Μαίρη Χρονοπούλου: Η άγνωστη δωρεά στο “Χαμόγελο του Παιδιού”

Διαβάζεται σε 3'
Μαίρη Χρονοπούλου: Η άγνωστη δωρεά στο “Χαμόγελο του Παιδιού”
Μαίρη Χρονοπούλου papadakispress

Μία αποκάλυψη για τη φιλανθρωπική δράση της Μαίρης Χρονοπούλου έκανε ο πρόεδρος του ιδρύματος “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Δεν παίρνει κανείς μαζί του τίποτα. Δεν θέλω να φύγω και να έχω το παραμικρό στην ιδιοκτησία μου”.

Η παραπάνω φράση θα μπορούσε να αποτυπώνει το μεγαλείο της ψυχής της Μαίρης Χρονοπούλου, η οποία πέρα από το σπουδαίο ταλέντο που διακρίθηκε τόσο σε δραματικούς ρόλους, όσο και στο μιούζικαλ αλλά και στο τραγούδι, ήταν ένας ιδιαίτερας ευαισθητοποιημένος άνθρωπος με έντονη φιλανθρωπική δράση.

Λίγο μετά την είδηση του θανάτου της, η οποία έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής (06/10) σε ηλικία 90 ετών, ο πρόεδρος του ιδρύματος “Χαμόγελο του Παιδιού” μίλησε στην εκπομπή “Στούντιο 4” και φανερά συγκινημένος μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό μία άλλη πλευρά της, που δεν ήταν ευρέως γνωστή.

Με αφορμή το σχόλιο της Νάνσυς Ζαμπέτογλου πως η Μαίρη Χρονοπούλου είχε δωρίσει το σπίτι της στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε πως ήταν κάτι πολύ περισσότερο από αυτό.

“Δεν είναι τόσο απλό. Ότι δώρισε το σπίτι της στο ‘Χαμόγελο του Παιδιού’. Είναι μία φιλανθρωπική πράξη που έκανε ένας άνθρωπος και ήταν πολύ περισσότερο από αυτό και θα θελα να το μοιραστώ μαζί σας, γιατί είναι η άλλη διάσταση ενός σημαντικού ανθρώπου“, είπε αρχικά.

“Η σχέση μας ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, όταν με κάλεσε να μιλήσουμε για το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’. Με κάλεσε να πάμε για φαγητό και μου είπε ότι ήθελε να δώσει 2 εκατομμύρια δραχμές. Λυπάμαι που το λέω, δεν θα ήθελε, αλλά τώρα είναι η στιγμή να πούμε κάποια πράγματα, που είναι πολύ σημαντικά για εκείνη. Η Μαίρη Χρονοπούλου λάτρευε τα παιδιά. Μιλήσαμε και ξαφνικά διαπιστώνω ότι η γυναίκα αυτή δεν θα είχε τη δυνατότητα να επιβιώσει αν μας έδινε αυτά τα χρήματα και την παρακάλεσα όσο πιο ευγενικά να μη δεχθώ τα 2 εκατ. και να μου δώσει ένα πολύ μικρότερο ποσό για να μπορέσει να επιβιώσει, γιατί θα έδινε όλα της τα χρήματα.

Στη συνέχεια ο κ. Γιαννόπουλος σχολίασε πως έκτοτε έγιναν φίλοι “μίας άλλης διάστασης”, “δύο φίλοι που μας ένωναν τα παιδιά”.

“Μετά από κάποια χρόνια, μας ενημέρωσε ότι ήθελε να γράψει το σπίτι της και ένα διαμέρισμα στο “Χαμόγελο του Παιδιού”. Το σπίτι της ήθελε να παραμείνει ως έχει, όπως και θα γίνει”, αποκάλυψε ο ίδιος, τονίζοντας πως μία από τις φράσεις που έλεγε χαρακτηριστικά ήταν ότι “δεν παίρνει κανείς μαζί του τίποτα. Δεν θέλω να φύγω και να έχω το παραμικρό στην ιδιοκτησία μου. Θα φύγω χωρίς τίποτα“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα