Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 2 Ιουλίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 2 Ιουλίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
kasia łukasiewicz

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου στην καρδιά της πόλης.

Καθώς οι μέρες του καλοκαιριού διαδέχονται η μία την άλλη, η Αθήνα προσφέρει μια πληθώρα δωρεάν εκδηλώσεων που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Τρίτη 2 Ιουλίου, σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

El Sistema Greece – Δωρεάν στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Την Τρίτη 2 Ιουλίου στις 21.00 η El Sistema Greece Youth Orchestra και η El Sistema Greece Youth Choir ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια καλοκαιρινή συναυλία στο Φεστιβάλ Ρεματιάς του Δήμου Χαλανδρίου. Οι μουσικοί του El Sistema Greece πραγματοποιούν την πρώτη τους εμφάνιση στο Φεστιβάλ Ρεματιάς και μας προσκαλούν σε μια μουσική βραδιά γεμάτη εκπλήξεις!

Από κλασικά αριστουργήματα, μέχρι γνωστές κινηματογραφικές επιτυχίες αλλά και χορωδιακά έργα από διάφορα μέρη του κόσμου, η συναυλία θα είναι ένα μουσικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο. Οι μουσικοί του El Sistema Greece θα ερμηνεύσουν κομμάτια που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη μουσική και θα αναδείξουν τη διαχρονικότητα της κλασικής μουσικής, και τη δυναμική ενέργεια των σύγχρονων συνθέσεων. Στη διεύθυνση της ορχήστρας θα είναι η Κυριακή Κουντούρη και στη διεύθυνση της χορωδίας η Βάγια Παπαγιαννοπούλου.

Δωρεάν προβολή – Ο Δήμος Καλλιθέας τιμά τους σκηνοθέτες Περικλή Χούρσογλου και Αλέξη Αλεξίου

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών προβολών ο Δήμος Καλλιθέας τιμά τους Καλλιθεάτες σκηνοθέτες Περικλή Χούρσογλου και Αλέξη Αλεξίου για την προσφορά τους στον κινηματογράφο. Θα προβληθούν οι ταινίες τους: “Εξέλιξη” του Περικλή Χούρσογλου (1 και 2 Ιουλίου) και “Τετάρτη 04.45” του Αλέξη Αλεξίου (8 και 9 Ιουλίου) και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δευτέρα και Τρίτη 1 και 2 Ιουλίου στις 9μμ
Προβολή της ταινίας “Εξέλιξη” (2023) του Περικλή Χούρσογλου
Με τους Αλέξανδρο Λογοθέτη, Βασίλη Κολοβό, Ελένη Γερασιμίδου, Δημήτρη Ναζίρη. Έκτακτη εμφάνιση: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη.
Υποψήφια για 4 βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: Βραβείο Σεναρίου (Περικλής Χούρσογλου), Α’ Αντρικού Ρόλου (Αλέξανδρος Λογοθέτης), Β’ Αντρικού Ρόλου (Βασίλης Κολοβός), Β’ Γυναικείου Ρόλου (Ελένη Γερασιμίδου)
Στις προβολές θα παραβρεθεί ο σκηνοθέτης Περικλής Χούρσογλου

Μαρία Ιωάννου έκθεση “Thirsty” – Δωρεάν στη The Breeder

H γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Μαρίας Ιωάννου στην γκαλερί, με τίτλο “Thirsty”. Ο Andrew Berardini σκιαγραφεί τις σχέσεις και τις δυναμικές που αναπτύσσονται στην καινούρια σειρά ζωγραφικών έργων της, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Το χέρι μιας γυναίκας, με σφιγμένους τένοντες, ο αντίχειράς της αγκιστρωμένος και τραβηγμένος γύρω από ένα ξεθωριασμένο ροζ εσώρουχο με λεπτό βολάν στο τελείωμα. Ένας μικροσκοπικός φιόγκος στην άκρη του ψιθυρίζει κάτι κοριτσίστικο, σχεδόν ξεχασμένο (καθώς σίγουρα πρόκειται για μια γυναίκα στην ακμή της αυτοκυριαρχίας της).

Κατά τ’ άλλα, ένας ωκεανός από δέρμα. Τραβάει προς τα κάτω το παστέλ εσώρουχο, μέχρι τη μέση, για να αποκαλύψει εκείνη την τρυφερή σάρκα που διπλώνει ανάμεσα στο μηρό και το υπόλοιπο σώμα, μια υποβλητική σκιά, ίσως άσεμνη αλλά με τη σωστή ακριβώς δόση ερωτισμού. Το κρυφό αποκαλύπτεται με σιγουριά, αγέρωχα (αν και το πρόσωπό της βρίσκεται πέρα από την άκρη του καμβά), αλλά δεν προδίδει ακόμα τίποτα.

Δωρεάν έκθεση φωτογραφίας

Στην γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή παρουσιάζεται η ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Μια φορά και … μία φωτογραφία”.

“Ο εκθεσιακός χώρος καμία φορά είναι σαν να συνδέομαι με το ίνσταγκραμ. Αντί να σκρολάρω με το δάχτυλο μου, περνάω το βλέμμα και το σώμα μου μπροστά από κάθε μια φωτογραφία. Άλλες φορές είναι σαν επιτραπέζιο παιχνίδι και εμείς οι θεατές σαν τα πιόνια πάνω στην μακέτα. Νικητής αυτός που θα δει την ιστορία πίσω από τις εικόνες. Χαμένος; Κανείς.

Τα φωτογραφικά έργα λειτουργούν ως παράθυρα που ανοίγουν προς τον μέσα ή τον έξω κόσμο. Μας οδηγούν στους εφιάλτες μας, ξυπνάνε το ασυνείδητο, μας βγάζουν για νυχτερινή έξοδο, βουτάνε στις επιθυμίες μας. Το βλέμμα των πρωταγωνιστών των φωτογραφιών, η ατμόσφαιρα των τοπίων αλλά και η τοποθέτηση του φακού προς το θέμα, όπως και το δικό μας βλέμμα, η διάθεσή μας, κάθε φορά μας λέει μια διαφορετική ιστορία.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα