Coldplay – Ακούσαμε το νέο άλμπουμ σε ένα γαλαξιακό σόου στο Πλανητάριο

Διαβάζεται σε 6'
Chris Martin
Ο Chris Martin των Coldplay στην περιοδεία Music of the Spheres το 2022 Rick Scuteri/Invision/AP

Βρεθήκαμε στο Πλανητάριο στο pre-listening του νέου άλμπουμ των Coldplay “Moon Music” και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Εντυπωσιακό και πρωτότυπο το pre-listening του νέου άλμπουμ των Coldplay “Moon Music” το οποίο έγινε την Πέμπτη (3/10) στο πολυαγαπημένο Πλανητάριο. Ο θόλος γέμισε αστέρια, κομήτες, κόκκινους γίγαντες, άσπρους νάνους, και η Γη στροβιλίστηκε μέσα σε ένα διαγαλαξιακό υπερθέαμα, όπου ακούσαμε για πρώτη φορά τα 10 νέα τραγούδια του Chris Martin και των Coldplay.

Μπροστά στην επικαιρότητα που βρέχει… πυραύλους, η κυκλοφορία ενός feel-good ποπ άλμπουμ με στίχους βγαλμένους από εγχειρίδια αυτοβελτίωσης ίσως να φαντάζει υποδεέστερη, ίσως και λίγο άσκοπη. Το καλοκαίρι πάντως στα live στο ΟΑΚΑ κατάφεραν να μας προκαλέσουν μεγάλη γκάμα τρυφερών συναισθημάτων και το ίδιο προσπαθούν με το 10ο άλμπουμ τους, “Moon Music” που μόλις κυκλοφόρησε.

Κοινός άξονας, η αγάπη, η αίσθηση ότι ανήκουμε σε κάτι μεγαλύτερο από εμάς και μια τεράστια γέφυρα που μας συνδέει παρά τις δυσκολίες και τις διαφωνίες μας.

Το pre-listening στο Πλανητάριο ήταν ο πιο υπέροχος τρόπος να ακούσουμε τα 10 νέα τραγούδια των Coldplay για πρώτη φορά και σίγουρα η δεύτερη δεν θα έχει καμία σχέση με την… υπέρτατη φαντασμαγορία του Διαστήματος που σε κατακλύζει όταν “ανοίγει” ο θόλος στο Πλανητάριο.

Coldplay – “Moon Music” με Μάγια Αγγέλου και quotes αυτοβελτίωσης

Εντυπωσιακό το pre-listening του νέου άλμπουμ των Coldplay “Moon Music” το οποίο έγινε στο πολυαγαπημένο Πλανητάριο. Ο θόλος γέμισε αστέρια, κομήτες, κόκκινους γίγαντες, άσπρους νάνους και μέσα σε ένα διαγαλαξιακό υπερθέαμα ακούσαμε για πρώτη φορά τα 8 νέα τραγούδια του Chris Martin και των Coldplay.

Μπροστά στην επικαιρότητα που βρέχει… πυραύλους, η κυκλοφορία ενός feel-good ποπ άλμπουμ με στίχους βγαλμένους από εγχειρίδια αυτοβελτίωσης ίσως να φαντάζει υποδεέστερη ίσως και λίγο άσκοπη.

Οι Coldplay έχουν βαλθεί από το καλοκαίρι που τους είδαμε ζωντανά στο ΟΑΚΑ (σε ένα θέαμα που είχε πάλι “αστέρια”) να μας προκαλέσουν όλη την γκάμα των συναισθημάτων που ακουμπάνε την αγάπη. Και αυτό προσπαθεί να κάνει η παρέα του Chris με το 10ο άλμπουμ Moon Music που μόλις κυκλοφόρησε. Το pre-listening στο Πλανητάριο ήταν ο πιο υπέροχος τρόπος να το ακούσουμε για πρώτη φορά. 

Τα graffics πριν ξεκινήσει η προβολή είναι… παιδικά. Καταλαβαίνεις αμέσως ότι το παιχνίδι παίζεται σε ένα επίπεδο αθωότητας, κάπως να επιστρέψουμε στις πιο “αγνές” εποχές μας, τότε που με μία πορτοκαλί κηρομπογιά ζωγραφίζαμε ήλιους στο χαρτόνι, ανυποψίαστοι και γεμάτοι ενθουσιασμό για το… παρακάτω!

Η προβολή ξεκινά με τη φωνή του Martin και ένα μήνυμα προς τον κόσμο και τους φανς. Εξηγεί ότι αυτό που θα ακούσουμε είναι άλλη μια έκκληση για αγάπη, μια απάντηση σε ένα κόσμο γεμάτο συγκρούσεις και βία.Τραγουδάμε την αγάπη που συχνά είναι δύσκολη” λέει ο Martin και γι αυτό πρέπει “να την υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας συχνά”. Και ο ίδιος καταλαβαίνει ότι αυτό που θα ακούσουμε είναι λίγο πιο … αισιόδοξο από ό,τι βιώνουμε και καθημερινά και παγκοσμίως.

Ακολουθούν εκρήξεις αστεριών, γαλαξίες και ένα από τα γνωστά αγαπημένα θεάματα που μπορείς να δεις στο Πλανητάριο, μόνο που αυτή τη φορά είναι συντονισμένο στην Moon Music των Coldplay. Από πλευράς τραγουδιών ακούσαμε το ίδιο στιλ που λέγεται “Coldplay” το οποίο αναγνωρίζεις και με κλειστά αυτιά.

«Μια φορά κι έναν καιρό, προσπάθησα να συμμαζευτώ, να γίνω περισσότερο σαν τον ουρανό και να καλωσορίσω κάθε είδους καιρό», τραγουδά ο Martin στο ομώνυμο κομμάτι που ανοίγει το άλμπουμ. Τα “Moon Music”, “Feels Like I’m Falling in Love”, “We Pray” και “Good Feelings” και το “All My Love” ξεχώρισαν ενώ σε κάποιο σημείο ακούστηκε η Maya Angelou με την γνωστή της φράση “Να είσαι το ουράνιο τόξο στο σύννεφο κάποιου άλλου”.  «Προσπαθώ να εμπιστευτώ τους ουρανούς πάνω από το κεφάλι μου και προσπαθώ να εμπιστευτώ έναν κόσμο γεμάτο αγάπη» λέει o Martin… και εμείς χανόμαστε σε μία πολύχρωμη περιδίνηση ουράνιων σωμάτων σε ένα Διάστημα χωρίς αρχή και τέλος.

Coldplay Αφροδίτη Ζαγγανά - High Priority Promotions

Coldplay – Μέχρι 12 άλμπουμ και τέλος!

Το άλμπουμ Moon Music είναι το δεύτερο μέρος του έργου τους Music of the Spheres. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Martin ξεκαθάρισε ότι το επτά φορές βραβευμένο με Grammy συγκρότημα θα αποσυρθεί στο 12 άλμπουμ. Επεξηγώντας τον λόγο για τον οποίο ισχύει το αυτο-επιβαλλόμενο ανώτατο όριο, ο Martin είπε: «Υπάρχουν μόνο επτά Χάρι Πότερ. Υπάρχουν μόνο 12,5 άλμπουμ των Beatles. Περίπου το ίδιο ισχύει και για τον Bob Marley, άρα για όλους τους ήρωές μας”.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Martin υποδηλώνει ότι η στούντιο καριέρα των Coldplay έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής και μιλώντας στον Zane Lowe της Apple Music, το επανέλαβε. «Θα κάνουμε μόνο 12 κανονικά άλμπουμ και αυτό είναι πραγματικό. Ναι, το υπόσχομαι». Πρόσθεσε ότι επειδή του αρέσει να δουλεύει πάνω σε νέα μουσική, πιθανότατα θα συνεχίσει να το κάνει και μετά την απόσυρση του συγκροτήματος από τη δισκογραφία.

Το προηγούμενο άλμπουμ των Coldplay – το Music of the Spheres του 2021 – δίχασε τους κριτικούς, αλλά το συγκρότημα κράτησε την πίστη του στον παραγωγό του, Max Martin, φέρνοντάς τον ξανά στο πλευρό του για το “Moon Music”.

Ο δίσκος είναι μια αναζήτηση για προσωπική… παρηγοριά, με εξάρσεις σε μέγεθος Bono και υφέσεις αλά Maroon 5 και συνολικά μας κέρδισε. Μάλιστα η μπάντα είχε πει ότι κάθε αντίγραφο βινυλίου 140 γραμμαρίων του «Moon Music», που κυκλοφορεί στις 4 Οκτωβρίου, κατασκευάστηκε από εννέα πλαστικά μπουκάλια από απορρίμματα καταναλωτών. Τα αντίγραφα CD θα κατασκευάζονται από 90% ανακυκλωμένο πλαστικό, με μείωση των εκπομπών κατά 78% σε σύγκριση με την παραδοσιακή κατασκευή CD.

Οι Coldplay έχουν στόχο να μειώσουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των εμφανίσεών τους, καθώς συνεχίζουν την επική παγκόσμια περιοδεία Music of the Spheres, με εισπράξεις που σπάνε τα ρεκόρ όλων των εποχών.

Το MOON MUSΙC περιλαμβάνει τα τραγούδια: 

  • MOON MUSiC by Coldplay & Jon Hopkins Lyrics
  • ​feelslikeimfallinginlove
  • We Pray (Little Simz, Burna Boy, Elyanna & TINI Lyrics)
  • Jupiter
  • Good Feelings (featuring Ayra Starr) Alien Hits / Alien Radio
  • IAAM
  • Aeterna
  • All My Love
  • One World

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα