Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στην καρδιά της πόλης.

Καθώς ο Αύγουστος φτάνει στο τέλος του, η Αθήνα προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για τη Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Ορφέας Περίδης – Δωρεάν συναυλία στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Ο Ορφέας Περίδης είναι ο κορυφαίος μελωδός της γενιάς του και εδώ και τριανταπέντε χρόνια μάς χαρίζει μοναδικές μουσικές στιγμές έντονων συναισθημάτων.

Καταφέρνει να δημιουργεί χωρίς τυμπανοκρουσίες, δίσκους ρεπερτορίου, που έχουν σύμμαχο το χρόνο, καθώς δεν επηρεάζονται από την επικαιρότητα αλλά αφηγούνται διαχρονικές ανθρώπινες ιστορίες.

Ο Ορφέας Περίδης με ένα πλούσιο μουσικό ρεπερτόριο, που φιλοξενεί επιλεγμένα στιγμιότυπα από τις νέες του δημιουργίες αλλά και τις παλαιότερες του επιτυχίες καταφέρνει απ΄ τη μία να δημιουργεί το αγαπημένο εκείνο κλίμα που προσφέρει στους ακροατές την διασκέδαση μαζί με την ποιότητα, την μουσική τρυφερότητα μαζί με τον ενθουσιώδη δυναμισμό, περνώντας με δεξιοτεχνία από το έντεχνο στο λαϊκό τραγούδι, και από την μπαλάντα στην ροκ διάθεση.

Γιάννα Βασιλείου – Δωρεάν συναυλία

Πάντα ψάχνουμε ένα μέρος, ανθρώπινο, αληθινό, για να πάμε να ονειρευτούμε, να τραγουδήσουμε, να θαυμάσουμε, να ξυπνήσουμε τα αισθήματα μας. Η Γιάννα Βασιλείου μας δείχνει τον δρόμο και μας καλεί την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου “Φαληρικά 2024”, στη σκηνή της παραλίας του Μπάτη.

Κρατώντας μαζί της τις πολύτιμες αναμνήσεις από τις περασμένες συναυλιακές συνεργασίες της με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως μεταξύ άλλων ο Κώστας Χατζής, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Κώστας Μακεδόνας και ο Δημήτρης Μπάσης αλλά και την πρόσφατη δισκογραφική συνεργασία της με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, μας φέρνει κοντά στα τραγούδια που αγαπάμε αληθινά, μέσα από τη δική της σύγχρονη ματιά, με πολλές μουσικές εκπλήξεις και “μπερδέματα”.

Έχοντας δίπλα της εφτά κορυφαίους μουσικούς η Γιάννα Βασιλείου θα παρουσιάσει ένα αμιγώς ελληνικό πρόγραμμα με αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια “ευγενώς λαϊκά” και όχι μόνο.

Τέχνες της Θάλασσας – Δωρεάν έκθεση στο Goethe

Αμοργός, Κουφονήσια, Πάρος, Σαντορίνη και Σύρος. Πέντε νησιά διασυνδεδεμένα μέσω του αρχιπελάγους του Αιγαίου και της κυκλαδικής κουλτούρας.

Το Δίκτυο Αρχιπέλαγος παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα την πλούσια και πολυδιάστατη ναυτική παράδοση των Κυκλάδων μέσα από την έκθεση πολλαπλών μέσων Τέχνες της θάλασσας, η οποία πραγματοποιείται έως τις 21 Σεπτεμβρίου στο Goethe-Institut Athen.

Η έκθεση ανιχνεύει τις συνδέσεις μεταξύ των θαλάσσιων αυτών κοινοτήτων του παρελθόντος και του σήμερα, μέσα από αρχειακό υλικό και σύγχρονη φωτογραφική, ηχητική και οπτικοακουστική τεκμηρίωση.

Οι οπτικοακουστικές και φωτογραφικές αρχειακές εγκαταστάσεις που επιμελήθηκε ο ντοκιμαντερίστας Jacob Moe τονίζουν τον μεταβλητό χαρακτήρα του ιστορικού αρχείου, ενώ οι φωτογραφίες-ντοκουμέντα του εθνογράφου και ναυπηγού Maurizio Borriello επαναπροσδιορίζουν τα καρνάγια και τα θαλάσσια περιβάλλοντα των Κυκλάδων ως μελλοντικές πηγές τεχνικής και βιωματικής γνώσης.

Nikolai von Bismarck – Δωρεάν έκθεση φωτογραφίας

Μία συναρπαστική εξερεύνηση της Αθήνας που φέρνει στο προσκήνιο το παρελθόν και το παρόν της πρωτεύουσας μέσα από καινοτόμες φωτογραφικές τεχνικές, παρουσιάζει ο διεθνούς φήμης βρετανός φωτογράφος Nikolai von Bismarck στη νέα του έκθεση με τίτλο “Αθήνα: Το Ζωντανό Παρελθόν” στη γκαλερί Stefanidou Tsoukala.

Το θέμα της έκθεσης, “Αθήνα: Το Ζωντανό Παρελθόν” υποδηλώνει ένα ταξίδι μέσα από τους διαφορετικούς σταθμούς της ιστορίας της Αθήνας, καθοδηγούμενο από το μεταφορικό νήμα της Αριάδνης, που συνδέει την αρχαία Ελλάδα με τη σημερινή ζωντανή μητρόπολη.

Μέσα από το φωτογραφικό στυλ του Nikolai von Bismarck, ο οποίος “παίζει” με την υφή και το χρώμα για να δημιουργήσει διαχρονικές εικόνες, αναδεικνύεται το ιστορικό βάθος της Αθήνας αλλά και η συνεχής εξέλιξη και δυναμική ενέργεια που χαρακτηρίζει την πόλη.

Γνωστός για τη χρήση ειδικού Polaroid φιλμ και μοναδικών ψηφιακών τεχνικών, ο von Bismarck, ο οποίος ξεκίνησε από φωτογράφος μόδας, καταγράφει εικόνες με μια νεωτερική και αντισυμβατική προοπτική που γεφυρώνει τον χρόνο. Επιμέλεια: Laura Tsoukala. Stefanidou Tsoukala Gallery, Λεωφ. Κηφισίας 136.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα