Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 6 Αυγούστου – 3 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
Διαβάζεται σε 4'Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Τρίτη 6 Αυγούστου στην καρδιά της πόλης.
- 06 Αυγούστου 2024 07:24
Καθώς οι μέρες του καλοκαιριού διαδέχονται η μία την άλλη, η Αθήνα προσφέρει μια πληθώρα δωρεάν εκδηλώσεων που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.
Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Τρίτη 6 Αυγούστου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.
Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.
“Tale of Two Cities” – Δωρεάν στο Μουσείο της Ακρόπολης
Το Μουσείο Ακρόπολης φιλοξενεί στο φουαγιέ ισογείου και τον εξωτερικό χώρο του μια μικρή έκθεση με τίτλο “Tale of Two Cities”, με έργα Ελλήνων και Αιγύπτιων καλλιτεχνών. Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιάσει Έλληνες και Αιγύπτιους καλλιτέχνες σε άμεσο διάλογο, αντικατοπτρίζοντας αυτόν τον πολιτισμικό διάλογο που διήρκησε χιλιάδες χρόνια.
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Mahmoud Said, Papageorge, Κώστας Βαρώτσος, Δανάη Στράτου, Omar Tousson, Said Badr και Karim El Hayawan. Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου, του Υπουργείου Εξωτερικών και της αιγυπτιακής πρεσβείας στην Ελλάδα. Διοργάνωση: Cultur Vator / Art D’Égypte.
“Στη σκιά” με έργα γυναικών – Δωρεάν έκθεση
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) παρουσιάζει, από τις 4 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2024, το δεύτερο μέρος της έκθεσης “Στη σκιά” με έργα γυναικών από τη συλλογή της Πινακοθήκης Δήμου Αθηναίων. Όπως στο πρώτο μέρος της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε το 2023, εξετάζεται η γυναικεία συμβολή στην τέχνη του 20ού αιώνα.
Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει 31 καλλιτέχνιδες που γεννήθηκαν μεταξύ 1911 και 1941. Οι περισσότερες είναι απόφοιτες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, ενώ υπάρχουν και εκείνες, όπως η Εύα Μπουλγουρά, που πραγματοποίησαν ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής ή σπούδασαν σε σχολές τουΠαρισιού. Στην πλειονότητά τους, αρχίζουν να εκθέτουν από το 1950 σε χώρουςόπως το Ζάππειο, ο Παρνασσός, η Αίθουσα Κεντρικόν, η Αίθουσα Πέην, η Αίθουσα Μάνου, η Αίθουσα Ζαχαρίου, ο Ζυγός, το Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο, η Αίθουσα Τέχνης Χίλτον, οι Νέες Μορφές, η Άστορ, η Ώρα και η Μέδουσα. Συναντάμε εδώ σημαντικές εκπροσώπους της ελληνικής χαρακτικής (Μαριόρα Εξαρχοπούλου, Βάσω Κατράκη, Φωφώ Καχριμάνη, Άρια Κομιανού, Λουκία Μαγγιώρου, Τόνια Νικολαΐδη), της κεραμικής (Αργυρώ Καρύμπακα, Κάτια Μητροπούλου, Γιάννα Περσάκη) και της αφαιρετικής ζωγραφικής (Τέρψη Κυριακού, Γιάννα Περσάκη, Μαρία Σπέντζα, Ιωάννα Σπητέρη-Βεροπούλου, Μαρία Χατζηγάκη, Βέρα Χουτζούμη).
Αλέξης Κυριτσόπουλος – Ξένιος: Έκθεση στο Radisson Blu Park Hotel
H διεύθυνση του ξενοδοχείου Radisson BLU PARK HOTEL, ATHENS – στο πλαίσιο του αφιερώματος «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ» – που διοργανώνεται για 12η χρονιά και με επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελένης Αθανασίου, παρουσιάζει έργα του εικαστικού Αλέξη Κυριτσόπουλου με τίτλο “Ξένιος”. Η έκθεση θα περιλαμβάνει 30 ζωγραφικά έργα από την συλλογή του καλλιτέχνη και θα εκτίθενται στους χώρους του ξενοδοχείου έως τις 12 Αυγούστου 2024.
Στην παρούσα έκθεση ο Αλέξης Κυριτσόπουλος με μορφοπλαστικό όπλο την ιδιαίτερη προσωπική, ανεπιτήδευτη, ενστικτώδη και ταυτόχρονα πειθαρχημένη γραφή του επιχειρεί μια νέα διήγηση με πολλαπλές αναγνώσεις. Με πρωταγωνιστή το χρώμα και όχι την γραμμή ερμηνεύει ιστορίες-παραμύθια εμπνευσμένα από την παράδοση, την λογοτεχνία, την ιστορία, την αττική κωμωδία και τον Αριστοφάνη, το λαϊκό θέατρο, κ.ά. Προκαλεί τον θεατή να ψηλαφίσει την σκέψη του. Εικόνες υπέροχα ζωηρές από ακρυλικά, τέμπερες, μολύβια αλλά και φθηνά υλικά όπως χαρτιά, χαρτόνια, λαδόκολλες και κολλάζ με έντονα και φωτεινά χρώματα πρωταγωνιστούν στην επιφάνεια του καμβά και διαμορφώνουν έναν χρωματιστό παραμυθένιο κόσμο από χαρακτήρες. Φιγούρες όπως ο Δον Κιχώτης, ο Καραγκιόζης, η κυρά Σαρακοστή αλλά και τοπία με εξωτικά της θάλασσας πρωταγωνιστούν στον μουσικό του κόσμο άλλοτε αυτοβιογραφικά και άλλοτε με λεπτό κοινωνικό και εν μέρει σατιρικό σχολιασμό. Μουσική, χρώμα και ενίοτε λέξεις αποτελούν το δομικό στοιχείο της εικόνας καθορίζοντας τα σχήματα των μορφών του.