Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 7 Μαρτίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 7 Μαρτίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
Γεωργία Νταγάκη Papadakis Press

Ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν την Τρίτη 7 Μαρτίου.

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν την Τρίτη 7 Μαρτίου.

Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ θεατρικών Αναλογίων 2023

To Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας, την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Sólo Teatro παρουσιάζει το 12ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων που πραγματοποιείται 7-28 Μαρτίου 2022 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ θεατρικών Αναλογίων 2023

To 12ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ θεατρικών Αναλογίων, παρουσιάζει τις Τρίτες του Μαρτίου, τέσσερα ισπανικά έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου στα ελληνικά. Πάνω από είκοσι ηθοποιοί ανεβαίνουν την σκηνή κάτω από τις υποδείξεις τεσσάρων σκηνοθετών, για να ερμηνεύσουν κάποια από τα έργα των πιο διακεκριμένων Ισπανών δραματουργών, όπως το δίδυμο Μαρκ Αντζελέτ και Κριστίνα Κλέμέντε, Σέρτζι Μπελμπέλ, Χουάν Μαγιόργκα και Τζόρντι Γκαλθεράν.

Πρόγραμμα:

  • 7 Μαρτίου, 18:00 / Μια θεραπεία ολικής αλέσεως των Μαρκ Αντζελέτ και Κριστίνα Κλεμέντε, σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου και παρουσία του Μαρκ Αντζελέτ που θα συζητήσει με το κοινό.
  • 14 Μαρτίου, 18:00 / Αν δεν σε είχα γνωρίσει του Σέρτζι Μπελμπέλ, σε σκηνοθεσία Αντώνη Γαλέου.
  • 21 Μαρτίου, 18:00 / Χάμελιν του Χουάν Μαγιόργκα, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.
  • 28 Μαρτίου, 18:00 / Φιτζρόι του Τζόρντι Γκαλθεράν, σε σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα.

Παρουσίαση βιβλίου “Μεταβολή” του Δαμιανού Πάντα

Μια διαφορετική πτυχή της καλλιτεχνικής του προσωπικότητας έρχεται να δώσει ο συνθέτης Δαμιανός Πάντας, με την κυκλοφορία του πρώτου του βιβλίου, με τίτλο “Μεταβολή”, από τις εκδόσεις “Μετρονόμος”, η παρουσίαση του οποίου θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό, την Τρίτη 7 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ.

Πρόκειται για εννέα διηγήματα, ιστορίες απλών καθημερινών ανθρώπων. Κάποια στιγμή στη φαινομενικά ήσυχη ζωή τους συμβαίνει ένα γεγονός, ασήμαντο ή σημαντικό. Για πρώτη φορά καλούνται να επανεξετάσουν όλα όσα μέχρι τότε σχεδόν τυφλά κι άκριτα πίστευαν και ν’ αναμετρηθούν με τους κρυμμένους φόβους τους. Με τον έρωτα, την ιδεολογία, την ηθική, την ζωή και τον θάνατο, το διαφορετικό, το τέρας. Κυρίως όμως με τον εαυτό τους.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι: Κατερίνα Παναγιωτοπούλου – συγγραφέας / Κώστας Φασουλάς – στιχουργός, ραδιοφωνικός παραγωγός / Αλεξάνδρα Χριστακάκη – Δημοσιογράφος, παραγωγός στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ της εκπομπής “Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια” (εκπομπή για το βιβλίο). Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Ρηνιώ Καζάκου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μίνα Μαύρου, εκδότρια mousikogramma.gr

Η βραδιά θα κλείσει με τον Δαμιανό Πάντα στο πιάνο να υποδέχεται την Ερωφίλη και την Γεωργία Νταγάκη, οι οποίες θα ερμηνεύσουν μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του συνθέτη.

Αφιέρωμα στον Cole Porter

Η ηθοποιός Ruth Chatterton και ο διάσημος συνθέτης Cole Porter τον Ιανουάριο του 1936 ASSOCIATED PRESS

Αφιέρωμα σε έναν πολύ σημαντικό συνθέτη και στιχουργό του Broadway με πλούσιο έργο. Με προσωπικό ύφος στις μελωδίες και αρμονίες των κομματιών του, ο Cole Porter δίκαια κατατάσσεται στους κορυφαίους Αμερικανούς συνθέτες.

O Παντελής Μπενετάτος, καθηγητής jazz πιάνου του Ωδείου Φίλιππος Νάκας από το 1994, σε ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα, την Τρίτη 7 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας.

Οι καλλίγραμμες “Ζωφοριάζουσες”

ZOPHORIAZOUSES Kamil Kamieniecki

Πρόκειται για την έκθεση έργων ζωγραφικής της Παλίντας Γεωργουλάκου, που συστήνει στο κοινό τις “Ζωφοριάζουσες”, συνθέσεις βασισμένες πάνω στο ελληνικό γυναικείο κάλλος αρχαίων αγαλμάτων και τοιχογραφιών και παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 2 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου, με τα επίσημα εγκαίνια να πραγματοποιούνται στις 14 Μαρτίου, στις 19.00.

Οι πίνακες, μια βαθιά υπόκλιση της δημιουργού στον αρχαίο ομότεχνο, μοιάζουν να δραπέτευσαν από τις τοιχογραφίες στο θηραϊκό Ακρωτήρι, το Μουσείο του Λούβρου και το Ερέχθειο και να εγκαταστάθηκαν στο ΙΜΚ της οδού Πειραιώς. Οι “Ζωφοριάζουσες”, που όπως εξηγεί και η ίδια η λέξη, φέρουν τη ζωή και άρα τη συνέχεια, σηματοδοτούν την μετεξέλιξη της αρχαίας ελληνικής τέχνης που διαμέσου των σύγχρονων δημιουργών, συνομιλεί με το σήμερα μέσα από πρωτότυπα έργα, πρεσβευτές μιας χώρας που κοιτάζει το μέλλον με αρματωσιά το στιβαρό παρελθόν και την ιστορία της.

Slalom και μία διάθεση αποφυγής των εμποδίων

Στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζεται η νέα ατομική έκθεση από την Ηώ Αγγελή “Slalom” – Μια διαδρομή αλλιώς”.

Η Ηώ Αγγελή, στην καινούργια της ενότητα, ερευνά την εγγύτητα της ανθρώπινης φύσης με το περιβάλλον δημιουργώντας ένα νέο, αισθητηριακά έντονο, τοπίο. Σε μια εποχή σοβαρών αλλαγών, ανατροπών και ρευστότητας η κίνηση γίνεται σε μορφή slalom. Η ενότητα “Slalom” αποτυπώνει, μεταφορικά, μία διάθεση αποφυγής των εμποδίων που δυσκολεύουν την αλληλεπίδραση ανάμεσα σε οριοθετημένους και ανοιχτούς, αδιαμόρφωτους χώρους. Οι απεικονίσεις των έργων ξεφεύγουν από την αντικειμενικότητα παραμορφώνοντας αναλογίες και προοπτική, ακυρώνοντας τους τυπικούς οπτικούς κανόνες.

Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20. Τηλ: +30 210 3608278.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα