Άντζελο Μπανταλαμέντι: Η Ελληνίδα που έδωσε τη φωνή της στη μελωδία του τεράστιου συνεργάτη του David Lynch

Άντζελο Μπανταλαμέντι: Η Ελληνίδα που έδωσε τη φωνή της στη μελωδία του τεράστιου συνεργάτη του David Lynch
Η Kid Moxie Kid Moxie/Facebook

Η υπέροχη επανεκτέλεση του εμβληματικού Mysteries of Love των Άντζελο Μπανταλαμέντι και David Lynch, με τη φωνή της Kid Moxie.

Το 2016 ο David Lynch αποφάσισε να επαναφέρει το Twin Peaks στην τηλεόραση για μια σειρά εννέα επεισοδίων.

Πρακτικά, το Twin Peaks βέβαια δεν είχε φύγει ποτέ από την “επικαιρότητα” τις περασμένες δεκαετίες, αφού οι ταινίες και τα έργα του Lynch έχουν τον δικό τους τρόπο για να τρυπώνουν στα σπίτια, τα μυαλά και τις συνειδήσεις, όσων έρθουν έστω και μια φορά σε επαφή με το ονειρικό του σύμπαν.

Ένα σύμπαν που δεν θα ήταν βέβαια το ίδιο αν δεν είχε επενδυθεί από τις μουσικές του σπουδαίου μαέστρου, Άντζελο Μπανταλαμέντι, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, σε ηλικία 85 ετών. Για το θέμα του Twin Peaks άλλωστε, ο Μπανταλαμέντι είχε τιμηθεί με βραβείο Γκράμι.

Οκτώ χρόνια πριν, ο σπουδαίος συνθέτης είχε αποφάσισει να επανασυστήσει στο κοινό του το “Mysteries of Love” από το soundtrack της ταινίας Blue Velvet, με τη φωνή της Έλενας Χαρμπίλα ή αλλιώς, Kid Moxie. Το κομμάτι αυτό είχε συμπεριληφθεί στον δίσκο της 1888. Η Kid Moxie έχει δώσει άλλωστε μουσικές της στο David Lynch Foundation.

Η αρχική εκτέλεση του “Mysteries of Love” με τη φωνή της Julee Cruise, παραμένει ακόμη ως μια εκ των πλέον αγαπημένων των θαυμαστών του κόσμου του Lynch.

Η εκτέλεση της Kid Moxie με την ταινία μικρού μήκους που τη συνοδεύει, προβλήθηκε στη συναυλία “The Music of David Lynch” του Ιδρύματος David Lynch την 1η Απριλίου 2015 στο Ace Hotel στο Λος Άντζελες, ενώ το εν λόγω μουσικό βίντεο ήταν το μόνο που επέλεξε ο ίδιος ο Lynch για να προβληθεί κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Πριν δυο χρόνια, η Kid Moxie δήλωνε στο NEWS 24/7: “Όσον αφορά στις επιρροές, μου άρεσε από μικρή -και είμαι πολύ τυχερή που τους συνάντησα στην πορεία μου- οι ταινίες του Ντέιβιντ Λιντς σε συνδυασμό με την ονειρική, σχεδόν απόκοσμη μουσική του Άντζελο Μπανταλαμέντι… Έχω συναντήσει τον Ντέιβιντ Λιντς τρεις φορές, αλλά αυτόν που πραγματικά νιώθω ότι γνωρίζω καλά είναι ο συνθέτης και συνεργάτης του, Άντζελο Μπανταλαμέντι, με τον οποίο συνεργαστήκαμε. Είχε γράψει τους στίχους με τον Λιντς για το τραγούδι “Mysteries of love” που είχε πει η Τζούλι Κρουζ στην ταινία “Μπλε Βελούδο”, το οποίο το ξαναφτιάξαμε μαζί. Κάναμε κι ένα μικρό ταινιάκι που “έντυνε” μουσικά το κομμάτι, στο οποίο έπαιζα. Την παραγωγή έκανε ο Λιντς.

Ο Μπανταλαμέντι είναι ένας παππούς από τη Σικελία, ο οποίος εκπέμπει γλυκύτητα και οικειότητα

Ήταν μια ονειρική συνεύρεση. Από τα 14 μου έχω αρχίσει να να βλέπω ταινίες του Λιντς και όταν έγινε η συνάντησή μας, ήταν για μένα μια προσωπική επιτυχία. Το φανταζόμουν και το ήθελα από πολύ μικρή, να μπω κάπως στον κόσμο του, να αποκρυπτογραφήσω αυτά που έβλεπα και να καταλάβω πώς χτίζει όλο αυτό το ιδιαίτερο κλίμα.

Ο Λιντς είναι σαν καθρέφτης, δεν μπορείς να μπεις καθόλου μέσα του. Μερικούς ανθρώπους αισθάνεσαι όταν τους κοιτάς και βλέπεις τα μάτια τους ότι μπορείς να εισχωρήσεις κάπως μέσα τους, να τους καταλάβεις. Με τον Λιντς δεν καταλαβαίνεις τίποτα, είναι ένα κινούμενο αίνιγμα. Ο Μπανταλαμέντι είναι το αντίθετο, είναι ένας παππούς από τη Σικελία, ο οποίος εκπέμπει γλυκύτητα και οικειότητα. Ένας ανοιχτός και πολύ μαγικός άνθρωπος”.

Σημειώνεται πως η Έλενα Χαρμπίλα ερμήνευσε το “Creep” των Radiohead σε μια εκτέλεση που περιλαμβάνεται στο soundtrack του Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, που ετοιμάζεται να ντεμπουτάρει στο Netflix.

Ακόμη, η διασκευή της στο Big in Japan που περιλαμβάνεται στο soundtrack του βραβευμένου “Δε θέλω να γίνω Δυσάρεστος αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό”, μπήκε στο top 10 των charts των ΗΠΑ.

Ο τελευταίος δίσκος της Kid Moxie, Better Than Electric, κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούνιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα