Ένα τραγούδι για τη Γεωργία, τη Γαρυφαλλιά, την Ελένη και την Καρολάιν

Ένα τραγούδι για τη Γεωργία, τη Γαρυφαλλιά, την Ελένη και την Καρολάιν
Η Μαργκώ

Η νεαρή τραγουδίστρια Μαργκώ τραγουδά μαζί με τον Νέγρο του Μοριά το «Καλύτερα μιας ώρας», ένα τραγούδι για την καταπίεση, την έμφυλη βία και τη διαφορετικότητα. Διαβάστε τι είπε στο NEWS 24/7.

Με το χαρακτηριστικό καυστικό και σαρκαστικό της ύφος, η Joanna Drigo έγραψε το πολύ επίκαιρο τραγούδι «Καλύτερα μιας ώρας» (κυκλοφορεί από την People Music) που θίγει αυτά τα δύσκολα θέματα που μας ταράζουν και μας προβληματίζουν τον τελευταίο καιρό: την καταπίεση, την έμφυλη βία, τη διαφορετικότητα.

Η Μαργκώ με την όμορφη βελούδινη φωνή της έχει στο πλευρό της τον Νέγρο του Μοριά, ο οποίος με τις άμεσες και διαπεραστικές ρίμες του συμβάλλει καθοριστικά στο ύφος και το τελικό αποτέλεσμα.

«Το καλύτερα μιας ώρας είναι ένα τραγούδι για την γυναικοκτονία, τον βιασμό της κάθε Γεωργίας, Γαρυφαλλιάς, Ελένης, Καρολάιν, Μυρτώς, Αρετής. Τη δολοφονία του κάθε Ζακ, Βαγγέλη, Παύλου, Αλέξανδρου. Είναι η δική μου -μικρή έστω – καλλιτεχνική έκφραση απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής, φυλετικής, σεξιστικής, πολιτικής βίας ή κακοποίησης. Ένα τραγούδι απέναντι στους νταήδες, γυναικοκτόνους, παιδεραστές», αναφέρει η νεαρή τραγουδίστρια.

Ένα τραγούδι για την πίεση και την καταπίεση, τη βία, την υποταγή, τις υποχωρήσεις. ΄Ένα τραγούδι αφιερωμένο σε όλους και όλες που καταπιέζονται, δε βλέπουν διέξοδο, που ανέχονται άσχημες συμπεριφορές.

Η σκλαβιά της σύγχρονης γυναίκας είναι η πίεση που της ασκείται έμμεσα να είναι παρούσα στα πάντα και να πετύχει σε αυτά. Να προλάβει τα πάντα, να τα καταφέρει και να πετύχει σε όλα: ως σύζυγος, μητέρα, σύντροφος, ερωμένη, εργαζόμενη, παιδαγωγός και πόσοι ακόμα ρόλοι…” δηλώνει η Μαργκώ στο NEWS 24/7 και συνεχίζει μιλώντας για το αν υπάρχει διέξοδος από την ανθρώπινη τοξικότητα “η μόνη διέξοδος απο την τοξικότητα είναι αρχικά η αναγνώρισή της και έπειτα η απομάκρυνση από αυτή. Είναι μονόδρομος. Δεν βελτιώνεται ούτε θεραπεύεται η τοξικότητα. Φεύγεις μακριά της και μακριά από τους φορείς της”.

Γιατί όμως είναι δύσκολη αυτή η φυγή;
Όπως και κατα το «Σύνδρομο της Στοκχόλμης», κάποιοι άνθρωποι όχι μόνο αδυνατούν να απομακρυνθούν απο την τοξικότητα αλλα πέφτουν στην παγίδα να την δικαιολογούν και ακούσια να προσπαθούν να συμβιώσουν με τοξικούς ανθρώπους με την ψευδαίσθηση οτι τους αγαπούν ή οτι θα τους σώσουν. Η τοξικότητα δημιουργεί δεσμούς τραύματος, μια πολύ επώδυνη παγίδα για την ψυχολογία μας.

Πού θα ήθελες να ακουστεί αυτό το τραγούδι;
Θα ήθελα να ακουστεί παντού, να το αγκαλιάσουν όλοι, ακόμα και αυτοί που δεν οικειοποιούνται τις αξίες της ισότητας και του δικαιώματος στην ελευθερία. Και δυστυχώς είναι αρκετοί, ακόμα και το έτος 2022 σε μια μοντέρνα & προοδευτική χώρα όπως η δική μας.

Ποια είναι η Μαργκώ: Η Μαργκώ (Ενεπεκίδη) είναι μουσικός – τραγουδίστρια, με σπουδές στο κλασσικό πιάνο και το σύγχρονο και κλασσικό τραγούδι. Με πολλές εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου, το Γυάλινο Μουσικό θέατρο, και συνεργασίες με τους Κωστή Μαραβεγια, Πάνο Μουζουράκη, Ησαΐα Ματιάμπα, Domenica, Alex kavvadias (Matisse) κ.ά, έχει μέχρι τώρα έχει κυκλοφορήσει αρκετά sιngles και τηλεοπτικά soundtracks και αυτή είναι η πρώτη της δουλειά στην People Music.

Info: “Καλύτερα μιας ώρας”: Μουσική – στίχοι : Joanna Drigo/Ερμηνεία: Μαργκώ Ενεπεκίδη Συμμετοχή – Νέγρος του Μοριά./Ενορχήστρωση /programming: Ευριπίδης Ζεμενίδης/Κιθάρες: Χάρης Καραντζας/ Ευριπίδης Ζεμενίδης/Τύμπανα: Χάρης Καραντζας/Παραγωγή: Μαργκώ Ενεπεκίδη/Νίκος Παππάς/Ευριπίδης Ζεμενίδης./Mixing/ Mastering: Nίκος Παππά/Σκηνοθεσία: “Kiss the Frog”/Μοντάζ-Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Μαργκετουσάκης/Θάνος Λυμπερόπουλος/Βοηθός παραγωγής: Μανώλης Ριζικός/Έλαβαν μέρος με αλφαβητική σειρά και φιλική συμμετοχή: Χρυσάνθη Γκλιάου : μοντέλο, Γεωργία Καλτσή : αθλήτρια – μοντέλο, Στέλιος Κατωπόδης: μοντέλο – χορευτής, Σάκης Τουρκοχωρίτης : μοντέλο, Make up artist : Ειρήνη Διπλάρου, Hairstyling: Αimilios Salon, Επιμέλεια ρούχων : Ελένη Μαργαρίτη, Ρούχα: ANGRY SALLY, BLACK BAG VINTAGE

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα