Liza Colón-Zayas: Πώς η “Tina” του “The Bear” με μία της λέξη στα Emmy τα έβαλε με τον Τραμπ

Διαβάζεται σε 3'
Η Liza Colon-Zayas
Η Liza Colon-Zayas 2024 Photo by Phil McCarten/Invision for the Television Academy/AP Content Services

Η Liza Colón-Zayas έγραψε ιστορία στα βραβεία Emmy και έστειλε το πιο απλό και μαζί το πιο δυνατό πολιτικό μήνυμα.

Η Liza Colón-Zayas, η sous chef “Tina” του “The Bear” κέρδισε το βράδυ της Κυριακής (15/09) το βραβείο του Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου σε κωμική σειρά στα φετινά Emmy και έγινε η πρώτη Λατίνα ηθοποιός που κερδίζει στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Με το “βάρος” αυτό στις πλάτες της, η ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας δεν θα μπορούσε να μη δώσει στον ευχαριστήριο λόγο της τον απαραίτητο πολιτικό χαρακτήρα, ενόψει και των αμερικανικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο.

“Ευχαριστώ τον σύζυγό μου David Zayas, μου είπε να γράψω έναν ευχαριστήριο  λόγο και δεν το έκανα γιατί δεν πίστευα ότι θα ήταν πιθανό να κερδίσω”, δήλωσε στην αρχή η Colón-Zayas φανερά συγκινημένη παραλαμβάνοντας το βραβείο Emmy που της παρέδωσαν οι πρωταγωνιστές του “It’s Always Sunny in Philadelphia”, Kaitlin Olson και Rob McElhenney.

Η Liza Colon-Zayas
Η Liza Colon-Zayas 2024 Jae C. Hong/AP Photo

“Πώς θα μπορούσα να σκεφτώ ότι θα ήταν δυνατόν να βρίσκομαι μπροστά στη Meryl Streep και την Carol Burnett και την Janelle [James] και τη Sheryl Lee Ralph και τη Hannah [Einbinder]. Σας αγαπώ όλους και σας σέβομαι από τα βάθη της καρδιάς μου και όλες τις γυναίκες. Μαμά μου, σας ευχαριστώ. Την οικογένειά μου, τα εγγόνια μου, σας ευχαριστώ”, είπε στη συνέχεια, ενώ φυσικά δεν έλειψε η αναφορά στο καστ της σειράς του FX, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Σας ευχαριστώ που μου δώσατε νέα ζωή με αυτή τη σειρά“.

Το καστ του The Bear στα βραβεία Emmy
Το καστ του The Bear στα βραβεία Emmy 2024 Jae C. Hong/AP Photo

Το καλύτερο όμως το φύλαγε για το τέλος.

Και προς όλες τις Λατίνες που με παρακολουθούν και με βλέπουν, συνεχίστε να πιστεύετε. Και ψηφίστε. Ψηφίστε για τα δικαιώματά σας“, έκλεισε την ομιλία της η ηθοποιός με το κοινό να τη χειροκροτά δυνατά. Χαρακτηριστικός ήταν και ο μορφασμός της Meryl Streep.

Η Liza Colon-Zayas
Η Liza Colon-Zayas 2024 Chris Pizzello/AP Photo

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη υποψηφιότητα για Emmy και η πρώτη νίκη της Colón-Zayas.

Στη δημοφιλή σειρά, η ηθοποιός υποδύεται τη βοηθό σεφ “Tina”, μία μητρική φιγούρα στην κουζίνα του “The Bear” και μία γυναίκα που βλέπει για πρώτη φορά τι αξίζει. Ενώ η τελευταία σεζόν της σειράς περιλάμβανε ένα επεισόδιο που επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου στην “Tina” (και στο οποίο συμπρωταγωνιστούσε ο σύζυγός της), το βραβείο Emmy αφορά την παρουσία της στη 2η σεζόν, στην οποία η “Tina” τελειοποιεί τις μαγειρικές της ικανότητες και ανακαλύπτει ότι αυτό που θεωρούσε απλά ως μια δουλειά, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι η κλίση της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα