεί σε live streaming στο κανάλι της γκαλερί στο YouTube (@esp_gr). O Δημήτρης Τοσίδης γεννήθηκε το 1986 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται ως φωτορεπόρτερ και συνεργάζεται με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ANA-MPA), το European Pressphoto Agency, την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, την Διεθνή Ομοσπονδία Αγωνιστικής Αναρρίχησης (IFSC), ενώ συνεισφέρει τακτικά στην Deutsche Welle και στο XINHUA.

Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και στο UDK Berlin, ενώ είναι κάτοχος του ΜΑ Crisis Journalism and Risk Communication από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ. Επικεντρώνεται κυρίως σε πολιτικά-κοινωνικά ζητήματα, στο περιβάλλον και στον αθλητισμό. Έχει αποσπάσει πολλά βραβεία για το έργο του, όπως το Migration Media Award του 2017 και του 2018, για τη δουλειά του σχετικά με την προσφυγική κρίση στα Βαλκάνια, το βραβείο της ΕΣΗΕΜ-Θ το 2018, το 2019 και το 2021, καθώς και το βραβείο Athens Photo World 2021 για το πρότζεκτ “Διάβα”.

Χριστίνα Λάππα – “Attitudes: The colorful essence of female behavior”

Στην Christina Lappa Galleries παρουσιάζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Χριστίνας Λάππα με τίτλο “Attitudes: The colorful essence of female behavior“. Με κεντρικό άξονα τη γυναίκα, η δημιουργός απεικονίζει στον καμβά της το πολύπλοκο γυναικείο κόσμο, τις δυναμικές και ευαίσθητες συμπεριφορές, αέρινα αλλά και γήινα.

Χριστίνα Λάππα
"Attitudes: The colorful essence of female behavior" Χριστίνα Λάππα

Κάθε μορφή, κάθε χρώμα, μία διαφορετική συμπεριφορά, ένας διαφορετικός χαρακτήρας, μία διαφορετική αντίδραση. Υπαινικτικές μορφές, χωρίς εξατομικευμένα χαρακτηριστικά, εκφράζουν πτυχές της θηλυκότητας. Το εύθραυστο συναντά το δυναμικό και το ονειρικό συνυπάρχει αβίαστα με το γήινο, υπογραμμίζοντας τους ρόλους και τις αντίστοιχες συμπεριφορές της γυναίκας διαχρονικά.

CL Art Gallery Athens, Χάρητος 10, Κολωνάκι. Περισσότερα στο christinalappa.com.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα