Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 11 Ιουνίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 5'
More than Silk
Η genesis gallery και ο Γιώργος Τζάνερης παρουσιάζουν την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίνας Ψάλτη, με τίτλο "More than Silk"

Προτάσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για βόλτες στην Αθήνα χωρίς πορτοφόλι την Τρίτη 11 Ιουνίου.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Τρίτη 11 Ιουνίου, σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Δωρεάν Bίντεο εγκατάσταση στο Iνστιτούτο Γκαίτε

Teodora Ivkov
Το Goethe-Institut προτείνει μια εναλλακτική θέαση της ομαδικής έκθεσης Then and Again. Teodora Ivkov, Behind 7 hills and 7 seas. Film still 2

Το Goethe-Institut προτείνει μια εναλλακτική θέαση της ομαδικής έκθεσης Then and Again.Τότε και ξανά. Επαναπροσδιορίζοντας την τελετουργία στα σύγχρονα Βαλκάνια, και καλεί το κοινό να επισκεφτεί μία νέα βίντεο-εγκατάσταση στο Ινστιτούτο της Αθήνας από τις 10 ως τις 22 Ιουνίου 2024.

Σε επιμέλεια Δημήτρη Τσουμπλέκα και Γιώργου Πρίνου και σε παραγωγή Γιώργου Σαλαμέ, το οπτικοακουστικό αυτό έργο επιχειρεί, αντίστοιχα με την έκθεση που φιλοξενείται στο ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη, να εξετάσει τα σύγχρονα τελετουργικά που συναντάμε σε κοινωνίες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.  Χώρος: Κάτω Φουαγιέ.

Δωρεάν εικαστική βόλτα στην Πινακοθήκη

17 Ελληνίδες καλλιτέχνιδες από διαφορετικές γενιές, με διαφορετικές εκφράσεις και αναζητήσεις, σε έναν αναστοχασμό του ρόλου και της θέσης της γυναίκας, παρουσιάζονται στην ομαδική έκθεση “Γυναικεία Ζητήματα”, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), στην Πινακοθήκη από τις 6 Ιουνίου έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2024. Επιμέλεια: Μπία Παπαδοπούλου, Χριστόφορος Μαρίνος.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνιδες: Άρτεμις Αλκαλάη | Αννίτα Αργυροηλιοπούλου | Ρία Δάμα | Ελένη Εξάρχου | Μαίρη Ζυγούρη | Ντέμη Κάια | Κατερίνα Κατσιφαράκη | Ναταλία Μαντά | Δέσποινα Μεϊμάρογλου | Χριστίνα Μήτρεντσε | Λίνα Μπέμπη | Λήδα Παπακωνσταντίνου | Ελίζα Σόρογκα | Σλομποντάνκα Στούπαρ | Ελένη Τζιρτζιλάκη | Κλεοπάτρα Τσαλή | Έφη Φουρίκη.

Τα έργα της έκθεσης “Γυναικεία ζητήματα” διαμορφώνουν έναν διάλογο μεταξύ του παρελθόντος και του ενεστώτος χρόνου, επαναδιατυπώνοντας διαγενεακούς προβληματισμούς και θέτοντας επίκαιρα ερωτήματα.

Δωρεάν έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την πρωτοποριακή έκθεση “Wow Pow! Bam! Κόμικ και Ζωγραφική, Μια συνάντηση στα Τέλη του 20ού Αιώνα”, η οποία διερευνά τη διαρκή επιρροή των Κόμικς πάνω στο σώμα της σύγχρονης Ζωγραφικής. Εγκαίνια: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2024 18.00 – 21.00

Βασισμένη σε ιδέα του εικαστικού και δημιουργού κόμικ Σπύρου Βερύκιου και σε συν επιμέλεια με τον ιστορικό τέχνης Θανάση Μουτσόπουλο, η έκθεση στοχεύει στο να αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους οι σύγχρονοι εικαστικοί αντλούν έμπνευση από τις οπτικές και τις αφηγηματικές συμβάσεις των κόμικς, ξεπερνώντας τα όρια των παραδοσιακών καλλιτεχνικών πρακτικών και αντιπαραθετικών εννοιών, όπως χαμηλή και υψηλή τέχνη.

Η έκθεση εστιάζει σε δύο κύριες παράλληλες εξελίξεις στην τέχνη στα τέλη του 20ού αιώνα, που σηματοδότησαν τον ορισμό νέων αισθητικών προσεγγίσεων διευρύνοντας τα όρια της τέχνης αλλά και της αφήγησης, ανοίγοντας νέες προοπτικές για την εξέλιξη της σύγχρονης τέχνης. Από τη μία πλευρά, καλλιτέχνες όπως ο Roy Lichtenstein, o Philip Guston και ο Andy Warhol ενσωματώνουν στα έργα τους στοιχεία από τη λαϊκή κουλτούρα και από την άλλη, νέοι δημιουργοί κόμικς όπως ο Art Spiegelman συνδυάζουν έννοιες και τεχνικές από τη σύγχρονη τέχνη, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων
καλλιτεχνικών κατηγοριών.

Mαρίνα Ψάλτη “More than Silk” – Δωρεάν στην genesis gallery

Η genesis gallery και ο Γιώργος Τζάνερης παρουσιάζουν την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίνας Ψάλτη, με τίτλο “More than Silk”.

Η έκθεση που σηματοδοτεί τη συνεργασία του Γιώργου Τζάνερη με την  καλλιτέχνιδα, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 6 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ.

Σε συνέχεια μιας μακρόχρονης πορείας στο θέατρο και στην τηλεόραση, η ηθοποιός αποκαλύπτει στο κοινό μια άλλη πτυχή του ταλέντου της: Αυτή της ζωγραφικής.

NDP Photo Agency

Η Μαρίνα Ψάλτη απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών και μαθήτρια του Παναγιώτη Τέτση παράλληλα με την θεατρική της πορεία είχε και ένα ακόμα αγαπημένο μέσο έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας: τη ζωγραφική, η οποία αποτελούσε για αυτήν πάντα σημείο αναφοράς και καταφύγιο.

More than Silk
Η genesis gallery και ο Γιώργος Τζάνερης παρουσιάζουν την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίνας Ψάλτη, με τίτλο "More than Silk"

Στην έκθεση “More than silk” σε μια σειρά έργων μεγάλων διαστάσεων με την τεχνική της ζωγραφικής πάνω στο μετάξι η καλλιτέχνης οργανώνει μια προσωπική αφήγηση με φυσιολατρική διάθεση. Εικονό – ποιώντας αναφορές στις ανατολικές λατρευτικές δοξασίες ακροβατεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στην εναρμόνιση της ψυχής με τη φύση.  Στην πολύχρονη μελέτη που αφιέρωσε σε αυτή τη μορφή έκφρασης, η ζωγράφος έρχεται να μας παρασύρει σε μια διαδρομή ολοκληρωμένης και κατακτημένης ισορροπίας ανάμεσα στο χρώμα και το φως.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα