Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 16 Ιουλίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
Διαβάζεται σε 4'Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Tρίτη 16 Ιουλίου στην καρδιά της πόλης.
- 16 Ιουλίου 2024 06:37
Καθώς οι μέρες του καλοκαιριού διαδέχονται η μία την άλλη, η Αθήνα προσφέρει μια πληθώρα δωρεάν εκδηλώσεων που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.
Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Tρίτη 16 Ιουλίου, σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.
Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.
14ο Athens Open Air Film Festival – Δωρεάν στην Τεχνόπολη
Κλασικές και πολυαγαπημένες ταινίες σε ολοκαίνουργιες και ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες, κινηματογραφικές ολονυκτίες κάτω από την πανσέληνο, μαραθώνιος θρυλικών ταινιών τρόμου σε ένα από τα πιο δροσερά πάρκα της Αθήνας, αξέχαστες προβολές σε μερικά από τα πιο απροσδόκητα και εντυπωσιακά σημεία της πόλης.
Τρίτη 16 Ιουλίου: ”Το Φαντασμα της Ελευθεριας”
Διάρκεια: 104′, Ετος Παραγωγής: 1974
Σκηνοθεσία: Λουίς Μπουνιουέλ
Πρωταγωνιστούν: Μόνικα Βίτι, Μισέλ Πικολί, Ζαν Κλοντ Μπριαλί
Επετειακή προβολή 50 ετών από την πρώτη κυκλοφορία της ταινίας, με αφορμή την Εθνική Εορτή της Γαλλίας
Έλλη Πασπαλά “Καλοκαιρινά βράδια έρχονται”
Η Έλλη Πασπαλά εμφανίζεται την Τρίτη 16 Ιουλίου στο Θέατρο Κολωνού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο “Καλοκαίρι στην Αθήνα” που διοργανώνει ο ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων.
Η Έλλη Πασπαλά μεταφέρει αυτό το καλοκαίρι τη νέα της παράσταση σε όλη την Ελλάδα και θα παρουσιάσει τραγούδια από όλη την ερμηνευτική της γκάμα, σε μία επιλογή από τις πιο σημαντικές στιγμές της δισκογραφίας της – αλλά και εκτός αυτής!
Θα μας “θυμίσει” τους Λωτοφάγους καθώς και τις Συνήθειες του Έρωτα, θα επισκεφθούμε μαζί της τη Ρωμαϊκή Αγορά χορεύοντας Χορούς των Άστρων – ενώ θα προσκαλέσει στην παρέα και άλλους αγαπημένους της δημιουργούς, όπως τη Mitchell, τον Cohen, τον Morrison και τον Wonder.
Σωτήρης Δανέζης – Δωρεάν έκθεση φωτογραφίας “Αμμόχωστος 3,5%”
Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, ο Σωτήρης Δανέζης παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό την έκθεση φωτογραφίας και πολυμέσων με τίτλο “Αμμόχωστος 3,5%”.
Ο δημοσιογράφος, με το πλούσιο έργο σε 80 χώρες του κόσμου, φωτογραφίζει το 3,5% του εδάφους της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στο οποίο έδωσε πρόσβαση το κατοχικό καθεστώς πριν τρία χρόνια και καταγράφει πολύτιμες μαρτυρίες για τα γεγονότα που σημάδεψαν την Κύπρο.Εγκαίνια: Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 17.45
Ομαδική εικαστική έκθεση “Grounding”
Σύγχρονη Αφρικανική φωτογραφία, διεθνή έργα υφαντικής τέχνης, ποίησης, video art, ζωγραφικής, σύγχρονη Ελληνική γλυπτική και κεραμική συναντιούνται σε μια έκθεση σε concept και επιμέλεια της Mary Stefanou με τον τίτλο “Grounding”.
Η μητέρα γη, το έδαφος που δίνει ζωή, μας προσφέρει υποστήριξη τόσο σε υλικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Μέσα από αυτήν δημιουργείται μια σύνδεση με τον εαυτό μας, τους άλλους και κάθε ζωντανό οργανισμό. Γινόμαστε όλοι ένα, χωρίς διακρίσεις. Η πολύτιμη γη μας θρέφει και μας θεραπεύει. Μας παρέχει στέγη, τροφή, νερό, προστασία και τόσα άλλα εφόδια ζωτικής σημασίας. Μας δίνει επίσης τα εργαλεία και τα μέσα για να δώσουμε ζωή στην τέχνη μας. Η αποσύνδεση από τη γη και τη φύση, από το ιερό “έδαφος”, προκαλεί μια βαθιά ρήξη μέσα μας και με όσα μας περιβάλλουν.
Οι διάσημοι σύγχρονοι Αφρικανοί φωτογράφοι,Nana Frimpong Oduro, Awuku Darko, Reginald Boateng, Ghana Must Go, Alioune Seye, Rufai Ismaila, Nana Asomani, μέσα από το φακό τους και τα conceptual έργα τους εκφράζουν τον “πλούτο” και το δημιουργικό ταλέντο της Αφρικής.
“Φορώντας μύθους… και φουστάνια αδειανά” – Δωρεάν εικαστική βόλτα
Την ατομική έκθεση της εικαστικού Κυριακής Χριστακοπούλου με τίτλο “Φορώντας μύθους… και φουστάνια αδειανά”, παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη” Δήμου Αθηναίων.
Η Κ. Χριστακοπούλου εμπνέεται «διαβάζοντας» παλιές φωτογραφίες, φθαρμένες από τον χρόνο. Διεισδύει σε αυτόν, τον γυναικείο κόσμο, για να συναντήσει τις γιαγιάδες, τις μητέρες, τις κόρες, όλες αυτές τις αμίλητες γυναικείες παρουσίες, και ως γυναίκα από το ίδιο υφάδι τις ζωντανεύει στο ατελιέ της, δίνοντας μια λιτή, σχεδόν, μονοχρωματική γραφή στα εικαστικά της έργα γιατί θέλει να πλησιάσει το χρώμα της φθοράς του χρόνου. Θέλει να δει τα πρόσωπα, θέλει να διαβάσει την γυναικεία εικόνα και να διακρίνει τα σύμβολα που ακουμπούν στη φορεσιά της και ξεδιπλώνουν τον κόσμο της ψυχής της. Θέλει να αποκαλύψει το κληροδότημα που, μεταφερόταν από γενιά σε γενιά, και διατηρούσε με τρόπο ιερό όχι μόνο το πανάρχαιο γυναικείο κάλλος αλλά και όλες τις μυστικές δοξασίες και δεισιδαιμονίες, που «έκρυβαν» συμβολικά στο ένδυμά τους, χωρίς να παραβιάσει την σιγή τους.