Δ. Αποστολάκης στο Ραδιόφωνο 24/7: Ανάμεσα στους νεοέλληνες αισθάνομαι πρόσφυγας

Δ. Αποστολάκης στο Ραδιόφωνο 24/7: Ανάμεσα στους νεοέλληνες αισθάνομαι πρόσφυγας

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο τραγουδιστής-μουσικός- καλλιτέχνης- φιλόσοφος από τους Χαΐνηδες

Χειμαρώδης ήταν ο Δημήτρης Αποστολάκης στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή ” Πεζοί στον αέραμε την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη,  με αφορμή την παράσταση  «Η εκδίκηση του πυριτίου» που οργανώνει στο Ραδιόφωνο 24/7 την ερχόμενη Παρασκευή 9 Ιουνίου στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου.

Πρόκειται μια σύνθεση του Αποστολάκη με την ομάδα χορευτών και ακροβατών «Κι όμως κινείται». Στη συνέντευξη ακούστηκαν τραγούδια από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ευτυχισμέναι ημέραι» .

«Η κρίση είναι συστημική. Δεν υπάρχει καπιταλισμός χωρίς κρίση. Χρειάζεται μια καινούρια γέννα. Θα είναι δύσκολη, είτε με καισαρική, είτε με σφαγή, μπορεί να είναι και γέννα γλυκιά. Αλλά μπορεί και πάνω στην καισαρική, η μάνα να πεθάνει» είπε ο γνωστός καλλιτέχνης και μουσικός από τους Χαΐνηδες, ερωτώμενος σχετικά με τη λιτότητα που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Το χρήμα είναι ναρκωτικό.  Σημασία έχει η ολική οικονομία όχι του χρήματος. Αυτοί που ενδιαφέρονται μόνο για το υλικό κέρδος είναι ζωντανοί – νεκροί. (..) Η νεοελληνική  κοινωνία νοσεί . Τη διακρίνουν φόβος,  επιθετικότητα,  συντηρητισμός,  αμορφωσιά , αγένεια,  έλλειψη παιδείας.» συνέχισε ενώ  για τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης είπε: «Διαπραγμάτευση ίσον ενδοτισμός, δόση ίσον ναρκωτικά. Οι άνθρωποι που αγάπησα δεν διαπραγματεύτηκαν. Διαπραγματεύτηκε ο Σωκράτης πόσες σταγόνες κώνειο θα πάρει; Ή ο Ιησούς;»

Σχετικά με το τι είναι αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο σήμερα, απάντησε ότι αυτό είναι η απουσία οράματος: «Οι άνθρωποι δεν περιμένουν τίποτα. Ουτοπία δεν έχουμε. Το όραμα είναι υπόθεση δημόσιου  χώρου και χρόνου. Διανύουμε τη  μόνη περίοδο που οι  άνθρωποι δεν έχουν όραμα.  Οι χριστιανοί περίμεναν τη Δευτέρα Παρουσία, οι μαρξιστές  είχαν το δικό τους όραμα. Σήμερα τίποτα» .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα