Επικοί οι Coldplay και τη δεύτερη βραδιά – Ο Έλληνας που τραγούδησε και τι θα γίνει στο Ηρώδειο

Διαβάζεται σε 7'
Chris Martin
Chris Martin, Coldplay AP Photo/Chris Pizzello

Το βράδυ των Ευρωεκλογών ο Chris Martin με τους Coldplay ξαναγέμισε το ΟΑΚΑ, μας μίλησε για την αγάπη και ανέβασε στην σκηνή έναν Έλληνα που κανείς δεν περίμενε.

To φαντασμαγορικό σόου του Σαββάτου με το συγκρότημα των Coldplay και τους 60.000 θαυμαστές του να πλημμυρίζουν σαν “ηλεκτρονική” θάλασσα το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, γνώρισε μία ανεπανάληπτη δεύτερη “ευκαιρία” την Κυριακή 9 Ιουνίου, ημέρα των Ευρωεκλογών.

Άλλοι 60.000 θεατές γέμισαν το ΟΑΚΑ για να δουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά συναυλιακά σόου του πλανήτη της μουσικής, μία εμπειρία που δεν μοιάζει με τίποτε άλλο και φέρει το όνομα “Music of the Spheres”.

Το set-list όπως καταλάβαμε ήταν περίπου ίδιο, ο Chris Martin που ανέβηκε στη σκηνή μετά τις 21.30 είχε το ίδιο δαιμόνιο κέφι να διασκεδάσει το κατάμεστο στάδιο και φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν για άλλη μία βραδιά στη ζωή αυτού του σόου τα LED wristbands (βραχιολάκια) που δημιούργησαν ένα σύμπαν full of stars, όπως λέει και το τραγούδι.

Coldplay – Βραχιολάκια, αγάπη και ένας αναπάντεχος Έλληνας καλεσμένος

Coldplay
Coldplay Αφροδίτη Ζαγγανά - High Priority Promotions

Τίποτε δεν θα μπορούσε να γεννήσει ένα συναίσθημα τέτοιου βεληνεκούς, παρά τα 60.000 φωτεινά χεράκια που συντονίστηκαν ρυθμικά και δημιούργησαν μία παράξενη αυθόρμητη ομοψυχία.

Το κόνσεπτ ότι είμαστε όλοι… αστρόσκονη, μικρά φωτεινά μόρια του ίδιου γαλαξία, ότι παρά τις διαφορές μας μοιάζουμε και πατάμε στον ίδιο πλανήτη τον οποίο πρέπει να διασώσουμε… ήταν κάτι παραπάνω από φανερό.

Όλο το σόου ήταν μία οπτικοακουστική ποπ “λαίλαπα” με πολλά εφέ και μηνύματα ενότητας. Ο Chris φορούσε την ελληνική σημαία στη ζώνη του και μίλησε για το πόσο θαυμάζει την προσφορά του ελληνικού πολιτισμού.

Και τη δεύτερη βραδιά των Coldplay, ο Chris Martin μίλησε ελληνικά μας είπε ότι ειναι “ευγνώμων” μας ευχαρίστησε και τα λοιπά και τα λοιπά, αλλά ο κόσμος πολύ λίγο επικέντρωσε σε αυτό, αφού και στις πιο απομακρυσμένες κερκίδες όλοι ήρθαν για να χορέψουν σαν να μην υπάρχει αύριο (την ίδια στιγμή που ανακοινώνονταν τα exit polls και ο Μακρόν προκήρυξε εκλογές).

Στα των μουσικών η βραδιά ακολούθησε με παλμό τα όσα ακούστηκαν το Σάββατο. Ο Chris με τη γαλάζια μπλούζα “ο καθένας είναι εξωγήινος κάπου” (everyone is an alien somewhere) σάρωσε τη σκηνή, ενώ από τις κερκίδες συχνά έμοιαζε να περπατάει κυριολεκτικά πάνω σε μία φωτεινή λίμνη από κόσμο.

Coldplay Αφροδίτη Ζαγγανά - High Priority Promotions

Η πιο .. περίεργη στιγμή της δεύτερης συναυλίας των Coldplay στο ΟΑΚΑ, ήταν όταν ο Chris μας είπε ότι επειδή δεν μιλάει καλά … ελληνικά θα φέρει κάποιον στη σκηνή που θα τα πει και θα τον καταλάβουμε.

Στις κερκίδες ακούστηκαν πολλά ονόματα… Ρουβάς, Μαζωνάκης (υπήρξαν και κάτι φωτιές στο σκηνικό των Coldplay και μας θύμισε Rammstein) Ρέμος, ακόμα και Κωνσταντίνος Αργυρός.  Στη σκηνή ξαφνικά εμφανίστηκε ο …  ΖAF και τραγούδησε το «Πες», με όλους εμάς να προσπαθούμε από την έκπληξη να καταλάβουμε αν ακούμε αγγλικά ή ελληνικά….

Οπως διαβάσαμε σε δελτίο Τύπου -που λάβαμε εκείνη την ίδια στιγμή- o Chris θεωρώντας το τραγούδι ταιριαστό με τη βραδιά(;), επέλεξε τον νεαρό καλλιτέχνη για να συμπράξει μαζί του στο stage.

Ο Chris Martin έπαιξε το «Πες» στο πιάνο, ο ZAF τραγουδούσε, και όλη η κερκίδα έμεινε παγωτό. Αν και πολλοί τραγούδησαν με όρεξη το κομμάτι, άλλοι θεώρησαν περίπου κβαντικό άλμα να φτάσει ο ZAF σε αυτό το αρχικό σημείο της καριέρας του να τραγουδάει ενώ παίζει πιάνο ο σουπερστάρ….. Martin. Όλα τελικά είναι δυνατά.

Ο αυτοδίδακτος Zaf που έγινε viral με το πρώτο του τραγούδι «Πες» λέγεται Γιάννης Ζαφειρίου και όπως διαβάζουμε υμνεί την αγάπη με τον ρομαντισμό της γενιάς Ζ. Το «Πες» το ανέβασε ένα βράδυ στα social media και μετά από δύο μέρες είχε πάνω από 100.000 likes στο TikTok. Ήταν τόση η επιτυχία του κομματιού που τον οδήγησε στο συμβόλαιό του με την Panik.

Panik Records

Επιστρέφοντας στον Chris Martin, o frontman των Coldplay κράτησε ψηλά τον πήχη – και φωνητικά – σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς, αστειεύτηκε με τον κόσμο, διάβασε τα συνθήματα όσων ήταν κοντά στην κυκλική πλατφόρμα στην οποία κατέληγε η κεντρική σκηνή, έβαλε στην ίδια πρόταση Ισραήλ και Παλαιστίνη και έδωσε μία περφόρμανς που μας έκανε πραγματικά να καταλάβουμε γιατί αυτό το σόου θεωρείται ένα θέαμα πρώτης γραμμής.

Χωρίς παρεξήγηση, οι κερκίδες έκλεψαν την παράσταση από την αρένα, κυρίως γιατί τα βραχιολάκια έγιναν ένας είδος superpower – υπερδύναμης και έκαναν τον κόσμο να τρελαθεί πολύ περισσότερο από το άβερατζ κέφι που θα είχαν οι συνήθως υποτονικοί καθήμενοι του ΟΑΚΑ.

Coldplay Αφροδίτη Ζαγγανά - High Priority Promotions
Coldplay Αφροδίτη Ζαγγανά - High Priority Promotions

Coldplay: Μας καλούν να συμμετέχουμε στο βιντεοκλίπ που θα γυρίσουν στο Ηρώδειο

Οι δύο συναυλίες ολοκληρώθηκαν, αλλά οι Coldplay δεν φεύγουν… ακόμα.

Μέσα από τα social καλούν όποιον ενδιαφέρεται να “βοηθήσει” πηγαίνοντας στα πέριξ του Ηρωδείου, όπου – όπως μαθαίνουμε- θα γυρίσουν πλάνα για νέο βιντεοκλίπ  που ετοιμάζουν (ναι έχουν την απαιτούμενη άδεια).

«Πρόσκληση σε κινηματογράφηση μουσικού βίντεο/ Αγαπημένοι μας φίλοι στην Αθήνα! Είσαστε καλεσμένοι να εμφανιστείτε στο μουσικό μας βίντεο. Σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουνίου. Μαζί μας. Ελάτε στην οδό Μιρτσιέφσκυ 29, Αθήνα, 117 41, 17:00 με 23:00

Φορέστε ό,τι θέλετε. Παρακαλούμε ΟΧΙ άσπρα ρούχα και καθόλου λογότυπα ή συγκροτήματα. Επιτρέπονται μόνο επίπεδα, άνετα παπούτσια με μαλακό πάτο. Επιτρέπονται μικρές τσάντες. Οι κάμερες και τα κινητά θα αποθηκευτούν με ασφάλεια από τη φύλαξή μας σε ειδικό χώρο και θα σας επιστραφούν στο τέλος.

Το πιο σημαντικό είναι ότι θέλουμε να σας δούμε εκεί!» γράφουν στην ανάρτηση και αναμένεται “πόλεμος” στην περιοχή. Σε τηλεοπτική πρωινή εκπομπή αναφέρθηκε ότι το μπάτζετ του βίντεο των Coldplay είναι … 3 εκατ.

Coldplay Αφροδίτη Ζαγγανά - High Priority Promotions

Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή τη στιγμή στη σκηνή του Ηρωδείου υπάρχει το εντυπωσιακό σκηνικό της παραγωγής ΤΟΣΚΑ, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με έναν τεράστιο σταυρό να δεσπόζει στο κέντρο και σκηνικά που δύσκολα – ίσως – αποσυναρμολογούνται.

Όπως φαίνεται πάντως δεν πτοούν κάτι τέτοια τον Chris Martin που (αν και δεν είμαστε φανατικοί των Coldplay) μας κέρδισε με την ενέργειά του και το καλοδουλεμένο σόου “Music of the Spheres”, που άξιζε τελικά τα χρήματά του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα