Δωρεάν στην πόλη το Σαββατοκύριακο: 8 προτάσεις χωρίς είσοδο 5-7/7

Διαβάζεται σε 5'
Δωρεάν στην πόλη το Σαββατοκύριακο: 8 προτάσεις χωρίς είσοδο 5-7/7
Ο Θάνος Μικρούτσικος MMA

Πού μπορείς να ψυχαγωγηθείς δωρεάν την Παρασκευή 5 Ιουλίου και το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουλίου στην Αθήνα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Παρασκευή 5 Ιουλίου και το σαββατοκύριακο 6-7 Ιουλίου στην Αθήνα σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς με δωρεάν είσοδο αυτό το σαββατοκύριακο.

Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο – Δωρεάν στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς στο Χαλάνδρι θυμάται τον Θάνο Μικρούτσικο τον αγαπημένo μουσικοσυνθέτη που πολλές φορές είχε ταξιδέψει με τις μουσικές τους στο θέατρο Ρεματιάς και αφιερώνει δυο βραδιές στη μουσική του. Γιατί ο μόνος τρόπος που θα ήθελε ο Θάνος να τον θυμόμαστε είναι μέσα από το έργο του.

Δυο στενοί του φίλοι, δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Κώστας Θωμαΐδης ενώνουν τις φωνές τους την Παρασκευή 5 Ιουλίου με τους μουσικούς της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλανδρίου στα τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη που όλοι αγαπήσαμε. Τραγούδια “κοινού αισθήματος” όπως έλεγε ο Θάνος, τραγούδια αγαπημένα που πολλές γενιές περπάτησαν μαζί τους.

14ο Athens Open Air Film Festival – Δωρεάν Προβολή “Zodiac: The Director’s Cut”

Το 14ο Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος προβάλλoυν την ταινία ”Zodiac: The Director’s Cut” σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ με τους: Τζέικ Τζίλενχαλ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Μαρκ Ράφαλ.

Το Athens Open Air Film Festival προβάλλει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το “Zodiac” στην πλήρη του μορφή, όπως ακριβώς το είχε εξαρχής στο μυαλό του ο σκηνοθέτης, με έξι παραπάνω λεπτά από το cut που προβλήθηκε στις αίθουσες παγκοσμίως και με ολοκαίνουργια ψηφιακή επεξεργασία που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Φίντσερ. Την Παρασκευή 5 Ιουλίου στο Άλσος Πετραλώνων.

Δωρεάν θεατρική παράσταση στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου

Η θεατρική εταιρεία “Ευ(Φ)ορία γέλωτος” …επιμένει ελληνικά και φέτος το καλοκαίρι… έρχεται με την υπέροχη κωμωδία του αείμνηστου Γεωργίου Ρούσσου, Ο Ζηλιαρόγατος. Η Λέλα θέτει σε εφαρμογή, με τη βοήθεια της ξαδέλφης της, Μίνας, το σχέδιο της ύπαρξης ενός φανταστικού εραστή, ελπίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο να αποσπάσει τη προσοχή του άνδρα της Πότη, απ’ τη δουλειά του και να τον φέρει πιο κοντά της.
Ο Πότης “τσιμπάει” αμέσως, αφού το ίδιο έπαθε κι ο φίλος του Μάρκος με τη γυναίκα του Κική. Με την Ελένη Φιλίνη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2024 “Όμορφες νύχτες στην πόλη”, το Σάββατο 6 Ιουλίου.

“Στη σκιά” Μέρος ΙΙ – ‘Εργα γυναικών από τη συλλογή της Πινακοθήκης Δήμου Αθηναίων – Δωρεάν έκθεση

"Στη σκιά" Μέρος ΙΙ - 'Εργα γυναικών από τη συλλογή της Πινακοθήκης Δήμου Αθηναίων

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) παρουσιάζει, από τις 4 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2024, το δεύτερο μέρος της έκθεσης “Στη σκιά” με έργα γυναικών από τη συλλογή της Πινακοθήκης Δήμου Αθηναίων. Όπως στο πρώτο μέρος της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε το 2023, εξετάζεται η γυναικεία συμβολή στην τέχνη του 20ού αιώνα. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει 31 καλλιτέχνιδες που γεννήθηκαν μεταξύ 1911 και 1941. Οι περισσότερες είναι απόφοιτες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Σωκράτης Σινόπουλος και Βασίλης Κώστας στο Θέατρο Κολωνού – Δωρεάν συναυλία

Δύο από τους σημαντικότερους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες μουσικούς και συνθέτες, ο Σωκράτης Σινόπουλος και ο Βασίλης Κώστας, παρουσιάζουν μια δυναμική και πρωτότυπη καλλιτεχνική παράσταση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Καλοκαίρι στην Αθήνα”, στο Θέατρο Κολωνού, την Κυριακή 7 Ιουλίου, η οποία αποτελεί πολιτιστική γέφυρα μεταξύ των μουσικών παραδόσεων της Μεσογείου, αλλά και του σύγχρονου αυτοσχεδιασμού.

“Γιώργος Ιωάννου (1926-2017) POP (?)” – Δωρεάν εικαστική βόλτα

Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν την έκθεση “Γιώργος Ιωάννου (1926-2017)-POP(?)”. Η παρούσα έκθεση αποτελεί την αφετηρία μιας σειράς μελλοντικών project που έχουν ως στόχο την ανάδειξη – τόσο στην Ελλάδα και όσο και στο εξωτερικό- του έργου του Ιωάννου, ενός από τους σημαντικότερους ζωγράφους της μεταπολεμικής περιόδου. Συλλέκτης εικόνων και αντικειμένων με επιρροές από τα κόμικς και την pop-art ως την Art Nouveau, ο Ιωάννου ανέπτυξε ένα καθαρά προσωπικό εικαστικό ιδίωμα όπου το βίωμα γίνεται εικόνα, το κόμικ συμβαδίζει οργανικά με το καυστικό κοινωνικοπολιτικό σχόλιο, η προσωπική μνήμη συναντά τη συλλογική μνήμη, η επικαιρότητα συνυπάρχει με το ιστορικό παρελθόν και η πραγματικότητα εμπλέκεται με το φανταστικό.

Βραδιά Oriental

Μια ξεχωριστή βραδιά oriental πλούσια σε χορούς, μουσικές, κοστούμια και ιδέες έρχεται να μας μαγέψει. Χορογραφίες μοντέρνες και παραδοσιακές από την Samira Masreya, διεθνούς φήμης Ελληνοαιγύπτια προπονήτρια/χορογράφος και κριτής-εξετάστρια αραβικών χορών, και την ομάδα Bellyhood. Ζωντανή μουσική από τον Χρόνη Ταξίδη και τους μαθητές του. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2024 “Όμορφες νύχτες στην πόλη” στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Έκθεση “Tale of Two Cities”

Το Μουσείο Ακρόπολης φιλοξενεί στο φουαγιέ ισογείου και τον εξωτερικό χώρο του μια μικρή έκθεση με τίτλο “Tale of Two Cities”, με έργα Ελλήνων και Αιγύπτιων καλλιτεχνών. Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιάσει Έλληνες και Αιγύπτιους καλλιτέχνες σε άμεσο διάλογο, αντικατοπτρίζοντας αυτόν τον πολιτισμικό διάλογο που διήρκησε χιλιάδες χρόνια.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Mahmoud Said, Papageorge, Κώστας Βαρώτσος, Δανάη Στράτου, Omar Tousson, Said Badr και Karim El Hayawan. Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου, του Υπουργείου Εξωτερικών και της αιγυπτιακής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα