Έλβις Πρίσλεϊ: 5 πράγματα για τον “Βασιλιά” του Rock N’ Roll

Έλβις Πρίσλεϊ: 5 πράγματα για τον “Βασιλιά” του Rock N’ Roll
Έλβις Πρίσλεϊ AP

Ο Θρύλος της Ροκ, ο "Βασιλιάς", ο Έλβις μας, έφυγε σε ηλικία 42 ετών σαν σήμερα, το 1977. Η ζωή του θυμίζει ταινία: γυναίκες, ναρκωτικά, εθισμοί, αρρωστημένες οικογενειακές σχέσεις, μουσική ιδιοφυΐα. Πέντε πράγματα για τη ζωή του.

Ήταν 16 Αυγούστου του 1977, όταν η μουσική σκηνή δέχτηκε ένα μεγάλο πλήγμα: Ο Βασιλιάς της Ροκ, ο Θρύλος, ο Έλβις Πρίσλει έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 42 ετών.

Μπορεί να έζησε στον πλανήτη Γη για μόνο 42 χρόνια, ωστόσο η επιρροή που άσκησε στον κόσμο ήταν τιτάνια.

Γύρω από το όνομά του πλανιούνται διάφορες φήμες και ιστορίες για τη σχέση του με τα ναρκωτικά και τις καταχρήσεις, την αδυναμία του στις γυναίκες, την κατάθλιψη, αλλά και θεωρίες συνωμοσίας ότι δεν πέθανε αλλά ζει ακόμη. Ένα είναι το μόνο σίγουρο όμως: Ο Έλβις, αυτός ο ντροπαλός νέος που προσκυνούσε τη μητέρα του και που ποτέ δεν έβριζε μπροστά της, άλλαξε τον κόσμο για πάντα.

1.Η σχέση με τη μητέρα του

Ο “Βασιλιάς” φαίνεται πως είχε μία ασυνήθιστη και “αποπνικτική” σχέση με τη μητέρα του. Στο βιβλίο για τη ζωή του μάλιστα αναγράφεται ότι τον στοίχειωσε σε όλη του τη ζωή.

Εξαιτίας αυτής της σχέσης ο Έλβις ήθελε να παντρευτεί κάποια που ήταν ολόιδια η μαμά του, ωστόσο η αλήθεια είναι πως εξαιτίας της ιδιαίτερης αδυναμίας που είχε προς το γυναικείο φύλο, δεν μπορούσε να μείνει πιστός σε καμία γυναίκα.

Οι γονείς του μουσικού ήταν ιδιαίτερα υπερπροστατευτικοί μαζί του, καθώς ο δίδυμος αδερφός του, Τζέσυ Γκάρον, πέθανε κατά τη γέννα. Ο Έλβις, στη μνήμη του πρόωρα χαμένου αδερφού του, χρησιμοποιούσε ως μεσαίο όνομα το όνομά του: Άρον.

Έλβις Πρίσλεϊ ASSOCIATED PRESS

2.“Είμαι ο πιο δυστυχισμένος άνθρωπος που έχεις δει”

“Έχω πολύ περισσότερα λεφτά απ’ όσα θα μπορούσα να ξοδέψω, έχω χιλιάδες θαυμαστές εκεί έξω, και πολλούς ανθρώπους που λένε ότι είναι φίλοι μου. Παρ’ όλα αυτά είμαι ο πιο δυστυχισμένος νέος άνθρωπος που έχεις δει…”, είπε κάποτε σ’ έναν πάστορα ο Έλβις.

“Ποτέ δεν είδα κανέναν άνθρωπο να υποφέρει τόσο πολύ όσο ο Έλβις για το χαμό της μητέρας του”, ανέφερε ο Τζ. Ντ. Σόμνερ, ένας απ’ όσους τραγούδησαν gospel στην τελετή. Μετά το θάνατό της, ο Έλβις ζήτησε να μεταφερθούν όλα της τα αντικείμενα μέσα σε κουτιά στο σπίτι του στην Γκρέιλαντ και να μείνουν εκεί,. Ποτέ δεν πέταξε τίποτα.

Έλβις Πρίσλεϊ AP

3.“Είμαι άρρωστος και κουρασμένος από τη ζωή μου”

Το ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε ότι ο θάνατός του Πρίσλεϊ επήλθε από έμφραγμα που προκλήθηκε από μεγάλη δόση ναρκωτικών. Ωστόσο η πρώην σύζυγός του αποκάλυψε ότι «ο καταθλιπτικός Έλβις έβαλε τέλος στη ζωή του επειδή ένιωθε ανασφάλεια. Φοβόταν ότι θα τον ξεχάσουν».

Μερικά χρόνια μετά τον θάνατο του σπουδαίου μουσικού, βγήκαν στη δημοσιότητα δύο σημειώματα που φέρεται να είχε στείλει στο φίλο του Τζο Εσποζίτο. Σε αυτά ο θρύλος φαινόταν απογοητευμένος καθώς έγραφε: ” Είμαι άρρωστος και κουρασμένος από τη ζωή μου. Θέλω να ξεκουραστώ πολύ”. Ταυτόχρονα παραδεχόταν ότι ένιωθε ντροπή που δεν μπορούσε να σταματήσει τα ναρκωτικά”.

Το ένα μήνυμα γράφτηκε τον Ιανουάριο του 1977, δηλαδή επτά μήνες πριν από το θάνατο του Έλβις.

4.Τρίτη θέση στους σπουδαιότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών

Το περιοδικό Rolling Stone είχε κατατάξει τον Έλβις στην τρίτη θέση στη λίστα των σπουδαιότερων μουσικών καλλιτεχνών όλων των εποχών.

Προηγήθηκαν οι Beatles και Bob Dylan.

Έλβις Πρίσλεϊ AP

5.Θεωρίες συνωμοσίας για το θάνατό του

Ο Έλβις έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών. Στις 16 Αυγούστου 1977 στο Μέμφις του Τενεσί, ο Πρίσλεϊ βρέθηκε ξαπλωμένος στο πάτωμα στο σπίτι του στο Γκρέισλαν. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η κηδεία του θεωρήθηκε εθνικό γεγονός. ενώ την παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Η ταφή του Πρίσλεϊ αρχικά έγινε στο νεκροταφείο του Φόρεστ Χιλ στο Μέμφις, δίπλα από τη μητέρα του, αλλά για λόγους ασφαλείας οι σωροί μεταφέρθηκαν στη Γκρέισλαντ. Μετά το θάνατο του άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες φημολογίες, από τον τρόπο με τον οποίο πέθανε μέχρι και το αν βρίσκεται ακόμη στη ζωή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα