Εισβολέας – Με τη “Βιομηχανία Των Ηλιθίων” εισβάλλει στον Λυκαβηττό

Διαβάζεται σε 5'
ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ
ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ Αφροδίτη Ζαγγανά

Ο Εισβολέας μόλις κυκλοφόρησε νέο δίσκο και γιορτάζει 25 χρόνια με συναυλία στο Θέατρο Λυκαβηττού.

Ο Εισβολέας γιορτάζει 25 χρόνια με μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Λυκαβηττού, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, ενώ μόλις κυκλοφόρησε “Η Βιομηχανία Των Ηλιθίων”, το νέο του άλμπουμ με τραγούδια που κάνουν “κοινωνικοπολιτικό trolling” – αποτυπώνοντας την κοινωνία και τις παθογένειές της.

Ηλίας, Εισβολέας, Λιάκος, Είσβο.

Τα πολλά “πρόσωπα” ενός από τους κορυφαίους Έλληνες rappers δεν χρειάζονται συστάσεις. Προερχόμενος από την hip hop μάνα της Αθήνας, το Γαλάτσι, ήταν εκεί από την αρχή δίνοντας φωνή σε μια ολόκληρη γενιά.Ο Εισβολέας ανεβαίνει φέτος στη σκηνή γιορτάζοντας τα 25 χρόνια παρουσίας του στη μουσική!

Με φουλ μπάντα και την ξεσηκωτική ενέργεια που γνωρίζουμε, στήνει κάθε φορά ένα αξέχαστο live, όπου η ραπ παντρεύεται με το ρεμπέτικο, τα μπλουζ και τις μουσικές της Μεσογείου.

Με εύστοχες ρίμες και μερακλίδικα ρεφρέν. Γιατί ο Λιάκος εξελίσσεται διαρκώς. Πιάνει το τέμπο της εποχής και προχωρά μπροστά. Σταθερά επίκαιρος, ποτέ εφησυχασμένος, πάντα δημιουργικός.

Εισβολέας – “Η επαφή με τα ανθρώπινα σώματα για μένα είναι πολύ σημαντική και ουσιαστική”

Ο Εισβολέας είχε μιλήσει στην Παναγιώτα Κλεάνθους και το MAGAZINE του NEWS 24/7 και είναι σίγουρο ότι στον Λυκαβηττό δεν θα βρεις ηρεμία ούτε στην κερκίδα: “Αυτό που με χαλάει και που έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η επαφή που έχουμε χάσει με τον κόσμο. Όχι μόνο οι μουσικοί με το κοινό τους, αλλά οι άνθρωποι γενικότερα. Σ’ ακουμπάω, μ’ ακουμπάς; Σ’ αγκαλιάζω, μ’ αγκαλιάζεις; Σε φιλάω, με φιλάς; Υπάρχει μια τέτοια ερώτηση. Η επαφή με τα ανθρώπινα σώματα για μένα είναι πολύ σημαντική και ουσιαστική. Έχει παγώσει αυτό, περνάει και στις σχέσεις αυτό το πράγμα. Στις συναυλίες μου, εγώ παρότρυνα να σηκωθεί από την καρέκλα και με το που σηκώνονταν το live έπαιρνε μια τελείως διαφορετική μορφή. Εκεί που έβραζε στο 50%, μετά έβραζε στο 1000%. Η φωτιά γινόταν πυρκαγιά.”  μας είχε πει στη συνέντευξή του.

Αναφορικά με τις όποιες ταμπέλες μας “καθορίζουν” ο Εισβολέας είχε πει:Με το που έβγαλα όλες αυτές τις ταμπέλες πάνω απ’ το κεφάλι μου και όλα αυτά τα “πρέπει” στη μουσική και άρχισα να κάνω ό,τι γούσταρα από παιδάκι, απελευθερώθηκα. Εγώ μεγάλωσα με Ζαφείρη Μελά και Παύλο Σιδηρόπουλο. Τα καταπίεζα, ήθελα μόνο ραπ, πήγαινα κόντρα στην αλήθεια μου. Όταν κάνεις έκπτωση στην αλήθεια σου, μόνο κακό μπορεί να σου κάνει. Να σε κλειδώσει σαν άνθρωπο, να μην μπορείς να εκφράζεσαι εύκολα, να μην μπορείς να λες αυτό που αισθάνεσαι, να μην μπορείς να κάνεις μια αγκαλιά τον φίλο σου, γιατί υπάρχει ντροπή. Όταν απαλλάχθηκα από όλο αυτό το πράγμα και το τι θα πει ο κόσμος, άρχισα να κάνω αυτό που πραγματικά αισθάνομαι. Δηλαδή, θέλω να γράψω λαϊκό με dubstep; Θα το κάνω, ρε φίλε, γιατί έτσι γουστάρω. Ποιος θα μου πει τι; Ποιος περπάτησε στα παπούτσια μου; Ποιος είδε τον πόνο που τράβηξα εγώ; Κανένας.

Εισβολέας – Νέο άλμπουμ “Η Βιομηχανία Των Ηλιθίων”

Το νέο άλμπουμ του Εισβολέα με τίτλο ” Η Βιομηχανία Των Ηλιθίων” αποτελεί μια πρωτοποριακή καλλιτεχνική πρόταση: τραγούδια και αφηγήσεις εξιστορούν στο σήμερα τα ανεξίτηλα σημάδια που μας άφησε μια ολόκληρη εποχή.

Πρόκειται για ένα κοινωνικοπολιτικό trolling, που αποτυπώνει την κοινωνία και τις παθογένειές της: η σύγχρονη εργασία, οι κοινωνικές τάξεις, τα άκρα και οι φασίζουσες συμπεριφορές, η εκκλησία, τα σκάνδαλα. Αυτά που ζήσαμε από τη μεταπολίτευση και μετά, με όλα τα κοινωνικά στερεότυπα, τα ίχνη σε λαιμούς από κολάρα γονικών υποδείξεων, τον εγωκεντρισμό που χτίζουν τα μίντια, τις πλαστικές μας ανάγκες και με όλους εμάς εθισμένους στη νοοτροπία του ωχαδερφισμού. Ιδωμένα όλα αυτά μέσα από τη σάτιρα και την ειρωνεία.

Τα πρωτότυπα τραγούδια του δίσκου συνδυάζουν την Ανατολή με τη Δύση, παντρεύουν τη λαϊκή μουσική με το ραπ, την παραδοσιακή με την ηλεκτρονική μουσική, τα beats με κρουστά και 808s, τα σαξόφωνα με κλαρίνα και τσαμπούνες.

Εκτός από τους στίχους και τη μουσική, ο Εισβολέας υπογράφει και τα κείμενα των αφηγήσεων, τα οποία ακούμε μέσα από φωνές γνωστών και αγαπημένων ηθοποιών.

Αφηγήτρια: Βαλέρια Κουρούπη
Μπάμπης: Σταύρος Σβήγκος
Παντελής: Λαέρτης Μαλκότσης
Κείμενα: Ηλίας Παπανικολός

«Ήταν σχεδόν πέντε χρόνια, απολαυστικά με πολλή δουλειά και κόπο, με πάρα πολύ πείσμα και αμφιβολίες, αμέτρητα ξενύχτια, αποκομμένος από τον κόσμο, η αφοσίωση θέλει θυσία και πιστέψτε με… με πολλή μοναξιά, έμαθα πολλά. Γιατί η γνώση θέλει να ματώσεις, σε θέλει μόνο δικό της! Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμετείχαν μουσικά, σε όσους με βοήθησαν να κυκλοφορήσει αυτή η δουλειά, με το βίντεο, τα γραφιστικά… όλους έναν – έναν!”

Παραγωγή & Μίξη: Ηλίας Παπανικολός
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος
Artwork: Studio Hervik
Ψηφιακή διανομή: Fishbowl Music Tank

Διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες
https://orcd.co/eisvoleas_iviomihanistonilithion 

Συναυλία Θέατρο Λυκαβηττού – Τετάρτη 19 Ιουνίου

Line up:

  • Λιάκος Παπανικολός: ρίμες, τραγούδι
  • Ανδριάνα Αχιτζάνοβα: τραγούδι, νέι
  • Βαγγέλης Καραπέτρος: βιολί, κιθάρα
  • Σπύρος Βρυώνης: κιθάρα
  • Νικόλας Κανάς: πλήκτρα
  • Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος: μπάσο
  • Σωτήρης Ντούβας: τύμπανα

Γιώργος Μπότης: ηχοληψία
Φωτογραφία: Αφροδίτη Ζαγγανά

Εισιτήρια: more.com

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα