Carlos Santana: Ταινία έγινε η ζωή του διάσημου κιθαρίστα με τα 10 Grammy – Δείτε το τρέιλερ

Carlos Santana: Ταινία έγινε η ζωή του διάσημου κιθαρίστα με τα 10 Grammy – Δείτε το τρέιλερ
H Beyonce Knowles με τον Carlos Santana στο pre-game show του 37ου Super Bowl το 2003. Lawrence Jackson/AP Photo

Ο κορυφαίος 76χρονος κιθαρίστας με τα 10 Grammy και τις αμέτρητες συνεργασίες άνοιξε την ... πόρτα της προσωπικής του ζωής.

Άλλη μία μυθιστορηματική ζωή, την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στη μεγάλη οθόνη! Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ για το “Carlos”, μια ταινία ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για τον θρυλικό κιθαρίστα και παγκόσμιο σύμβολο Carlos Santana.

Το καλοκαίρι του 2009 είδαμε τον Santana live στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με το 10μελές συγκρότημα του στο πλαίσιο της περιοδείας “Supernatural Santana – A Trip through the Hits” και χορέψαμε με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του: “Maria Maria”, “Oye Como Va”, “Black Magic Woman”, “Corazon Espinado” κ.αλ.

Ο κορυφαίος 76χρονος λάτιν-ροκ μουσικός με τα 10 Grammy και τις πολυάριθμες συνεργασίες με την αφρόκρεμα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής άνοιξε την … πόρτα της προσωπικής του ζωής και έτσι οι φανς του σε όλο τον κόσμο θα μάθουν λεπτομέρειες από τη σειρά… τυχαίων γεγονότων που τον έκαναν διάσημο, αλλά και τους σταθμούς της πορείας του όπως τους θυμάται ο ίδιος.

Το ντοκιμαντέρ σκηνοθετεί ο βραβευμένος με Emmy Ρούντι Βαλντές, και θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους αρχικά στο πλαίσιο μιας τριήμερης εκδήλωσης με τίτλο «Carlos: The Santana Journey Global Premiere» μέσω της Sony Picture Classics και της Trafalgar.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας για τον Carlos Santana

Έγινε διάσημος στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με το συγκρότημά του, τους Santana, το οποίο πρωτοτύπησε με μια μίξη ροκ και λατινοαμερικάνικης μουσικής. Η δημοφιλία του αναζωπυρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και το 2003 το περιοδικό Rolling Stone τον τοποθέτησε στο #20 της λίστας με τους 100 μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών. Έχει κερδίσει 10 βραβεία Grammy και 3 βραβεία Latin Grammy.

Έμαθε να παίζει βιολί στην ηλικία των 5 ετών και κιθάρα στα 8. Σε μικρή ηλικία, επηρεάστηκε από τον Ρίτσι Βάλενς σε μια εποχή που υπήρχαν ελάχιστοι Λατινοαμερικάνοι στην ροκ και ποπ μουσική. Είχε την ευκαιρία να δει τα είδωλα του (κυρίως τον B. B. King) να παίζουν ζωντανά στο Σαν Φρανσίσκο. Γνώρισε επίσης και άλλα μουσικά είδη όπως η τζαζ και η φολκ και έζησε τη γέννηση του κινήματος των χίπις το οποίο ξεκίνησε από το Σαν Φρανσίσκο τη δεκαετία του 1960.

Ο Carlos Santana στην πόλη Guadalajara, του Μεξικό το 2013. Santana played with several artists in a concert entitled Santana With Special Guests. (AP Photo / ) Refugio Ruiz/AP Photo


Το 1966 απέκτησε φήμη εξαιτίας μιας σειράς τυχαίων γεγονότων τα οποία συνέβησαν όλα την ίδια μέρα και εξιστορούνται στην ταινία για τη ζωή του. Έζησε μία απίστευτη ζωή και στην πορεία του συναντήθηκε με πολλούς θρύλους της παγκόσμιας μουσικής.

Μεταξύ πολλών άλλων συνεργασιών το 2001, οι “κιθάρες” του Santana προστέθηκαν στο τραγούδι “Whatever Happens” του Μάικλ Τζάκσον από το άλμπουμ “Invincible”, ενώ το 2005, η Shakira τον προσκάλεσε να παίξει στην κιθάρα την μπαλάντα “Illegal” από το 2ο αγγλόφωνο άλμπουμ της “Oral Fixation Vol. 2”.

Πρόσφατα ο Carlos Santana συγκίνησε σε συνέντευξή του στο People, όπου μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε νεαρή ηλικία από φιλικό πρόσωπο της οικογένειας και για τους τρόπους με τους οποίους μπόρεσε να συμφιλιωθεί με την κατάστασή του.

Η γενική κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ θα ξεκινήσει στις 29 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα