Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 18 Μαρτίου – 3 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
Διαβάζεται σε 4'
Ας ανακαλύψουμε μαζί ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Τρίτη 18 Μαρτίου στην καρδιά της πόλης.
- 18 Μαρτίου 2025 06:42
Αρχές Μαρτίου, και η Αθήνα συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.
Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Τρίτη 18 Μαρτίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.
Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.
“Ονειροβασίες”στην γκαλερί Artshot – Sophia Gaitani
Η γκαλερί Artshot – Sophia Gaitani παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Gabriel Grama με τίτλο “Ονειροβασίες”. Η ενότητα “Ονειροβασίες’’, καλεί τον θεατή να βυθιστεί σε έναν κόσµο ονείρων και φαντασίας µε µια αίσθηση ανόδου και περιπλάνησης.
Τα έργα, γύρω στα 30, είναι φτιαγµένα µε την κλασική τεχνική των ακρυλικών χρωµάτων σε καµβά και έχουν έναν έντονο ονειρικό και σουρεαλιστικό χαρακτήρα. Τα ρευστά χρώµατα και τα αφηρηµένα ανθρώπινα σχήµατα που περιβάλλουν τα καράβια, τα ζώα και τα τοπία, δηµιουργούν µια αίσθηση κίνησης και χάους, σαν να είναι όλα πιασµένα σε µια ταραγµένη θάλασσα ονείρων.
“Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, φανταστικά στυλιζαρισµένοι, που συγκεντρώνονται σε αλληγορικές δοµές, σε εκφραστικές συνθέσεις. Φυσικά, αυτή η παρατήρηση δε σοκάρει, αλλά συναρπάζει, είναι το κλειδί για την αποκάλυψη του µεγαλείου της ζωγραφικής του Gabriel Grama. Οι χαρακτήρες δεν παρατάσσονται επαναλαµβανόµενοι, αδρανείς, αλλά συµµετέχουν ατοµικώς στην έκφραση και στο µήνυµα.
Κινούνται σαν να µην υπάρχει βαρύτητα, σαν άγγελοι και συγκεντρώνονται σε ρεύµατα και δίνες που ζωγραφίζονται από µόνες τους.” ∆ρ. Marius Tita, ιστορικός τέχνης. Στο στενό της Λεμπέση κάτω από την Ακρόπολη.
Αθηνά Χατζή – «Ενσαρκώσεις»
Προχωρώντας σε διαφορετικό θεματικό πεδίο μετά τα πολύ επιτυχημένα «Αστικά Ημιτόνια», η Αθηνά Χατζή παρουσιάζει στη genesis gallery τη νέα της ζωγραφική ενότητα με τίτλο «Ενσαρκώσεις» σε επιμέλεια της αρχαιολόγου και ιστορικού της τέχνης Ίριδος Κρητικού.
Περνώντας από την εξωστρέφεια του αστικού τοπίου στην αισθαντική και οικεία ατμόσφαιρα του εσωτερικού χώρου, η ζωγράφος ολοκληρώνει μια σειρά στιλπνών νεκρών φύσεων που κύριο θέμα τους δεν είναι άλλο από την πυκνή καρδιά και την εκφραστική χαρά της ζωγραφικής. «Απαλλαγμένα από κάθε περιγραφικότητα, τα έργα της Αθηνάς Χατζή, εύθραυστα οικογενειακά σκεύη και ώριμα φρούτα που συνομιλούν ψιθυριστικά με τον xρόνο αλλά και με αλησμόνητα συγκινησιακά οπτικά επεισόδια της ιστορίας της τέχνης, ένσαρκες και οργανικές φόρμες που εξέρχονται αθόρυβα από το μαεστρικά ζωγραφισμένο σκοτάδι, ακουμπούν κυριολεκτικά και μεταφορικά στο συναίσθημα που περιβάλλει απαλά το τραπέζι του βλέμματος και της μνήμης και πάλλονται από έμβιο χρώμα και εσωτερικό φως», σημειώνει στο κείμενο καταλόγου η επιμελήτρια της έκθεσης.
Έκθεση Color me Beautiful – Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στο νησί της Άνδρου
Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό υποδέχεται τον Μάρτιο στις αίθουσές της τους Μαρία Μπουκαούρη και Λεωνίδα Γερμανόπουλο. Η έκθεση COLOR ME BEAUTIFUL παρουσιάζει το έργο των δύο σύγχρονων εικαστικών σε ένα κοινό φωτογραφικό οδοιπορικό στο νησί της Άνδρου.
Ο τίτλος της έκθεσης COLOR ME BEAUTIFUL παραπέμπει στον ιδιωματισμό της αγγλικής γλώσσας «φαντάσου με όμορφη/ο». Πρόκειται για ένα φωτογραφικό ταξίδι που αποτυπώνει την τριετή περιήγηση των καλλιτεχνών στην Άνδρο που ολοκληρώθηκε σε οκτώ ξεχωριστά ταξίδια.
Η ιδέα γεννήθηκε μέσα από συζητήσεις σχετικά με το σύγχρονο οπτικό τοπίο της ελληνικής επαρχίας. Επέλεξαν την Άνδρο για τον ιδιαίτερο γεωγραφικό και πολιτισμικό της χαρακτήρα, στοιχεία που αποτέλεσαν πρόκληση αλλά συγχρόνως και έμπνευση. Παρότι οι εικόνες έχουν τραβηχτεί στην Άνδρο, θα μπορούσαν να απεικονίζουν οποιοδήποτε κυκλαδίτικο νησί ή επαρχιακή πόλη.