Η… διακριτική επιστροφή του Αντώνη Διαματάρη
Ο παραιτηθείς υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού διορίστηκε μέλος του Δ.Σ. στο Μουσείο της Ακρόπολης - Σιγή εκ μέρους του υπουργείου.
- 16 Σεπτεμβρίου 2021 19:11
Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις, που λέει ο κι ο σοφός λαός, αλλά το πανταχόθεν υποβασταζόμενο κυβερνητικό αφήγημα περί αριστείας, αξιοκρατίας και άλλων υψιπετών τινών εξακολουθεί να μπάζει εντυπωσιακά.
Τελευταίο κρούσμα, που υπέπεσε στην αντίληψή μας, η επιστροφή του Αντώνη Διαματάρη, ιδιοκτήτη και εκδότη της ομογενειακής εφημερίδας της Νέας Υόρκης, «Εθνικός Κήρυξ» στα πράγματα, κοντά δυο χρόνια μετά την ατιμωτική παραίτηση στην οποία εξαναγκάστηκε από την θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό.
Ελαφρώς από το παράθυρο, λοιπόν, και με συνοπτικές διαδικασίες –τις οποίες απέφυγαν να επιβεβαιώσουν εμφατικά από το γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ σε επικοινωνία που είχαμε επί του θέματος– ο 71χρονος ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας διορίστηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2021 στο Δ.Σ. του Μουσείου της Ακρόπολης με την ιδιότητα του μέλους, σε αντικατάσταση του κορυφαίου καθηγητή Αρχαιολογίας και διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Νίκου Σταμπολίδη, ο οποίος είχε χριστεί Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης του μουσείου με απόφαση της υπουργού τον περασμένο Ιούλιο (ΑΠ: 330007/15-7-2021).
Παρατίθεται το σχετικό Φ.Ε.Κ, όπως αυτό αναρτήθηκε στην Διαύγεια.
Προς το παρόν, παραμένει νεφελώδες το γιατί αποχωρεί ο κ. Σταμπολίδης, αλλά και το κατά πόσο τα καθήκοντα του αντικαταστάτη του θα ταυτίζονται με εκείνα του διεθνώς καταξιωμένου αρχαιολόγου που φεύγει. Θα πρέπει, βέβαια, να τονιστεί ότι η εν λόγω διευθέτηση είναι τυπικά προσωρινή, δεδομένου ότι πρόκειται για παράταση της θητείας ολόκληρου του Δ.Σ., η οποία έληξε στις 28 Αυγούστου 2021, αναμένοντας την συγκρότηση του νέου. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, λέει πάντως ο θυμόσοφος λαός…
Το χρονικό μιας αναγκαστικής παραίτησης
Να θυμίσουμε εδώ, ότι ο κ. Διαματάρης είχε διοριστεί από τον πρωθυπουργό υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, στις 9 Ιουλίου 2019, ήτοι δυο μόλις μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές και την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας. Ακριβώς πέντε μήνες αργότερα, στις 9 Δεκεμβρίου 2019, ο ισχυρός άνδρας της Αστόρια εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, μετά την αποκάλυψη του ελληνοαμερικανικού ιστότοπου kalami, ότι ο νέος υφυπουργός ουδέποτε αποφοίτησε από το ξακουστό πανεπιστήμιο Κολάμπια (Columbia) με μεταπτυχιακό τίτλο οικονομολόγου, όπως ισχυριζόταν το επίσημο βιογραφικό του –και δεν παρέλειπε να υπενθυμίζει και ο ίδιος δοθείσης μισής ευκαιρίας.
Εν συνεχεία, το θέμα σήκωσαν μοιραία ο αντικυβερνητικός Τύπος και η αντιπολίτευση –ειδικά η Αξιωματική, προφανώς–, ενώ άρχισαν να ακούγονται και διάφορα για τον Τάσο Φιλιππάκο, μετακλητό σύμβουλο που τοποθέτησε ο κ. Διαματάρης στο υπουργικό γραφείο του. Παρεμπιπτόντως, ο κ. Φιλιππάκος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και κατέφυγε στις ΗΠΑ, όταν άρχισαν οι διώξεις για τα σκάνδαλα της ΕΑΒ. Με τα πολλά, ο νεοδιορισμένος υφυπουργός υπέβαλε παραίτηση «με πόνο ψυχής» κάνοντας λόγο στην επιστολή του για «προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου.»
Πριν κλείσουμε με το σίκουελ Διαματάρη, και εν αναμονή πάντα τυχόν διευκρινίσεων εκ μέρους του ΥΠΠΟΑ για τις αρμοδιότητες του επανακάμψαντος εκδότη στο Μουσείο της Ακρόπολης, ας σημειώσουμε πως λίγες μέρες μετά την παραίτησή του, ο κ. Διαματάρης είχε εμφανιστεί στον ΣΚΑΪ με επιστολή του αμερικανικού πανεπιστημίου, η οποία διαβεβαίωνε ότι το μεταπτυχιακό του στην οικονομολογία είχε ολοκληρωθεί επιτυχώς στις 26 Ιανουαρίου 1977, ο δε τίτλος σπουδών επρόκειτο να του απονεμηθεί την 12η Φεβρουαρίου 2020.
Μακάρι να έγιναν έτσι τα πράματα.. Αλλά βέβαια, όπως εύστοχα λέει και το ρητό, η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να φαίνεται και τίμια, η έρμη…
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις