ΚΙΣΕ για Επίδαυρο: Για τους ομήρους της Χαμάς δεν λέτε τίποτα

Διαβάζεται σε 1'
Επιδαυρος- Τερζόπουλος
Το κοινό της Επιδαύρου το βράδυ του Σαββάτου news 24/7

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΙΣΕ με αφορμή το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», στην παράσταση του Τερζόπουλου στην Επίδαυρο.

 

Ανακοίνωση για το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», σε παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, εξέδωσε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ).

«Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, χώρος παγκόσμιου πολιτισμού, πομπός οικουμενικών μηνυμάτων ειρήνης και συμφιλίωσης, στο τέλος της θεατρικής παράστασης “Ορέστεια”, θεατές και συντελεστές του Εθνικού Θεάτρου φώναζαν το σύνθημα “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”.

Διερωτόμαστε, γιατί κανείς από το κοινό και τους συντελεστές της παράστασης δεν σκέφθηκε να ζητήσει τη “Λευτεριά των Ομήρων” λησμονώντας ότι 120 Ισραηλινοί πολίτες, γυναίκες, άνδρες και παιδιά κάθε ηλικίας, κρατούνται εδώ και 282 ημέρες στα έγκατα της Γάζας, από στυγνούς τρομοκράτες και κανείς δεν γνωρίζει ούτε αν ζουν, ούτε κάτω από ποιες συνθήκες επιβιώνουν» αναφέρει το ΚΙΣΕ στην ανακοίνωσή του.

Και καταλήγει: «Η επιλεκτική μνήμη που αψηφά την μοίρα των ομήρων, μόνο και μόνο επειδή είναι Εβραίοι, δεν συνάδει με το πνεύμα πολιτισμού του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου».

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα