Δωρεάν στην πόλη το Σαββατοκύριακο: 10 προτάσεις χωρίς είσοδο 24-26/11
Διαβάζεται σε 14'Δωρεάν εκθέσεις, εκδηλώσεις και ποικίλες ευκαιρίες για δωρεάν ψυχαγωγία αυτό το Σαββατοκύριακο.
- 24 Νοεμβρίου 2023 06:41
Εκθέσεις τέχνης, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και όμορφες εκδηλώσεις για να περάσουμε ποιοτικές στιγμές με φίλους, με τα παιδιά και με τον εαυτό μας, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο από διάφορους πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς, και δίνουν την ευκαιρία να βγούμε από το σπίτι, χωρίς να ξοδέψουμε ούτε… ευρώ.
Τι μπορείς να κάνεις εντελώς δωρεάν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και το Σαββατοκύριακο 25-26 Νοεμβρίου;
Εκδήλωση “Κάνε τον Φόβο σου Δύναμη”
Το Strong me, το κίνημα για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25/11) διοργανώνει την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών εκδήλωση αφύπνισης με τίτλο “Κάνε τον Φόβο σου Δύναμη” για την πραγματικότητα της Έμφυλης Βίας.
Η τέχνη και ο αθλητισμός ανοίγουν τον δρόμο για να μετατρέψουμε τον φόβο μας σε δύναμη, γι’ αυτό και σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Τέχνης, του αθλητισμού και του ακτιβισμού, καθώς και επιζώσες έμφυλης βίας, θα δώσουν ηχηρό “παρών” στην εκδήλωση.
Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και τη συμμετοχή καλλιτεχνών (Πέννυ Μπαλτατζή, Ειρήνη Τουμπάκη και Ασπασία Θεοφίλου) υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη.
Τέλος, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ για την Έμφυλη Βία “Οι κόρες της σιωπής” της Δέσποινας Σωτηροπoύλου, το οποίο πριν λίγες ημέρες έλαβε το 1ο Βραβείο Δραματουργικού Ντοκιμαντέρ στο “2ο International Film Epidaurus”, υπό την αιγίδα του “London Greek Film Festival”. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Ζέτα Δούκα.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν:
- Βούλα Πατουλίδου (Ολυμπιονίκης – Αντιπεριφερειάρχης)
- Έλενα Κουντουρά (Ευρωβουλευτής)
- Γιώργος Καραμίχος (Ηθοποιός)
- Hana Ganji (Αφγανή ακτιβίστρια)
- Μάκης Καλάρας (Παραολυμπιονίκης)
- Άννα Απέργη (Ακτιβίστρια – Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών)
- Γιώργος Νικολαϊδης (Εκπαιδευτής Ενηλίκων του φορέα Gender Alliance)
- Μαρία Ζουριδάκη (Επιζώσα Έμφυλης Βίας)
- Κική Πετρουλάκη (Ψυχολόγος – Πρόεδρος του φορέα Ευρωπαικό Δίκτυο κατά της Βίας)
Η ισπανική κιθάρα στα χρόνια του ντε Φάγια και του Λόρκα
Γύρω στο 1920 στην Ισπανία, η κιθάρα αναγεννήθηκε μέσα από ένα σύγχρονο ρεπερτόριο ενώ παράλληλα λάβαινε εκτίμηση μέσα από τη μουσική της Ανδαλουσίας. Τα πρώτα αυτά έργα γραμμένα από συνθέτες μη-κιθαριστές, εκπροσωπούν την πρωτοποριακή γενιά του Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα, σε μια εποχή που το όργανο έψαχνε την ταυτότητα και το χώρο του μέσα στην έντεχνη μουσική της Ισπανίας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.
Εξερευνώντας όχι μόνο ένα ξεχασμένο ρεπερτόριο αλλά και μια τεχνοτροπία παιξίματος, η συναυλία αυτή επαναδημιουργεί τις διάφορες κιθαριστικές εκφάνσεις που συνυπήρχαν γύρω στις αρχές του 20ού αιώνα, ίσως την πιο δημιουργική καλλιτεχνικά περίοδο της Ισπανίας. Η συναυλία γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Πρεσβεία της Ισπανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, με την ευκαιρία της Ισπανικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
To Σάββατο 25 Νοεμβρίου και ώρα 2 μ.μ. ο Γιάννης Ευσταθόπουλος θα δώσει διάλεξη με θέμα “Η σχολή Tárrega στις αρχές του 20ού αιώνα και η μετάβαση στον μοντερνισμό” και θα διδάξει σε σεμινάριο κιθάρας στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας.
Δράσεις για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Δράσεις της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας και γυναικείες οργανώσεις επ’ αφορμή της 25ης Νοέμβρη Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
- Στις 24 Νοεμβρίου 2023, ώρα: 11.00 – Δράση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης (street work) από το Κέντρο Κοινότητας σε συνεργασία με την ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς και γυναικείες οργανώσεις με διανομή φυλλαδίων στην αγορά της Κηφισιάς (ShoppingLand)
- 25 Νοεμβρίου 2023, ώρα: 18.00 – Φωταγώγηση του Δημαρχείου στο πορτοκαλί χρώμα για την 25η Νοέμβρη
- 27 Νοεμβρίου 2023, ώρα: 18.30 – Εκδήλωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κηφισιάς σε συνεργασία με τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Κηφισιά-Εκάλη και τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο “Ολυμπιάς”, με θέμα: “Οι Πολλαπλές Όψεις της Έμφυλης Βίας και ο Διαχρονικός Αγώνας για την Εξάλειψή τους” στο κτίριο του Ιδρύματος Σπύρου Λοβέρδου-Fondazione στην Κηφισιά (Λεωφ. Κηφισίας 256 και Όθωνος).
7ο Φεστιβάλ WIFT GR 50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο
Το WIFT GR – Women in Film and Television Greece (Γυναίκες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση – Ελλάδα) παρουσιάζει την ετήσια κινηματογραφική γιορτή του, το 7ο Φεστιβάλ WIFT GR 50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο, το όποιο θα πραγματοποιηθεί στις 23-26 Νοεμβρίου 2023 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με ελεύθερη είσοδο. Όπως κάθε χρόνο το Φεστιβάλ συμπίπτει ημερολογιακά και τιμά την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Η θεματική της έβδομης διοργάνωσης έχει τίτλο “Γυναίκες Χωρίς Σύνορα” και εστιάζει σε Ελληνίδες γυναίκες – επαγγελματίες του κινηματογράφου, από όλες τις ειδικότητες, που διακρίθηκαν σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου (Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Λοκάρνο, Κάρλοβι Βάρι, Σαν Σεμπαστιάν, Λονδίνο, Τραϊμπέκα, Τορόντο, Σάντανς, Κλερμόν Φεράν, Σεράγεβο, διεθνή διαγωνιστικά τμήματα Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Δράμας κ.ά.). την τελευταία πενταετία (2018-2023).
Θα προβληθούν ντοκιμαντέρ και ταινίες μυθοπλασίας μικρού και μεγάλου μήκους τις οποίες υπογράφουν ή στις οποίες έχουν συμμετοχή Ελληνίδες σκηνοθέτριες, σκηνογράφοι, διευθύντριες φωτογραφίας, ηθοποιοί, μοντέζ κ.λπ. Επιπλέον, για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, διοργανώνεται διαγωνιστικό τμήμα για ταινίες μικρού μήκους από Ελληνίδες δημιουργούς.
Εκτός από τις προβολές, στις εκδηλώσεις περιλαμβάνεται κεντρική συζήτηση με θέμα “Γυναίκες Δημιουργοί στον Ελληνικό Κινηματογράφο” με ομιλήτριες διαφόρων ειδικοτήτων που θα αναδείξουν πλευρές της θεματικής του Φεστιβάλ.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
“Constantinopoliad” Sister Sylvester – Nadah El Shazly
Η διαδραστική περφόρμανς της visual artist Sister Sylvester και της Αιγύπτιας μουσικού Nadah El Shazly δεν περιγράφεται εύκολα ούτε μπαίνει σε κατηγορίες, αλλά βιώνεται με όλες τις καβαφικές αισθήσεις.
Μοιάζοντας με ανοιχτή πρόσκληση-πρόκληση σε ένα ταξίδι στα όρια των φύλων και των διαφορετικών κόσμων, ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, σε αυτό που προσδοκάς και αυτό που έχεις ζήσει μέσω του Καβάφη, η “Constantinopoliad”, η πολυπρισματική, διαδραστική περφόρμανς που δημιούργησαν η εικαστική καλλιτέχνιδα Kathryn Hamilton, γνωστή και ως Sister Sylvester, με την Αιγύπτια μουσικό Nadah El Shazly, εικονοποιεί τις κενές και σκισμένες σελίδες της “Κωνσταντινουπολιάδας”, του ημερολογίου που είχε κρατήσει ο Καβάφης όταν ο ίδιος και η οικογένειά του εγκατέλειψαν εσπευσμένα την Αλεξάνδρεια για την Κωνσταντινούπολη.
Το τρισδιάστατο χειροποίητο βιβλίο που σου προσφέρεται στην παράσταση γίνεται η απαρχή μιας πολύπτυχης καλλιτεχνικής εμπειρίας που συνοδεύεται από μουσική, αφήγηση, ηχητική εγκατάσταση, ανάγνωση και φτάνει μέχρι τη βιντεοπροβολή και το τραγούδι. Έχοντας ως σημείο αναφοράς τις ημερολογιακές καταχωρήσεις του νεαρού Καβάφη από το ταξίδι του στην οθωμανική Κωνσταντινούπολη του 19ου αιώνα, οι δύο περφόρμερ σε καλούν να διαμορφώσεις το δικό σου ταξίδι, συμμετέχοντας ενεργά σε αυτό που έγραφε, ζούσε, άκουγε και φαντασιωνόταν. “Πώς αλήθεια μπορούμε να ανακατασκευάσουμε τις ημέρες και τις νύχτες του Καβάφη, αν δεν μπορούμε να ακούσουμε τη μουσική που άκουγε;” είναι η ερώτηση που ξεπροβάλλει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου – και η απάντηση έρχεται από την περφόρμανς που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας.
Η περφόρμανς παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2023 στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Archive of Desire” του Ιδρύματος Ωνάση στη Νέα Υόρκη, που ήταν αφιερωμένο στα 160 χρόνια από του γέννηση του Κ. Π. Καβάφη. Περισσότερα στο onassis.org.
Θεόδωρος Βρανάς έκθεση φωτογραφίας “Absorbed”
H γκαλερί Blender παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Θεόδωρου Βρανά με τίτλο Absorbed (Damn, I miss snowboarding). Πρόκειται για μια νέα σειρά φωτογραφικών έργων μέσα από τα οποία ο καλλιτέχνης εξερευνά τα όρια του εαυτού και της ψυχοσύνθεσης, τοποθετώντας ανθρώπινα αδιέξοδα σε τοπία συντριπτικής ομορφιάς.
Πώς γράφουν στη μορφή μας οι διεργασίες του εσωτερικού μας κόσμου και πώς αντικατοπτρίζεται στο παρουσιαστικό μας η επιθυμία, η έλλειψη, η απώλεια, το πένθος, το ανικανοποίητο, το ανεκπλήρωτο; Ποιες παρορμήσεις και ποια αδιέξοδα υποδεικνύουν τον τρόπο που τοποθετούμε τα σώματα και τους ψυχισμούς μας σε κάθε μας δραστηριότητα, από τις υποχρεώσεις της εβδομάδας μέχρι μια εκδρομή; Τι αντιλαμβάνονται, άραγε, οι γύρω μας για τις εσωτερικές μας εκρήξεις από τις ενδυματολογικές μας επιλογές; Και τι εκμαιεύουμε εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας, στη θέασή του σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης;
Στην εποχή της διαρκώς αυξανομένης αυτοπροβολής μέσω των socialmedia, του scrolldown από την ώρα που θα ανοίξουμε τα μάτια μας, της αδυσώπητης σύγκρισης εαυτών με έναν κόσμο πλασματικό που δημοσιεύεται στα social υπό σκηνοθεσία, ο Θεόδωρος Βρανάς απαντά εύστοχα μέσα από την καινούρια ατομική του έκθεση.
Το Absorbed (Damn, Imisssnowboarding) είναι μια φωτογραφική αφήγηση, με χιούμορ και ευαισθησία. Μια ιστορία με σκηνοθετημένα αυτοπορτραίτα του. Ένα ημερολόγιο. Μιας χρονιάς. Ενός ανθρώπου. Και ένας προβληματισμός: Στη μετάβαση από τον παλιό κόσμο στον καινούριο, τι από τον εαυτό μας θα παραμείνει ίδιο;
ΜΙRfestival 2023
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του MIRfestival 2023 δημιουργήθηκε, όπως και τα προηγούμενα, με την ίδια έγνοια για τον άνθρωπο και τον ανθρωπισμό, για την πολιτική, την τέχνη και την κοινωνία, και για τη σχέση τους με την ουτοπία. Με την ίδια λαχτάρα σύνδεσης της τέχνης με τη σφαίρα της πολιτικής σκέψης. Και αυτή τη φορά τα ερωτήματα που τέθηκαν και επανέρχονται και στα έργα είναι επείγοντα: Ποιο θα είναι το “μετά” της καταστροφής; Πώς θα μπορέσουμε να κατοικήσουμε έναν πλανήτη κατεστραμμένο; Πώς θα καταφέρουμε (παραφράζοντας τον Έλιοτ) να κάνουμε τη νεκρή γη να γεμίσει λουλούδια – κυριολεκτικά και μεταφορικά; Πώς αναδύεται η ζωή από τον όλεθρο; Πώς αναδύεται ένα χαμόγελο μετά τη θλίψη; Πώς γεννιέται μια άνοιξη μέσα στο καταχείμωνο; Μια αναγέννηση μέσα στον μεσαίωνα; Μήπως ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της καταστροφής;
Αφουγκραζόμαστε την ανάγκη για μια περιπέτεια στο σκοτεινό τοπίο που μας περιβάλλει. Για μια σπονδή στις αναγεννητικές δυνάμεις. Για μια εντελώς απρόσμενη εμπειρία. Και την δημιουργούμε. Με συντροφιά έναν στίχο από ένα τραγούδι των αγαπημένων This Mortal Coil, που μιλά γι’ αυτή τη μετα-κατάσταση με την πανκ αισθητική του, αφήνουμε την τρυφερότητα να γίνει ο κοινός μας τόπος. Την ποιητική να λειτουργήσει ως βάλσαμο και ως επαναστατική πολιτική πράξη. Και την πίστη μας στον άνθρωπο ως πυξίδα.
Περισσότερα στο mirfestival.gr.
“Unboxing Callas: Μια αρχειακή εξερεύνηση στη συλλογή Πυρομάλλη και το αρχείο της ΕΛΣ”
Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει το δεύτερο μέρος του Unboxing Callas, ένα εικαστικό πρόγραμμα σε επιμέλεια Βασίλη Ζηδιανάκη, το οποίο αντλεί έμπνευση από το unboxing, όπως αυτό έγινε δημοφιλές μέσα από ψηφιακές κοινότητες, δηλαδή μια τελετουργική διαδικασία καταγραφής της πρώτης επαφής με ένα αντικείμενο.
Η έκθεση “Unboxing Callas: Μια αρχειακή εξερεύνηση στη συλλογή Πυρομάλλη και το αρχείο της ΕΛΣ”, εμπνέεται από προσωπικές ιστορίες, μνήμες και αρχειακά αντικείμενα της Μαρίας Κάλλας δημιουργώντας έναν συλλογικό καλλιτεχνικό απολογισμό της πορείας της.
Τα αντικείμενα προέρχονται από τις αρχειακές συλλογές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αλλά και από συλλογές που απέκτησε πρόσφατα όπως το αρχείο του συλλέκτη Δημήτρη Πυρομάλλη για την τέχνη και τη ζωή της Μαρίας Κάλλας, καθώς και το φωτογραφικό αρχείο Κλεισθένη. Επιπλέον, η έκθεση θα αναδείξει μοναδικό υλικό από το αρχείο Παξινού – Μινωτή –μια ευγενική παραχώρηση του ΜΙΕΤ-ΕΛΙΑ–, καθώς επίσης και υλικό από το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη. Παράλληλα θα παρουσιάσει πρωτότυπες δημιουργίες σύγχρονων καλλιτεχνών εμπνευσμένες από το σύνολο του αρχείου.
Στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος Unboxing Callas και κατά τη διάρκεια της έκθεσης στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο ΚΠΙΣΝ, θα παρουσιαστεί παράλληλα στο φουαγέ της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ μια δεύτερη εκδοχή της εγκατάστασης Από την Κάλλας στη Μήδεια, εγκατάσταση σε τρεις πράξεις.
2ος όροφος Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος – ΚΠΙΣΝ. Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Μαρία Βαρελά, Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Πέτρος Ευσταθιάδης, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Ελευθερία Κοτζάκη, Αριστείδης Λάππας, Αγγελική Μπόζου, Λυκούργος Πορφύρης, Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου, Αλέξης Φιδετζής. Συμμετέχουν στο παράλληλο πρόγραμμα: Αλέξανδρος Ευκλείδης, Γιώργος Κουμεντάκης, Στέλλα Κουρμπανά, Έλενα Ματθαιοπούλου, Γιάννης Μπελώνης, Παναγής Παγουλάτος, Τότα Πρίτσα, Ζωή Τζαμτζή, Φάτμα Φαϊάντ
Η έκθεση θα ανοίξει για το κοινό στις 26 Νοεμβρίου 2023, στις 17.00.
«Η Μικρασιάτισσα Γυναίκα – Η πρώτη Φεμινίστρια της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας!»
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και σας προσκαλεί σε θεματική ξενάγηση με τίτλο: «Η Μικρασιάτισσα Γυναίκα – Η πρώτη Φεμινίστρια της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας!»
Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης σας προσκαλεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου και ώρα 12 μ.μ. σε μια θεματική ξενάγηση στις μουσειακές συλλογές της, με τίτλο: «Η Μικρασιάτισσα Γυναίκα – Η πρώτη Φεμινίστρια της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας!»
Στο πλαίσιο της θεματικής ξενάγησης η ΕΣΤΙΑ επιδιώκει να αποδώσει φόρο τιμής στον αγώνα των γυναικών της Μικράς Ασίας να αναδομήσουν τις ζωές τους και παράλληλα να τιμήσει και να ενθαρρύνει τις σύγχρονες ηρωίδες-γυναίκες, που έρχονται αντιμέτωπες με οποιοδήποτε φαινόμενο βίας, αποτελώντας έτσι τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος.
Η Μικρασιάτισσα γυναίκα αντιμετώπισε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Ξεριζώθηκε από την πατρίδα της, έχασε την περιουσία της, στερήθηκε κάθε κοινωνικό αξίωμα, κακοποιήθηκε λεκτικά και σωματικά, κρίθηκε ανεπιθύμητη και χαρακτηρίστηκε ως “ξένη” στην ίδια της τη χώρα, χωρίς όμως ποτέ να υποκύψει στη ζοφερή μοίρα της.
Αγωνίστηκε και απάντησε στην απαξίωση και τον χλευασμό με σθένος, επιμονή και υπομονή! Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και με όπλο την αξιοσύνη της ανέστησε το σπιτικό της, διεκδίκησε τον σεβασμό, κατέκτησε τα ανθρώπινα και κοινωνικά της δικαιώματα, δίδαξε ήθος και πολιτισμό, διατηρώντας ζωντανά τα έθιμα και τις παραδόσεις της.
Η συμμετοχή στη θεματική ξενάγηση είναι ελεύθερη. Διάρκεια: 90’. Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία της ΕΣΤΙΑΣ (έως 24/11) . Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 – 15:00 | Τηλέφωνο: 210 9333702 & 210 9330274.
Δράσεις Νοεμβρίου στο Athens Book Space
Πάρκο Ελευθερίας: Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Νοέμβριο στο Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων. Μετά τις επιτυχημένες δράσεις του Οκτωβρίου, το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων συνεχίζει δυναμικά τον Νοέμβριο με ένα πλούσιο πρόγραμμα με ελεύθερη είσοδο που περιλαμβάνει παρουσιάσεις βιβλίων, εργαστήρια και ενδιαφέρουσες ομιλίες. Από τις 3 έως τις 26 Νοεμβρίου σε έναν φιλόξενο χώρο ανάγνωσης και συζήτησης, οι επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς, να παρακολουθήσουν ομιλίες και να διασκεδάσουν σε διαδραστικά εργαστήρια.
Παράλληλα, το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων παραμένει ανοιχτό για όλους καθημερινά από Τρίτη έως Παρασκευή 11.00-19.00 και το Σαββατοκύριακο 10.00-15.00 ως ένας χώρος συνάντησης, ανάγνωσης, και χαλάρωσης μέσα στην καρδιά του Πάρκου Ελευθερίας. Όσοι επισκεφτούν τον χώρο, έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε έντυπα και ψηφιακά βιβλία, για παιδιά και ενήλικες, καθώς και 24ωρη δωρεάν πρόσβαση σε Wi-Fi.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα Νοεμβρίου εδώ.