Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 30 Ιουλίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες
Έκθεση Φωτογραφίας: Thomas Coex, Προκαλώντας τη βαρύτητα / Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2016 - Ρίο ντε Τζανέιρο

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου στην καρδιά της πόλης.

Καθώς οι μέρες του καλοκαιριού διαδέχονται η μία την άλλη, η Αθήνα προσφέρει μια πληθώρα δωρεάν εκδηλώσεων που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Τρίτη 30 Ιουλίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Thomas Coex, Προκαλώντας τη βαρύτητα – Δωρεάν Έκθεση Φωτογραφίας στο ΚΠΙΣΝ

Από την Αθήνα στο Παρίσι, 20 χρόνια Ολυμπιακών Aγώνων μέσα από το βλέμμα του Thomas Coex (AFP). Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), παρουσιάζουν, στο πλαίσιο του Olympic Festival Paris 2024, την Έκθεση φωτογραφιών του Τhomas Coex, φωτοδημοσιογράφου του AFP, Προκαλώντας τη βαρύτητα, σε επιμέλεια Βαγγέλη Ιωακειμίδη. Τι μας γοητεύει τόσο πολύ στους Ολυμπιακούς Αγώνες ακόμη; Κατά έναν τρόπο οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όπως και η φωτογραφία, αγγίζουν το φαντασιακό μας. Παρακολουθούμε το ανθρώπινο σώμα να παλεύει με τα όριά του, κάνοντας υπερβάσεις που μοιάζουν συχνά εξωπραγματικές. Υπερβάσεις σωματικές και ψυχικές, για μία τελειότητα που έχει κατασκευαστεί από εμάς, με συγκεκριμένους κανόνες, στο πλαίσιο ορισμένων συνθηκών. 26/07 – 11/08,  Πύργος Βιβλίων, Είσοδος Ελεύθερη.

Έκθεση “Tale of Two Cities” – Δωρεάν στο Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης φιλοξενεί στο φουαγιέ ισογείου και τον εξωτερικό χώρο του μια μικρή έκθεση με τίτλο “Tale of Two Cities”, με έργα Ελλήνων και Αιγύπτιων καλλιτεχνών. Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιάσει Έλληνες και Αιγύπτιους καλλιτέχνες σε άμεσο διάλογο, αντικατοπτρίζοντας αυτόν τον πολιτισμικό διάλογο που διήρκησε χιλιάδες χρόνια.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Mahmoud Said, Papageorge, Κώστας Βαρώτσος, Δανάη Στράτου, Omar Tousson, Said Badr και Karim El Hayawan. Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου, του Υπουργείου Εξωτερικών και της αιγυπτιακής πρεσβείας στην Ελλάδα.

“Φορώντας μύθους… και φουστάνια αδειανά” – Δωρεάν στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη”

Την ατομική έκθεση της εικαστικού Κυριακής Χριστακοπούλου με τίτλο “Φορώντας μύθους… και φουστάνια αδειανά”, παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη” Δήμου Αθηναίων.

Η έκθεση επιμερίζεται σε δύο ενότητες στον εκθεσιακό χώρο. Στην πρώτη φιλοξενούνται και αναπτύσσονται δώδεκα έργα (διαστ.1.70×0.45εκ.) δουλεμένα με μικτή τεχνική, κάρβουνο, κιμωλία και χαρτί πάνω σε ξύλο, όπου απεικονίζονται γυναικείες μορφές με παραδοσιακές φορεσιές. Η ιδιαιτερότητα αυτών των μορφών έγκειται στα συμβολικά στοιχεία, που η Κυριακή Χριστακοπούλου επιλέγει ως μηνύματα εξωλεκτικής επικοινωνίας και ταυτότητας της γυναίκας στην κοινότητα που ζούσε. Επιλέγει μορφές μικρών ζώων, φίδια, έντομα, πουλιά, τα οποία ξεχωρίζει από τα κεντίδια της φορεσιάς και τα αφήνει να την διατρέχουν, να κάθονται πάνω της, να συνυπάρχουν αρμονικά με την γυναικεία φύση, θέλοντας να τονίσει ότι ο ζωικός κόσμος νοηματοδοτεί την λαϊκή ζωή και έμπνευση, αποτελώντας ιδιαίτερο θεματικό κύκλο της λαϊκής τέχνης.

Anselm Kiefer – Δωρεάν στην Gagosian

“Επιλέγω υλικά που έχουν κάτι να μου πουν: στάχτη, άμμο, μόλυβδο, χρυσό κλπ. Για μένα, αυτά είναι επίλεκτα υλικά που μέσα τους φυλάσσουν ένα πνεύμα, το οποίο εγώ φανερώνω, το κάνω ορατό.” Anselm Kiefer.

Η Gagosian παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Anselm Kiefer στην Ελλάδα με νέους και πρόσφατους πίνακες, γλυπτά και φωτογραφικά έργα. Τα τοπία του Kiefer φέρουν ποιητικές αποκρίσεις στον μύθο, την ιστορία και τον φυσικό κόσμο, εγείροντας θέματα δημιουργίας, μεταμορφώσεως και της κυκλικής φύσης της ύπαρξης. Αυτά τα έργα ενοποιούνται από τον καλλιτέχνη, ο οποίος αντιπαραβάλλει τη φωτεινότητα του χρυσού με την οπτική και συμβολική αντήχηση άλλων μέσων, συμπεριλαμβανομένων της λαδομπογιάς και της ακρυλικής μπογιάς, του βερνικιού γομαλάκας, του άχυρου και του υφάσματος.

Ο Kiefer αντιπαραθέτει τις ποικίλες τοναλιτέ και υφές των υλικών για να μεταδώσει το μεγαλείο της φύσης και το βάρος της ιστορίας. Υπαινίσσεται την αλληγορική σημασία του χρυσού κάνοντας αναφορά στη χρήση του μετάλλου σε ιερές εικόνες και αρχαίους θρύλους, στον αλχημικό συμβολισμό του σε σχέση με τον μόλυβδο (ένα άλλο βασικό υλικό στην τεχνοτροπία του) και στο ιδανικό μιας “χρυσής εποχής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα