Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου – 3 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 3'
Ι.Μ. Κακογιάννης
Έκθεση φωτογραφίας στους χώρους του Ι.Μ. Κακογιάννης Eurokinissi/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στην καρδιά της πόλης.

Μπήκαμε στον Οκτώβρη και η Αθήνα προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Vakia – Δωρεάν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

H Vakia (Βάκια Σταύρου), η κοσμοπολίτισσα τραγουδοποιός και τραγουδίστρια με καταγωγή από την Κύπρο, παρουσιάζει μια πολλά́ υποσχόμενη συναυλία, για μία μόνο βραδιά́ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ.

Η Vakia τα τελευταία χρόνια έχει ως βάση της το Παρίσι, είναι η δημιουργός του πορτογαλικού τραγουδιού “Sozinha” (που είχε σημειώσει εξαιρετική πορεία στους ραδιοφωνικούς σταθμους της Ελλάδας και της Ευρώπης) ενώ πρόσφατα είχε παρουσιάσει το άλμπουμ της με τίτλο το όνομά της, απ’ όπου είχαν ξεχωρίσει το In A Manner Of Speaking και το Δάκρυ Φυλακτό.

Δωρεάν εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα”

Το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και τις εκδόσεις ΟΞΥ παρουσιάζουν την τριπλή έκθεση για την επέτειο των 100 ετών από τον θάνατο του Τσέχου συγγραφέα Φραντς  Κάφκα, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου πολιτιστικού προγράμματος “Τέλος ή αρχή; Κάφκα 2024”.

Στα εγκαίνια στις 9 Οκτωβρίου θα παρακολουθήσουμε τη βραβευμένη σόλο θεατρική performance “ΙNSECTUM K.” από την Πράγα.

Στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου “Μελίνα” θα παρουσιάζονται όλο τον μήνα Οκτώβρη τρεις παράλληλες εκθέσεις με κοινό γνώμονα τον Φραντς Κάφκα:

1. “Μεταμόρφωση – Προσεγγίσεις στον Κάφκα” – έκθεση χαρακτικής
Eκθεση της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών. Συλλογή με πάνω από 70 έργα 58 καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, τα οποία δημιουργήθηκαν με τη χρήση ποικίλων τεχνικών.

2. “Η Πράγα του Κάφκα” – έκθεση φωτογραφίας
Η έκθεση φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Πίττα παρουσιάζει μοναδικές εικόνες από την Πράγα της δεκαετίας του 1980, όπως την έζησε και την κατέγραψε ο ίδιος.

3. “Φραντς Κάφκα: Άνθρωπος χωρίς εποχή” – έκθεση εικονογράφησης

Εγκαίνια τριπλής έκθεσης:  9 Οκτωβρίου 2024 στις 18:30. Στα εγκαίνια θα παρουσιαστεί μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση (διάρκειας 30’) με τίτλο: “Ιnsectum K.”

Δωρεάν διαλέξεις στο Επιγραφικό Μουσείο

H Εταιρεία Συγγραφέων και το Επιγραφικό Μουσείο συνδιοργανώνουν τον Πέμπτο Κύκλο Επιμορφωτικών Διαλέξεων τον Οκτώβριο του 2024 που περιλαμβάνει τρεις ομιλίες με θέμα “Από την οικολογία στη λογοτεχνία” από τον συγγραφέα,περιβαλλοντολόγο και γεωγράφο Μιχάλη Μοδινό.

Ο ομιλητής, ο οποίος είναι και μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Θεωρητικός και ακτιβιστής του οικολογικού κινήματος, δούλεψε ως περιβαλλοντολόγος, γεωγράφος και μηχανικός στην Αφρική, την Λατινική Αμερική και την ελληνική περιφέρεια. Συνεργάστηκε με διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ και δίδαξε σε ποικίλα ακαδημαϊκά ιδρύματα ανά τον κόσμο. Υπήρξε ιδρυτής/εκδότης της Νέας Οικολογίας, πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών Ερευνών (Δ.Ι.Π.Ε.). Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Συγγραφέων κ.αλ.

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 18:00 θα δοθεί η πρώτη διάλεξη με τίτλο “Η επιστημονική οικολογία και η γέννηση του περιβαλλοντικού κινήματος: Πρώτες μεγάλες Διεθνείς Διασκέψεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα