Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
Έκθεση σκίτσων "70 Χρόνια Μικρός Ήρως" Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου.

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, ενώ διανύουμε την εβδομάδα που θα κορυφωθούν και οι εκδηλώσεις της Αποκριάς.

“70 Χρόνια Μικρός Ήρως” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Σπάνια ένα περιοδικό έχει σημαδέψει τόσο πολύ τις καρδιές και τις ψυχές των αναγνωστών του, όσο ο Μικρός Ήρως, που έγραφε ο Στέλιος Ανεμοδουράς από το 1953 έως και το 1968 με το ψευδώνυμο “Θάνος Αστρίτης” και διάνθισε με τα σκίτσα του ο Βύρων Απτόσογλου. Σπάνια ένα παιδικό περιοδικό του είδους του έφτασε, χωρίς διακοπή της έκδοσής του, στον μυθικό αριθμό των 800 σχεδόν τευχών, γραμμένο κάθε εβδομάδα από τον ίδιο πάντα συγγραφέα. Αυτό το περιοδικό των παιδικών μας αναμνήσεων, λοιπόν, ο Μικρός Ήρως, γιορτάζει φέτος εβδομήντα χρόνια ζωής.

Εκδόσεις Μικρός Ήρως

Μια μοναδική έκθεση που θα λάβει χώρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 21 έως και τις 28 Φεβρουαρίου, κατά την οποία 45 διακεκριμένοι Έλληνες εικονογράφοι αφιερώνουν τις δημιουργίες τους για τα εβδομηντάχρονα του αναγνώσματος. Τα 45 εκθέματα βρίσκονται πρώτο όροφο του ιδρύματος. Στον δεύτερο όροφο θα υπάρχουν συλλεκτικά τεύχη και ένθετα της σειράς καθώς και σπάνια σκίτσα του εικονογράφου του αναγνώσματος, Βύρωνα Απτόσογλου.

Το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης – Εργα αποκατάστασης της μνημειακής του φυσιογνωμίας στο Μέγαρο Μουσικής

Μέγαρο Μουσικής

Με έναν νέο κύκλο διαλέξεων επιστρέφει, αυτή τη χρονιά, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ.Η πρώτη εκδήλωση, που εστιάζει στο αρχαίο θέατρο της Σπάρτης και στα έργα αποκατάστασης της μνημειακής του φυσιογνωμίας, φιλοξενείται την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, πάντοτε στο πλαίσιο του Megaron Plus.

  • Τρίτη 21.02.2023, 19:00, Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30. Τη διάλεξη θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό δρώμενο από τη Χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου Σπάρτης, η οποία θα προσφέρει στα μέλη και στους φίλους του Διαζώματος τραγούδια από ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Περισσότερα εδώ…

Αποκριάτικοι ρυθμοί από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα Nikos Karanikolas/ Δήμος Αθηνών

Από την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου και για 12 ημέρες, ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα πολύχρωμο αποκριάτικο ξεφάντωμα, στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας. Συνολικά 67 εκδηλώσεις με ελεύθερη συμμετοχή περιμένουν μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν τις Απόκριες σε 55 διαφορετικά σημεία, σε κάθε γωνιά της πόλης. Την Τρίτη 21.02 στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου από τις 11.30 αποκριάτικοι ρυθμοί από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων.

  • Το πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ…

“Ιστορίες χωρίς ηλικία” – Εργαστήρι αφήγησης για ενήλικες από το ΠΙΟΠ

Unsplash

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το εργαστήρι αφήγησης «Ιστορίες χωρίς ηλικία», με τη συγγραφέα και αφηγήτρια, Εύη Γεροκώστα, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου (ώρες 11:00-13:00), στο κτήριο του Ιδρύματος στον Ταύρο.

Στο εργαστήρι, που απευθύνεται σε ενήλικες, μικρές και ιδιαίτερες ιστορίες της παιδικής, και όχι μόνο, λογοτεχνίας, γίνονται η αφορμή για να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες βασικές τεχνικής αφήγησης. Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση [email protected], γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι 20 πρώτοι θα ειδοποιηθούν για τη συμμετοχή τους.

ΠΙΟΠ | Βιβλιοθήκη, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος, Τ: 210 3739651-2 | www.piop.gr.

Οι Αστερισμοί (Constellations) του Nick Payne

Οι Αστερισμοί (Constellations) του Nick Payne Anastasia Giannaki

Μία ζωή: πολλές πιθανές ζωές: μία ζωή. Δύο άνθρωποι γνωρίζονται σε ενα BBQ και από το πρώτη επαφή, τα μάτια τους πετούν σπίθες. Είναι χημεία; Είναι φυσική; Είναι μοίρα; Είναι τ’αστέρια;

Οι Αστερισμοί (Constellations) του Nick Payne ακολουθεί την πορεία δύο ανθρώπων που γνωρίζονται σε παράλληλα σύμπαντα. Οι επιλογές τους και τα λόγια τους θα είναι καθοριστικά για το μέλλον της σχέσης αλλά και της ζωής τους. Είναι ένα έργο που μιλάει για την φυσική κοσμολογία, την αγάπη, το έρωτα αλλά ταυτόχρονα θέτει και το ερώτημα κατά πόσο μπορείς να καθορίσεις την μοίρα σου.

Σε αυτήν την μοναδική εκδοχή του Constellations απο τον θίασο Freεk, έξι ηθοποιοί ενσωματώνουν τους δύο ρόλους, και εξερευνούν άπειρες δυνατότητες γύρω απο την σχέση των δύο πρωταγωνιστών.

Ταυτότητα παράστασης:

  • Σκηνοθεσία: Laurent de Montalembert
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Isabella Covelli
  • Σκηνογραφία: Κατερίνα Χάρου
  • Sound Design: Κάλλια Γερακιανάκη
  • Παραγωγή: FONACT – Fontainebleau School of Acting
  • Φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη
  • Ηθοποιοί: Alexander Perez Buchanan, Margherita Morchio, Amalie Macnaughtan, William Medland, Αμαλία Σγουμποπούλου, Annie Utzschneider

Παραστάσεις: 20, 21, 22, 23, 27, και 28 Φεβρουαρίου και 1, 2 Μαρτίου στις 19.00. Στο Θέατρο 104 Ευμολπιδών 41 Γκάζι.

Ανακάλυψε την απαράμιλλη γεύση του. Ένας πραγματικά αυθεντικός ιταλικός espresso. O espresso που θα επιλέξεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα