Αναστασία Έδεν: “Οι καλές παρέες φέρνουν τα καλά τραγούδια”

Αναστασία Έδεν: “Οι καλές παρέες φέρνουν τα καλά τραγούδια”

Η Αναστασία Έδεν μιλά στο NEWS 24/7 με αφορμή το νέο της τραγούδι  "Δε φτάνει μόνο ν’ αγαπάς", αλλά και τη μουσική παράσταση που ετοιμάζει με τον συνθέτη Άρη Βλάχο στο «Half Note».

Η Αναστασία Έδεν μαζί με τον συνθέτη Άρη Βλάχο παρουσιάζουν τη νέα τους μουσική παράσταση, με τον τίτλο «Δε φτάνει μόνο ν’ αγαπάς» στις 3 Δεκεμβρίου στο «Half Note». Η παράσταση αυτή είναι βασισμένη στη δισκογραφική τους συνεργασία, αλλά και στις κοινές τους μνήμες και αγάπες από το διεθνές και ελληνικό τραγούδι.

Εμείς μιλήσαμε με την Αναστασία Εδέν με αφορμή τη μουσική αυτή παράσταση, αλλά και το νέο της τραγούδι που κυκλοφορεί σήμερα (18/11) με τίτλο “Δε φτάνει μόνο ν’ αγαπάς”.

Δημιουργήσατε ένα νέο τραγούδι μέσα στην πανδημία που κυκλοφόρησε σήμερα. Πώς προέκυψε;

Κάποια στιγμή μέσα στον χειμώνα της καραντίνας με πήρε ο Άρης Βλάχος και μου είπε ότι είχε γράψει κάτι όμορφο που ήθελε να ακούσω. Σαν μελωδία μου άρεσε πολύ, αλλά δεν είχα εικόνα χωρίς τον στίχο. Μου πρότεινε λοιπόν, τον Νίκο Μωραΐτη με τον οποίο θέλαμε να γράψουμε εδώ και καιρό. Ο Νίκος ανταποκρίθηκε αμέσως με χαρά στην πρόταση και σε σύντομο χρονικό διάστημα είχαμε τον στίχο στα χέρια μας, έναν στίχο που με το που διαβάσαμε μας άγγιξε βαθιά και τους δύο. Ο Νίκος πάντρεψε άψογα τον στίχο με την μουσική του Άρη και έδωσε πνοή στο τραγούδι. Η ενορχήστρωση που έγινε μετά από τον Άρη το απογείωσε και με ενέπνευσε στο στούντιο για την ερμηνεία μου, ο συνδυασμός των εγχόρδων με το τσέμπαλο τα πιάνα και την ηλεκτρική μπάντα πραγματικά ήταν ευρηματική. Χαίρομαι πολύ που συνεργάστηκα μ’ αυτούς τους δυο υπέροχους δημιουργούς και πιστεύω πως θα υπάρξει συνέχεια μιας και οι καλές παρέες φέρνουν τα καλά τραγούδια. Σαν κι αυτό που κυκλοφορεί σήμερα 18/11 από την Panik Records.

Η νέα σας παράσταση είναι βασισμένη στον ομώνυμο τίτλο του νέου single. Τι να περιμένουμε;

Ο τίτλος δίνει και το στίγμα του live, τραγούδια της αγάπης και του έρωτα με πρωτοποριακές ενορχηστρώσεις και έναν άκρως μοντέρνο ήχο να μας πλαισιώνει, από μια full band κορυφαίων μουσικών. Η καλλιτεχνική επιμέλεια και ενορχήστρωση είναι του Άρη Βλάχου και μαζί μας παίζουν οι μουσικοί: Άρης Βλάχος – πιάνο/Άννα Λάκη – ακορντεόν/Νίκος Τερζάκης – κιθάρες/Πέτρος Σταμέλος – ηλεκτρικό μπάσο/Αλέξανδρος Γκινάλας – τύμπανα


Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον

Αυτό που θα παρουσιάσουμε είναι βασισμένο στη δισκογραφική μας συνεργασία, αλλά και στις κοινές μας μνήμες και αγάπες από το διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο. Με jazzy διάθεση, με τη σπουδαία ορχήστρα μας και με την ξεχωριστή καλλιτεχνική χημεία που μας συνδέει, πιστεύουμε πως θα χαρίσουμε δυνατές ερμηνείες και πρωτότυπες ενορχηστρώσεις για μια βραδιά μαγική κι απολύτως συλλεκτική. Για όλα αυτά, σας καλούμε να έρθετε μαζί μας στο Half Note Jazz Club, σ έναν χώρο που έχουν γίνει τα καλύτερα live μας και νιώθουμε πως μας ταιριάζει απόλυτα. Έχουμε μεγάλη χαρά που θα παίξουμε εκεί, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου. Η νέα μας μουσική παράσταση λέγεται “Δε φτάνει μόνο ν’αγαπάς” και είναι μια βραδιά, που περιμένουμε κι εμείς οι ίδιοι με λαχτάρα.

Υπάρχουν καλλιτέχνες που δεν αλλάζουν συνεργάτες για χρόνια, εσείς βασίζεστε στις μόνιμες συνεργασίες;

Ναι βασιζόμαστε πολύ. Είναι αρχή μας να μην αλλάζουμε συνεργάτες εύκολα, είναι κάτι σαν οικογένεια, μας καταλαβαίνουν και τους καταλαβαίνουμε κι αυτό είναι πολύ σημαντικό τόσο στις πρόβες, όσο και στη σκηνή. Η ενέργεια που ανταλλάσσεις με τους συνεργάτες σου την ώρα της δράσης, είναι κάτι μοναδικό και σπάνιο γι’ αυτό πρέπει να το προσέχεις.

Πως βιώσατε την συνεργασία σας με τον αξέχαστο και πολυσχιδή Μάνο Ελευθερίου;

Ήταν δάσκαλος ο Μάνος Ελευθερίου, οι αναμνήσεις και η εμπειρία που αποκόμισα από την συνεργασία μαζί του είναι ανεκτίμητη. Θα τον θυμάμαι πάντα γι’ αυτά που μας πρόσφερε απλόχερα, για το πηγαίο χιούμορ του και για το καφεδάκι που πίναμε κάποια χειμωνιάτικα απογεύματα στο στέκι του. Οι δύο δίσκοι μαζί του είναι παρακαταθήκη για το ιστορικό μας και ευθύνη για την από δω και πέρα πορεία μας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα