Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου – 3 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 3'
SNFCC Sunset
ΚΠΙΣΝ Pelagia Karanikola

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στην καρδιά της πόλης.

Οδεύουμε προς το τέλος του Σεπτέμβρη και η Αθήνα προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για τη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Δωρεάν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλέκος Κοντόπουλος

Μια παράσταση – μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ανζέλ Κουρτιάν. Σε αυτό η ίδια η Ανζέλ Κουρτιάν, επιζήσασα της Γενοκτονίας των Αρμενίων και ως πρόσφυγας πλέον στην Ελλάδα, καταγράφει τις αναμνήσεις της από την Καταστροφή της Σμύρνης όπως την έζησε ως αυτόπτης μάρτυρας.

Το πανανθρώπινο δράμα του πολέμου και της προσφυγιάς ζωντανεύουν επί σκηνής μέσα από τη διήγηση της ηρωίδας. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Αγίας Παρασκευής. Χώρος: Δημοτική Βιβλιοθήκη «Αλέκος Κοντόπουλος», Ώρα Έναρξης: 21:00, Είσοδος Δωρεάν.

Αναζητώντας τον Giacomo Puccini – Δωρεάν επετειακό αφιέρωμα

Το επετειακό αφιέρωμα για τα εκατό χρόνια από το θάνατο του Τζάκομο Πουτσίνι, τελευταίου από τους μεγάλους συνθέτες της ιταλικής όπερας, στοχεύει να αναδείξει τη ζωή και το έργο του μέσα από σπάνια τεκμήρια της συλλογής της Μουσικής Βιβλιοθήκης. Παρτιτούρες, ηχογραφήσεις, βίντεο, προγράμματα και περιοδικά εκτίθενται στους χώρους υποδοχής της Βιβλιοθήκης, ενώ πλούσιο ψηφιακό υλικό είναι διαθέσιμο σε οθόνη αφής και υπολογιστές. Ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης: 210 7282553. Χώρος υποδοχής της Μουσικής Βιβλιοθήκης. Δευτέρα – Παρασκευή / 10:00-19:00.

Έκθεση Φωτογραφιών ”RIDE AΘENS” – Δωρεάν στο ΚΠΙΣΝ

Μέσα από μια σειρά 49 φωτογραφιών, η έκθεση “RIDE AΘENS” του Σπύρου Μπακάλη παρουσιάζει πορτραίτα αστικών ποδηλατών στους δρόμους της Αθήνας. Το έργο του Μπακάλη αποτελεί ένα ποδηλατικό “οδοιπορικό” στο κέντρο της πόλης και την ίδια στιγμή μια δυναμική φωτογραφική πρόταση για ένα ανθρωποκεντρικό, βιώσιμο μέλλον.

Το RIDE AΘENS είναι μια φωτογραφική έρευνα, που έχει ως στόχο να καταγράψει τους ποδηλάτες και τις ποδηλάτισσες της Αθήνας. Το project επιχειρεί να δώσει απάντηση στο απλό ερώτημα “ποιοι και ποιες χρησιμοποιούν το ποδήλατο στην Αθήνα;” -και ταυτόχρονα συνιστά μια περιήγηση στο αστικό τοπίο, εκ των έσω.

Με σημείο εκκίνησης τους ίδιους τους δρόμους της πόλης, το RIDE AΘENS επιχειρηματολογεί μέσα από τις εικόνες του για τον επαναπροσδιορισμό της καθημερινής μετακίνησης, αλλά και της έννοιας του “δημόσιου χώρου”. Το ποδήλατο είναι, ίσως, το πιο ελευθεριακό μέσο μετακίνησης, μια καθημερινή επιλογή που την ίδια στιγμή -συνειδήτα ή ασύνειδα- αποτελεί και μια βαθιά πολιτική πράξη που θέτει στο επίκεντρο τον σεβασμό για τον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον -και τελικά τον πολιτισμό. Το ποδήλατο ή/και ο ποδηλάτης: ένα κινούμενο γλυπτό μέσα στη πόλη, αφορμή για την καλλιέργεια μιας κουλτούρας, ενός τρόπου ζωής και, παράλληλα, μια ισχυρή πρόταση που έρχεται από το παρελθόν και μας συστήνεται ως επιλογή στο παρόν, αλλά και ως μια από τις πιο προσβάσιμες λύσεις για ένα πιο ανθρωποκεντρικά βιώσιμο μέλλον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα